Torill Born

295    1290

Kristendom. Multikultur. Tvang

Som kristen ønsker jeg selvfølgelig at samfunnet skal være influert av den kristne grunntanke og ha de ti bud som rettesnor - men jeg og andre kan ALDRI tvinge eller presse dette over på andre. Multikultur derimot

Publisert: 8. mai 2012 / 492 visninger.

DEN kan tvinges - og ER tvunget over på befolkningen. Samme hva vi mener. Enten det er nynorsk eller (igjen) i debatten om for eller imot EU - så kan ingen tvinge andre til å tenke og mene som en selv. Når det gjaldt EU-debatten - så var det opp til befolkningen å avgjøre. Det ble IKKE gjort over hodene på oss - som multikulturen. Det er DET jeg tror mange reagerer på. Jeg er sikker på at mange av multikulturistene skulle bli harmdirrende sinte om noen begynte å presse og tvinge kristendommen på dem, hvis de ikke hadde noen interesse av eller følelse for denne. ANDRE derimot kan tvinges. IGJEN dette DEMOKRATIET. Hvorfor skal det bare gjelde NOEN faktorer og ikke alle faktorer som har med mennesker og samfunn å gjøre, særlig i SÅ viktige spørsmål som nettopp det globale samfunn er. Det er greit - og jeg bøyer meg også for multikulturen når flertallet ønsker det. Uavhengig av om man liker det eller ikke. Man bøyer seg for flertallet. Slik har det vært i rettferdige samfunn som de vestlige samfunn er kjent for. Men noe skal visst unntas fra denne regel. Som en pastor i en herværende menighet kalte det - Demo-diktatur - demokrati-diktatur. Det ER noe i det.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Men

Publisert rundt 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

Jeg er sikker på at mange av multikulturistene skulle bli harmdirrende sinte om noen begynte å presse og tvinge kristendommen på dem, hvis de ikke hadde noen interesse av eller følelse for denne.

Det har da mange av oss opplevet og tidvis opplever fortsatt. Blir vil litt irritert får vi bare beskjed om at vi må forstå at det er den kristne kulturarven vi er flasket opp med. Det forteller i det minste meg at vi har hatt multikultur så lenge jeg har levet men da snakket vi om oss uten religiøs kultur og de med religiøs kultur. Det som når har ballet på seg er at det har kommet stadig flere religiøse kulturer på banen og ikke minst også noen flere kulturer som er litt mer annerledes enn den med og uten kristendom.

Men du kan jo leve i villfarelsen Torill B. om at du tilhører den samme kulturen som meg, for meg gjør vi nemlig ikke det.

Svar
Kommentar #2

Torill Born

295 innlegg  1290 kommentarer

HVILKE venstre-medier f eks

Publisert rundt 5 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

og tidvis opplever fortsatt. Blir vil litt irritert får vi bare beskjed om at vi må forstå at det er den kristne kulturarven vi er flasket opp

har i de siste ti år tatt det kristne budskap på særlig alvor. Vi erfarer jo at vi lever i et SEKULÆRT og liberalt samfunn, derav blir alt like gyldig. Altså likegyldig. Dere sekulære og liberale har jo hatt venstre-mediene med dere de siste ti-år og kristne har bare måttet finne seg i dette. For å finne stoff og artikler som belyser samfunnet fra MIN side - har jeg måttet ty - Gud skje lov - til kristne medier - ellers hadde det blitt full tørke. Jeg tenker og mener det omvendt av deg. Og det er greit. Da grupperer vi oss. Men det er vel bedre det, mener jeg, istedetfor stadige konflikter mellom folk.

Ellers: Når jeg skal beskrive samfunnet før multikulturen må jeg ærlig si at jeg følte meg som en blant massen. Nå føler jeg fremmedhet både overfor klesplagg (f eks hijab) og ansikter. Noen av oss har det kanskje slik at vi føler tilhørighet i hverandres ansikter og måten vi kler oss på. INGEN kan hjelpe på hva man umiddelbart føler. Dette med forbud mot føleri og egen oppfatning av ting har jo før i tiden ført mennesker til konsentrasjonsleire. Folk skulle tenke og mene som "Systemet" mente. Det er noe av det samme idag. Vi har det bare i en lettere utgave i de vestlige land.

Svar
Kommentar #3

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Du erfarer

Publisert rundt 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

Vi erfarer jo at vi lever i et SEKULÆRT og liberalt samfunn, derav blir alt like gyldig. Altså likegyldig.

For det er sjeldent noe vi å snakke om. Både du og jeg har nok noen likesinnede men store "VIet" blir det neppe. Nå driter jeg i om aviser er til venster til høyre, religiøse eller ikke om de har innhold jeg mener er kvalitativt godt. Jeg tyr ikke til det ene eller det andre fordi det skulle sammenfalle med mitt livssyn eller politisk ståsted.

Er livet mitt likegyldig? Se det kommer vel helt an på hvem du spør. Er våre liv like gyldige? Se det kommer sikkert også helt an på hvem du spør.

Det hadde vært på sin plass uansett at du sluttet med sutringen over at jeg og andre som ikke er troende ikke sørger for at din tro blir promotert. Tross alt er det blant annet idioter som meg som er med på å betale for DNK og andres livssynsorganisasjoner.

Men som sagt, du har tydeligvis ikke tatt poenget med at multikulturen i Norge startet lenge før de første innvandringsbølgene til landet vårt. Multikulturen startet det øyeblikket gode nordmenn turte å si at jeg er ikke religiøs og ser ikke helt noen grunn til at jeg skal måtte tråkke ned kirketrappen på søndager og la meg innskrive i kirkens bøker om jeg ønsker å gifte meg eller om jeg skulle slumpe til å få barn enten jeg er gift eller ikke.

Dette skjedde heldigvis for ganske manger år siden selv om mange nok fortsatt lengeter tilbake til den tiden.

Men du må gjerne mene at mitt gudløse liv er likegyldig og ikke like gyldig som ditt. Om det skulle vise seg at det var en gud tror jeg nok at dommen vil falle fra det holdet og ikke fra deg. Slik sett er du totalt likegyldig i den settingen.

Svar
Kommentar #4

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4091 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

og ha de ti bud som rettesnor

Hva????

De ti bud?

Som i: Ikke tenk på en ting, for da skal du dø - hilsen Gud. 

Born, du skremmer meg!

Svar
Kommentar #5

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

eller

Publisert rundt 5 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

Vi erfarer jo at vi lever i et SEKULÆRT og liberalt samfunn, derav blir alt like gyldig. Altså likegyldig

du kunne se at veldig mye er positivt.hvis du la bort dine sotete briller

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tore Olsen kommenterte på
Godt og blandet
35 minutter siden / 272 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 1 time siden / 775 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Jesus er større enn norsk politikk
rundt 2 timer siden / 420 visninger
Sigmund Voll Ådnøy kommenterte på
Å praktisere egne formaninger
rundt 2 timer siden / 5234 visninger
Dagfinn Gaarde kommenterte på
Å praktisere egne formaninger
rundt 2 timer siden / 5234 visninger
Knut Nygaard kommenterte på
Jesus er større enn norsk politikk
rundt 2 timer siden / 420 visninger
Marianne Solli kommenterte på
Å praktisere egne formaninger
rundt 3 timer siden / 5234 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Å finne seg selv
rundt 3 timer siden / 1141 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Evolusjonslære, kreasjonisme og vitenskap
rundt 3 timer siden / 1816 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Å finne seg selv
rundt 3 timer siden / 1141 visninger
Les flere