Verdidebatt

Prinsipper

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har aldri hatt noen gudstro. Jeg anser meg som agnostiker og trives egentlig veldig godt med å erkjenne at jeg ikke vet. Ikke har jeg behov for å vite heller og skulle det slumpe til at jeg på grunn av dette blir kastet ned i en evig skjærsild får det heller være, for jeg er ikke sikker på om jeg ville ønske alternativet.

Jeg har såpass respekt for religiøses ritualer at jeg ikke ønsker å delta i dem som gudløs. Det medfører at jeg ikke vil gå i dåp eller i konfirmasjon i kirken. Det er av respekt for de som tror og som er der for å dele sin tro med likesinnede og med den som døpes eller konfirmeres. Jeg går selvfølgelig heller ikke i gudstjenester eller på kirkekonserter så lenge den angjeldende kirke er vigslet.

Kristne begravelser og bryllup går jeg i. De har en annen ramme hvor individet eller individene står i fokus.

Jeg støtter ikke kristne organisasjoner av prinsipp selv om jeg vet de gjør mye godt. Det blir feil om jeg skal støtte organisajoner som i sin tro fordømmer homofile og mennesker som ikke lever etter den rette tro. Det er også for meg betenkelig at man hjelper med den ene hånden og passer på å fortelle litt om sin gud og tro samtidig.

Støtter dere organisasjoner som bryter med deres egne etiske prinsipper?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt