Verdidebatt

Syria - et cover up.

Vitsen med media

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Før invasjonen av Syria

Som jeg ser det er det ikke meningen med MEDIA at disse skal fortelle den hele og fulle sannheten om forspillet til en Nato-invasjon i Syria, men å psykologisk motivere befolkningen for å bifalle den. Dette gjelder overalt.

Om man nå var sannhetskjærlig ville man skrevet mye om den Sierra Leone-registrerte båten Lutfallah II som den libanesiske marinen kapret og undersøkte. Den var full av eksklusive våpen med dyre franske raketter av samme type som ble brukt i Libyakrigen. Denne lasten kostet enorme summer og betales naturligvis av de som organiserer "opprøret" i Syria.

Det andre som også går på lavbluss er at de aller tyngste amerikanske politikerne i en hel måned nå har utført individuelle befaringer i Tyrkia og NordLibanon hvor alle unisont har sagt at USA/Nato må væpne-trene opprørere samt bygge humanitære "safe zones" inni Syria. Og som jeg har påpekt i mange måneder: disse safe zones vil bli plassert slik geografisk at de lammer det økonomiske sjø-handelsliv for Syria. Denne væpningslinja har aller senest vært uttrykt av John Kerry som er formann i Senatets Utenrikskomite og selvfølgelig intenst og lenge av John MacCain.

Hvorfor det har tatt såpass lang tid å forberede denne invasjonen er at Tyrkia ved denne er redd for å ødelegge sine relasjoner med Russland og Iran,Kina,etc Og politisk er nasjonen dypt splittet i spørsmålet om invasjon eller ikke.

De virkelig store haukene i dette har vært SaudiArabia,Qatar,Emiratene,det globale Muslim Brotherhood og etterretningstjeneste til Nato-stater: M16 fra England,fransk etterretning,CIA og tyrkiske MIT. Uten våpentrening,penger og våpen fra disse hadde "opprøret" vært over for svært lenge siden.

Mye tyder på at "opprørne" var ute etter å drepe Robert Mood for noen dager siden. De lyktes nesten. Etter et drap på Mood kunne man si: alt det der med Annans sekspunktsplan, med FN og observatører er mislykket. Det vi nå trenger er en militær intervensjon fra det "internasjonale samfunn" vilket er en eufemisme for USA/Nato.

Etter kjempemassakren i Damaskus idag (55 døde og 372 sårede) er det da åpenbart at borgerkrigen i Syria nå går over i en ny fase.

Israelske Debka forteller idag at nå står det 12 000 elitesoldater fra hele 17 NASJONER oppmarsjert ved den syriske grensa i Jordan.

Dette er faktisk dagens aller,aller viktigste nyhet for alt tyder på at det ikke vil gå så mange uker før disse troppene tar seg over grensa.

Fra dette tidspunkt vil vi kunne si at Syria er en kamparena for verdenspolitikk definitivt. Det en slik Saudisk/Nato invasjon vil bety er at krigen sprer seg til Libanon,noe som igjen vil bringe Hizballah på banen i internasjonal krig. Det vil nok gi mange bakoversveis

Men det aller største spørsmålet er nå som før: med hvor stor tyngde vil Kina,Russland og Iran legge i forsvaret av Syrias nasjonale territorale integritet og sine egne geopolitiske interesser?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt