Verdidebatt

KrFs manglende integritet

Hva vil KrF? Hva mener KrF egentlig? Hva vil KrF mene i fremtiden? Med dagens ledelse er det totalt umulig å forutsi.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

«Vi må forholde oss til det politiske landskapet slik det faktisk er. Vi kunne sagt at vi står ved det gamle, gått ned med flagget til topps og latt saken være, sier Dagrun Eriksen til Vårt Land.»

Jeg vet ikke helt hva Dagrun Eriksen forstår av politisk tenkning. Jeg vet ikke om ledelsen i Krf forstår noe av politisk arbeid i det hele tatt, men en ting vet jeg, og det er at ingen partiledelse med et snev av politisk integritet går bort fra sine kjerneverdier bare fordi de opplever motstand.

Krfs politiske standpunkt i samlivsspørsmål og abort er basert på hva partiet mener er sannheten om mennesket, en sannhet basert på forståelse av at Gud har et skaperverk han har en mening med. Dersom Krf skal begynne å endre politiske standpunkt etter hva som til enhver tid er det politiske landskapet, da er det grunn til å stille spørsmål med fundamentet for dagens ledelse. Er det slik at politisk opportunisme er blitt stuerent bare fordi det er slitsomt å stå for gamle standpunkt? Hva vil de stå for i morgen eller i neste uke? Med dagens ledelse er det totalt umulig å forutsi.

Kan noen se for seg at partiet Rødt forlater Marx bare fordi de aldri får regjeringsmakt og innflytelse? Selvfølgelig ikke, og årsaken er at i det partiet vet de hva troverdighet handler om, de vet at det handler om å bygge et parti som vet hva de står for, som tror på noe, og som ikke oppgir sine idealer på grunn av sårende ord fra gamle venner.

Det er enda ikke for sent for Krf å snu, men det er noen sentrale Krfere som har vist at de ikke er til å stole på, personer som har gitt begrepet å snu kappen etter vinden et nytt innhold. Det hele er et patetisk skue.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt