Ketil Reinhardts1

17    271

Ni menn dømt for voldtekt av 47 (UK)

Jenter ned til tretten år voldtatt "fordi de ikke var del av deres samfunn eller religion" Enda en sak i den endeløse rekken av overgrep mot innfødte engelske piker.

Publisert: 10. mai 2012 / 1693 visninger.

En av jentene ble voldtatt av 20 menn samme kveld. Dommer Gerald Clifton åpnet domsavsigelsen med - All of you treated (the victims) as though they were worthless and beyond respect.

og senere - "because they were not part of your community or religion"

Se mer hos Snaphanen.dk 

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Publisert over 5 år siden

With the conviction of nine men for organised sexual crimes from rape to sex trafficking, the full horrific details of more than two decades of sexual violence against young, predominantly white girls living in children’s homes in the north of England have been revealed. The gang lured an officially estimated 47 girls (the figure may well be higher) aged 12 to 16 with gifts, alcohol and drugs before passing them around to have sex ‘with several men a day, several times a week’ in flats, houses, cars, taxis and kebab shops. After phone calls inviting them to come and have sex with a girl, men would turn up to do so by the taxi-load. One 13 year-old was forced to have sex with 20 men in one night.

 Terrible as all this is in itself, there is far worse. For this monstrous abuse could all have been stopped years ago. The authorities had evidence this was going on as long ago as 1991.

The question immediately arises: how on earth could a blind eye have been turned to all this by the social services departments under whose care these girls were living, as well as by the police to whom they went for help?

The answer is as clear as it is devastating. For these men were all Muslims: eight of them of Pakistani origin and one from Afghanistan. Early last year, the Times reported that 50 of the 56 men convicted in 17 street-grooming prosecutions from 13 northern towns and cities were Muslim. Identifying this particular behaviour meant identifying the particular community in these northern towns where it was being committed. And what paralysed these authorities was that, in politically correct Britain, no criticism is allowed to be made of religious or ethnic identities. The authorities could not allow themselves even to think there was a problem with any minority community. So they pretended the problem was not what it actually was. And so the child rape industry proceeded with repeated failures to prosecute.

Mer  av Melanie Phillips i MailOnline

Svar
Kommentar #2

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Svar
Kommentar #3

Lars Gule

85 innlegg  3845 kommentarer

Joda

Publisert over 5 år siden

Da BLE altså overgriperne tatt, stilt for retten og dømt. I dette er det absolutt ingen toleranse for overgrep, i motsetning til hva Reinhardtsen insinuerer.

Så må man gjerne være i harnisk over de overgrepene som er begått, men når man som Reinhardtsen vil gjøre dette til et argument mot ALLE innvandrere/muslimer - slik han gjør ved å sakse fra og lenke til de mest ufyselige og islamofobe nettsteder (snaphanen og document), da bidrar han selv til fremmedfrykt, fremmedhat og islamofobi.

Å utnytte slike tragedier på den måten som Reinhardtsen gjør, er skammelig. Men klassisk i fremmedfiendtlighetens og rasismens historie.

Lars Gule

Svar
Kommentar #4

Rune Holt

8 innlegg  10547 kommentarer

På pletten

Publisert over 5 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.

Å utnytte slike tragedier på den måten som Reinhardtsen gjør, er skammelig. Men klassisk i fremmedfiendtlighetens og rasismens historie.

Det ser ut til at all frykt og all påpeking av en avskyelig kultur og kvinnehatende del av den islamske kultur er skammelig å i det hele tatt ta opp som et tema.

Da skriker gule RASISME og "klassisk fremmedfiendtlighet" fortere enn noen rekker å blunke.

Jeg lurer på hvem som utnyttet tragedien på Utøya ved å hefte abb sine holdninger til både Frp og en drøss andre med et politisk syn som lå til høyre for sentrum i norsk politikk.......

Jo,det var gule det gett.....

Svar
Kommentar #5

Finn Eriksen

5 innlegg  579 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.

men når man som Reinhardtsen vil gjøre dette til et argument mot ALLE innvandrere/muslimer - slik han gjør ved å sakse fra og lenke til de mest ufyselige og islamofobe nettsteder (snaphanen og document), da bidrar han selv til fremmedfrykt, fremmedhat og islamofobi.

Jeg kan ikke se at Reinhardtsen hevder at dette er et argument mot alle innvandrere. At han lenker til document og snaphanen kan kanskje skyldes at dette - meg bekjent - ikke har fått særlig oppmerksomhet i norsk media. Hva Reinhardsen ellers måtte mene om dette vet jeg selvsagt ingenting om.

"Da BLE altså overgriperne tatt, stilt for retten og dømt. I dette er det absolutt ingen toleranse for overgrep, i motsetning til hva Reinhardtsen insinuerer."
Poenget var at dette angivelig hadde pågått siden 1991, vistnok med myndighetenes viten. Dersom dette stemmer er det vel et forhold det er grunn til å belyse?

Svar
Kommentar #6

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Nå har Brochmann utvalget og Rockwool fondet vist at fremmedkulturell innvandring er ulønnsomt. Robert Putnam har vist at det er ødeleggende for sammenhengskraft og tillit.

Så står vi igjen med om det er trivelig? 

Da skal det at noen menn behandler barna og jentene i den opprinnelige befolkningen "though they were worthless and beyond respect" og utnytter og fornedrer dem på det groveste "because they were not part of your community or religion" i all redelighet stilles opp på den ene siden, så kan Gule fortelle hva som veier opp på den andre.

Nå skal det sies at et femtitalls karer til er mistenkt i samme sak, og at denne konkrete saken visste politiet om allerede fra 2008. 

Et tredje alternativ er at fremmedkulturell innvandring er et mål eller middel mot en fremtidig utopi  som jeg ikke har fått tak i, og som skal gjennomføres uansett menneskelig eller økonomisk kostnad?

Registrerer at Gule finner Doc og Snaphanen uspiselige, kan Gule tipse meg om noen nettsteder som driver med legetim kritikk av førte politikk på området? Finnes det? 

Svar
Kommentar #7

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Tragedie

Publisert over 5 år siden

Et besynderlig ordvalg. Hvis man altså kjenner ordets egentlige betydning.

Nå har ordet også fått en mer utvannet betydning: 'vondt, gruelig,' etc. Men Gule vet, eller burde i hvert fall vite, like godt som meg, at 'tragedie' har en annen, opprinnelig betydning. Er man klar over ordets egentlige betydning, ville man aldri, som Gule her, brukt akkurat dét ordet, av alle andre mulige, om hva som her beskrives. Det som er tragisk er nemlig noe som involverer lidelse, ja, men en lidelse som ligger til situasjonen, en nødvendig og ufravikelig lidelse som karakteren selv har bragt på seg. Tragedien er alltid forståelig utfra offerets egne psykologiske dynamikk. Offeret er offer for seg selv, sin egen karakter. 

Merkelig nok bruker mange uttrykket også om 22/7. Men det er selvsagt fordi man ikke er klar over ordets reelle betydning. Eller sagt på annen måte: de som er klar over ordets betydning vil aldri bruke akkurat dét ordet om 22/7. Det gis nemlig mange bedre ord for å beskrive slikt.

Svar
Kommentar #8

Lars Gule

85 innlegg  3845 kommentarer

Forskjeller og likheter

Publisert over 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.

Jeg lurer på hvem som utnyttet tragedien på Utøya ved å hefte abb sine holdninger til både Frp og en drøss andre med et politisk syn som lå til høyre for sentrum i norsk politikk.......

Den kom som forventet, helt etter boka.

Men det Holt ikke skjønner, er at det er forskjell på å vise til en sammenheng mellom det Behring Breivik skriver / har tatt med i sitt kompendium og det andre sier/skriver, ikke minst fordi Behring Breivik selv har fortalt at han har hentet sine ideer fra andre, når denne sammenhengen er dokumenterbar. Det er kort og godt lett å vise til hvilke meninger som er sammenfallende og hvem som har de samme meningene som Behring Breivik.

Det er derimot IKKE enkelt å finne noen nettsider som leses av mange muslimer i Storbritannia, som forteller at voldtekt av jenter er OK, som forteller at dette er nødvendig, at disse jentene vil det selv og fortjener behandlingen de får. Kort sagt: Det er IKKE mulig å dokumentere at det er mange i den muslimske befolkningen i Storbritannia som har oppfatninger som tilsier at voldtekt er OK.

Skjønner du det nå, Holt?

Lars Gule

Svar
Kommentar #9

Lars Gule

85 innlegg  3845 kommentarer

Kritiske tenkning er ikke dumt

Publisert over 5 år siden

Stikkordet her er vel "angivelig" og "vistnok med myndighetenes viten". Tror Eriksen dette, bare fordi dette presenteres på de mest avsindige islamofobe nettsteder og av en person som ikke dokumenterer noe som helst?

Eller er det slik at man tror fordi det passer å tro akkurat dette? Fordi det passer inn i fordommer og negative stereotypier? Akkurat slik mange var villige til å tro de mest hårreisende historier om ALLE jøder, fordi enkelte jøder ble arrestert og dømt for forbrytelser.

Det er ikke dumt å utvise både forsiktighet og kritisk tenkning når det skrives så groteske ting som det Melanie Phillips gjør. Og hun har absolutt ingen dokumentasjon for sine påstander om at dette kunne vært 1) unngått ved at politiet grep inn for mange år siden, og 2) at den manglende inngripen skyldes manglende vilje til å konfrontere muslimske forbrytere (pga. politisk korrekthet og jakt på islamofobi). Dette er Phillips' egen og ganske så islamofobe tolkning av situasjonen.

Lars Gule

PS: Reinhardtsens billedbruk i hans trådstartinnlegg har ingen relevans i vår sammenheng. Pressens Vær Varsom-plakat sier også at man skal være forsiktig med bruk av bilder i kriminalreportasjer - og selvsagt kommentarer. Bildene er åpenbart tatt med for å fokusere på de dømtes etniske bakgrunn / religiøse tilhørighet. Det er upassende. Og moderator er varslet.

Svar
Kommentar #10

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Moderator kan om han finner det nødvendig fjerne bildet, teksten kan stå uendret, den er blottet for  henvisninger til noen spesiell etnisitet, kultur eller religion.

Gule trengte bare overskriften for å forstå hvem og hva. 

Svar
Kommentar #11

Rune Holt

8 innlegg  10547 kommentarer

Hva hjelper det ?

Publisert over 5 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.

Det er derimot IKKE enkelt å finne noen nettsider som leses av mange muslimer i Storbritannia, som forteller at voldtekt av jenter er OK, som forteller at dette er nødvendig, at disse jentene vil det selv og fortjener behandlingen de får. Kort sagt: Det er IKKE mulig å dokumentere at det er mange i den muslimske befolkningen i Storbritannia som har oppfatninger som tilsier at voldtekt er OK.

Kvinnesynet i islam er velkjent det gule....du kjenner nok til det du også.Og så har de boka si koranen der oppskriften deres står.Og den boka er nok i overkant mer aktuell  for en muslim enn noe slags oppkonstruert skriv diktet av en syk drapsmann er for høyreorienterte ..
Ellers er kulturer et oppdragende element der gutter lærer hvordan de skal se på kvinners verdi og stilling i familie og samfunn.

Forresten..vet du hva som finnes av muslimske nettsider i SB...?
Hvorfor blir norske jenter som drister seg til å gå lettkledd kalt for horer hvis holdningene er respekt for kvinner  ?
Det tyder tvert imot på at respekt er fraværende,og da tror de jenter er fritt vilt hvis de ikke dekker seg med hijab og lange skjørt.....

Svar
Kommentar #12

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.

Hvorfor blir norske jenter som drister seg til å gå lettkledd kalt for horer hvis holdningene er respekt for kvinner

Vi husker NRK-programmet om voldtekt. Der ble det fokusert på korte skjørtekanter og alkohol. Implisitt at de selv var skyld i det. Akkurat som Taleban ville gjort det! :)))

Og akkurat som Gule bruker ordet 'tragedie' i denne sammenheng. Skjønt jeg ikke tror han gjør det bevisst. 

Svar
Kommentar #13

Lars Gule

85 innlegg  3845 kommentarer

Historiske advarsler

Publisert over 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.

Kvinnesynet i islam er velkjent det gule....du kjenner nok til det du også.

Kvinnesynet i jødedommen er velkjent det, Holt, du kjenner nok til det du også. Slik argumenterte man for hvor fæle jødene var. De voldtok nemlig tyske kvinner. Derfor måtte det segregasjon til. Forbud mot seksuell omgang osv. I enden av denne tenkemåten - hvor ALLE blir ansvarlig for det noen gjør - lå Auschwitz.

Forestillingene om at svarte også er mer i sine følelsers vold og svært så seksuelle vesener, har blitt brukt som forklaring på den trusselen svarte menn utgjorde mot hvite kvinner. Joda, svarte menn HAR ganske sikkert voldtatt hvite kvinner. Men ikke alle svarte menn gjør slikt, og det har nok lite med deres hudfarge å gjøre. (Jeg ville tro det kan ha mer med deres religion å gjøre, for som kristne har de jo stort sett fått et negativt kvinnesyn indoktrinert, ikke sant?).

Og slike fordommer mot svarte menn, har ført til mange feilaktige domfellelser, lynsjing og annen elendighet.

Det ER mulig å lære av historien, men Holt vil ikke.

Lars Gule

Svar
Kommentar #14

Andreas Ose Marthinussen

31 innlegg  1194 kommentarer

Jaha?

Publisert over 5 år siden
Ketil Reinhardts1. Gå til den siterte teksten.

For these men were all Muslims

Er det virkelig slik å forstå at du mener de gjorde det fordi de var muslimer? At det var deres religion som tillot det?

Det er uansett en vannvittig stygg sak.

Svar
Kommentar #15

Rune Holt

8 innlegg  10547 kommentarer

Men i all verden Gule...

Publisert over 5 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.

(Jeg ville tro det kan ha mer med deres religion å gjøre, for som kristne har de jo stort sett fått et negativt kvinnesyn indoktrinert, ikke sant?).

Og slike fordommer mot svarte menn, har ført til mange feilaktige domfellelser, lynsjing og annen elendighet.

Det ER mulig å lære av historien, men Holt vil ikke.

Har du fått helt krampe eller..?

"Kristne har altså ett negativt kvinnesyn"  ?

Hvor har du det fra..?Og hva er årsaken til at du ikke er i stand til å debattere det vi holder på med her..?
Du begynner å snakke om jøder som voldtar...hvor du nå har DET fra,og ror for livet bort fra det faktum at islam har et sykt syn på kvinneverdet...

Du kommer stadig med sammenligningen med at jøder ble sett på som undermennesker av en annen syk ideologi som nazismen var og er....
Jødene var ingen annen trussel enn at de stort sett var arbeidsomme og lærde mennesker...Og kan vi lure på hva som var årsaken til hatet....

Dette med frykten for islam handler om at dette er en ideologi som er agressiv i sin grunnide og kan overhode ikke sammenlignes med jøder.

OG...det er ideologien som er skummel...IKKE menneskene som sådan.

Svar
Kommentar #16

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Ose

Publisert over 5 år siden

Jeg formulerte meg kortfattet, som du ser forholder jeg  meg kun til domstolen:

 - All of you treated (the victims) as though they were worthless and beyond respect.

og senere - "because they were not part of your community or religion"

Jeg skriver intet om "fordi de er muslimer" eller "religion som tillot det". Jeg antyder ikke engang at dette har noe med islam å gjøre.

 Jeg lenker til selvstendige tekster for videre lesning og flere vinklinger, uten å gå god for alt. Slik må det nødvendigvis være om man skal våge å henvise til noe. Om jeg ønsket å gjøre dette til en diskusjon om voldtekt/islam hadde jeg evnet å formulere noe i den retning.

Men siden du bringer det på banen; -aviser du fullstendig muligheten for at det kan være en sammenheng eller delforklaring? 

Svar
Kommentar #17

Andreas Ose Marthinussen

31 innlegg  1194 kommentarer

Flere vinklinger?

Publisert over 5 år siden
Ketil Reinhardts1. Gå til den siterte teksten.

Jeg lenker til selvstendige tekster for videre lesning og flere vinklinger, uten å gå god for alt. Slik må det nødvendigvis være om man skal våge å henvise til noe. Om jeg ønsket å gjøre dette til en diskusjon om voldtekt/islam hadde jeg evnet å formulere noe i den retning.

Men siden du bringer det på banen; -aviser du fullstendig muligheten for at det kan være en sammenheng eller delforklaring?

Personlig leste jeg det som en ganske så ensrettet vinkling. 3 artikler som sier mye av det samme egentlig. Ingenting som sier noe om hva du mener. Det er jo selvsagt mye lettere å være unnvikende når man kan vise til at det ikke er ens egne ord.

Men over til spørsmålet ditt. Det finnes mange religioner, med mange troende i. Noen av disse troende blir voldtektsmenn. Spørsmålet er om man skal delvis skylde på religionen og gi den ansvar for individets handlinger. Allerede her begynner formuleringene å bli en smule absurde. Nå er ikke jeg noen Koran-ekspert, men jeg ville nok hevet et øyebryn om det står skrevet at voldtekt er lov og at man aktivt oppfordrer til det.

Om det ikke står noe slikt i boka, så ser jeg en svært liten sammenheng egentlig. Det finnes mange muslimer som kommer fra forskjellige kulturer, på samme måte som det finnes mange forskjellige europeiske kristne. Jeg er fristet til å tillegge slikt mer til kultur, enn religion. Vi kan jo bare se på hvor forskjellig katolske land som f.eks. irland versus italia. Abortspørsmålet blir som et nytt eksempel behandlet meget forskjellig der, det samme med holdningene.
De muslimene jeg selv kjenner her i Cardiff og som jeg har slått ann en prat om saken har iallefall kalt de dømte for hunder og uislamske. Så de er nok ikke særlig populære i egen leir.

Svar
Kommentar #18

Finn Eriksen

5 innlegg  579 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Lars Gule. Gå til den siterte teksten.

Stikkordet her er vel "angivelig" og "vistnok med myndighetenes viten". Tror Eriksen dette, bare fordi dette presenteres på de mest avsindige islamofobe nettsteder og av en person som ikke dokumenterer noe som helst?

Jeg anførte "angivelig" og "vistnok" NETTOPP for å ta et forbehold om at dette var påstander jeg ikke hadde dekning for å hevde eller anta autensitet av. De kan være falske, men de er ikke NØDVENDIGVIS helt uten rot i virkeligheten. Derfor er det viktig å belyse dette. OGSÅ om det skulle vise seg at det var fabrikerte påstander. Det synes åpenbart ikke Gule. For han dyrker sin versjon av Mccarthyismen - Gulismen - der svertingen overtar når evnen til å stille kritiske spørsmål avtar. Og det gjør den ganske ofte for denne "filosofen". Man kan undre på hvorfor.

PS. Dersom det ble brukt bilder som ikke var relevante til saken, er det all grunn til å stille spørsmål ved hensikten. Det kan gjerne trådstarter kommentere.

Svar
Kommentar #19

Finn Eriksen

5 innlegg  579 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Andreas Ose Marthinussen. Gå til den siterte teksten.

Nå er ikke jeg noen Koran-ekspert, men jeg ville nok hevet et øyebryn om det står skrevet at voldtekt er lov og at man aktivt oppfordrer til det.

Det er det vel ingen som har hevdet. Likevel er det en kjensgjerning at kvinner har lavere status enn menn, og kommer i andre rekke i islam. Først nylig ble det varslet en endring i Marokko i loven som åpner for at en voldtatt kvinne må gifte seg med overgriperen dersom han ønsker det. Kvinner får også ofte skylden for voldtekt i muslimske land. Selv om slike praksiser ikke nødvendigvis er sanksjonert i koranen eller islam, er det vel grunn til å stille spørsmål ved om det kan være en sammenheng mellom dette og det kvinnesynet som råder i islam?

Svar
Kommentar #20

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Flere vinklinger?

Publisert over 5 år siden

En kommentar fra daily mail, en fra The Telegraph og en fra Danmark, vær så snill, hadde jeg funnet en i farten som sa noe stikk motsatt hadde jeg selvfølgelig linket til den også.

Jeg er ikke unvikende, jeg har bare ikke lagt opp til den diskusjonen som du ønsker. Jeg sier akkurat det jeg mener å si i OP og kommentar #6. 

(Som står ubesvart, Gule, og til lykke med fjerningen av bildet etter noen timer. Måtte du purre?)

Svar
Kommentar #21

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Eriksen

Publisert over 5 år siden

PS. Dersom det ble brukt bilder som ikke var relevante til saken, er det all grunn til å stille spørsmål ved hensikten. Det kan gjerne trådstarter kommentere.

Jeg brukte et bilde av de dømte gjerningsmennen, slik som de ble presentert i britisk mainstream presse. Som f.eks her. Relevant? 

Svar
Kommentar #22

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

En menneskesinnets ingeniør

Publisert over 5 år siden
Ketil Reinhardts1. Gå til den siterte teksten.

Som står ubesvart, Gule, og til lykke med fjerningen av bildet etter noen timer

Jeg tror vi skal forstå at Gule er ett eksempel på hva Stalin så flott kallte "menneskesinnets ingeniører." Slike statsfilosofer er alt annet enn filosofer. De er heller ikke sofister, for sofisten motiveres ganske enkelt av penger. Nei, statsfilosofene logrer for makten, og bjeffer videre; det er der den sagnomsuste middelmådigheten ligger, det er ikke-tenkningen. Statsfilosofene er kognisjonens politibikkjer.

***

Det blir etterhvert noe patetisk hvis VL gang etter gang skal retusjere meningsmangfoldet fordi Gule & Gule pisser i hjørnene. En redaksjon bør bestrebe seg på å øve sin frihet og integritet. Uten slik øvelse er en avisredaksjon ikke meget verdt. Jeg sier ikke her at VLs redaksjon er slik, men jeg må uttrykke en viss bekymring overfor en tendens som går i retning av en type "betinget reaksjonssamsvar." 

Svar
Kommentar #23

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Etter at Lars Gule gikk hardt ut mot meg, velger han å ta tak i andres kommentarer i stedet for min #6.

Men det er vel også et slags svar. 

Svar

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 3 timer siden / 72 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 5 timer siden / 92 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 6 timer siden / 75 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 7 timer siden / 80 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 10 timer siden / 268 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 112 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 19 timer siden / 334 visninger
3 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 3 timer siden / 72 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 5 timer siden / 92 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 6 timer siden / 75 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 7 timer siden / 80 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 10 timer siden / 268 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 112 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 19 timer siden / 334 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Jostein Sandsmark kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
14 minutter siden / 2171 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Viktige Venstre-gjennomslag i ruspolitikken
rundt 1 time siden / 211 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
rundt 1 time siden / 2171 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 2 timer siden / 390 visninger
Tor Albertsen kommenterte på
Aulen, Augustin og forsoningslæren
rundt 2 timer siden / 324 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 2 timer siden / 1080 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Vantro.
rundt 2 timer siden / 1216 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 3 timer siden / 1080 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
Dere kastet meg til nett-trollene, Vårt Land!
rundt 3 timer siden / 1996 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
"Rett" til å dø?
rundt 3 timer siden / 515 visninger
Oddvar Tveito kommenterte på
Dere kastet meg til nett-trollene, Vårt Land!
rundt 3 timer siden / 1996 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
Drikkeukulturen
rundt 3 timer siden / 334 visninger
Les flere