Ole Jørgen Anfindsen

168    2031

Pink Floyd i Vennesla

Hørt om amatørbandet Puls fra Vennesla? Ikke det? Den som er glad i musikken til Pink Floyd bør imidlertid merke seg navnet, for i nevnte sørlandsbygd er det et aldri så lite mirakel på gang.

Publisert: 7. mai 2012 / 8913 visninger.

Fredag 27. april var jeg – ved hjelp av en solid porsjon flaks og opptil flere tilfeldigheter – så svinaktig heldig å få en tiloversbleven billett til den for lengst utsolgte Pink Floyd-konserten som amatørbandet Puls fra Vennesla hadde i det flunkende nye teater- og konserthuset Kilden i Kristiansand.

Og hvilken konsertopplevelse det ble! Lyden var krystallklar, samspillet mellom bandmedlemmene satt som et skudd, og stemningen i salen var elektrisk fra første akkord. Til og med lydvolumet var helt passelig, ikke øredøvende høyt, slik tradisjonen av en eller annen idiotisk grunn tilsier at det ’bør’ være på rockekonserter. Teknofreakene i forsamlingen falt forøvrig i staver over de råkule lasereffektene.

Publikum virket i det hele tatt svært fornøyde. Jeg kom så vidt i snakk med paret på min høyre side, og skjønte raskt at mannen hadde vært blodfan i mer enn 40 år, og var et vandrende leksikon når det gjaldt faktaopplysninger om Pink Floyd og deres ulike utgivelser. Så skulle man kanskje tro at han ville innta rollen som den kresne og blaserte besserwisseren som kunne pirke på eventuelle detaljer som ikke var 100% slik han mente de burde være. Langt ifra! Mannen var nærmest fra seg av begeistring, og jeg overdriver bare litt når jeg påstår at kona måtte holde ham fast for å forhindre at han skulle hoppe ut av stolen i ekstase. Ved en rekke anledninger satt da også tilropene løst, og vi var mange som moret oss kostelig da han etter en av sangene utbasunerte så det hørtes i hele salen: «Ein gong te!!!».

I løpet av den nesten tre timer lange konserten (med en innlagt pause på en halvtime underveis) fikk vi en raus gjennomgang av betydelige deler av Pink Floyds repertoar, inkludert en rekke av de mest kjente klassikerne som f.eks. In The Flesh, Time, Money, Hey You, Another Brick In The Wall, Mother, Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here, og – ikke minst – Comfortably Numb. Alt sammen fremført med en herlig entusiasme og spilleglede.

Om jeg kan tillate meg å komme med en kritisk merknad (som det burde være en smal sak å følge opp), så er det at bandets utmerkede vokalist bør bevisstgjøre seg dette med stemte s’er på engelsk. Det høres fortvilende norsk ut når velkjente strofer gjengis som f.eks. «Now there’s a look in your ice» eller «Money ... iss the root of all evil today».

Ryktene vil ha det til at Puls nå har tenkt å gi seg, og at de fire utsolgte kveldene i Kilden i slutten av april var bandets avskjedskonserter. Denne lille epistel er skrevet med et (muligens fåfengt) håp om at gjengen også vil ta turen til Oslo, samt selvsagt gjerne Stavanger, Bergen, Trondheim og andre byer også.

For den som kjenner In The Flesh-albumet til Roger Waters, er det vanskelig å unngå å assosiere to av Puls-medlemmene med hhv Doyle Bramhall II og Snowy White (og det bør være innlysende hvem som er hvem). Du verden så morsomt det hadde vært å få høre mer samspill mellom Venneslas svar på de to nevnte gitaristene, f.eks. slik deres internasjonalt kjente forbilder gjør det i den avsluttende gitarsoloen på Comfortably Numb.

Spørsmålet som ble stilt om og om igjen i mine nærmeste omgivelser denne kvelden, kan parafraseres som følger: «Hvordan er det mulig at en gjeng med amatører fra en liten innlandsbygd på Sørlandet kan spille så bra?!?» Ikke vet jeg, men siden man i Kristiansandstraktene har et mer intimt forhold til det overnaturlige enn de fleste andre steder i landet, håper jeg at ikke bare musikalske, men om nødvendig også monetære, mirakler vil manifestere seg i andre byer i løpet av et år eller to. First we take Manhattan ...

 

PS: For ytterligere omtale av konserten, se f.eks. puls.no (som, så vidt jeg forstår, ikke har noe med bandet Puls å gjøre), eller gjør bla litt i søkeresultatene hos Google.

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #51

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5346 kommentarer

Var det noen om gikk glipp av denne

Publisert rundt 5 år siden
Svar
Kommentar #52

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5346 kommentarer

Jeg må bare poste denne også

Publisert rundt 5 år siden

Er det noen av dere jenter som er romatiske!

http://www.youtube.com/watch?v=4O_YMLDvvnw

Mvh Petter

Svar

Siste innlegg

Modige politikere, fins de?
av
Roald Øye
rundt 13 timer siden / 93 visninger
0 kommentarer
Her inne
av
Lise Knudsen
rundt 14 timer siden / 162 visninger
0 kommentarer
Tilbake til skolebenken
av
Hilde Mjøs
1 dag siden / 1759 visninger
0 kommentarer
Fornuftig mobilbruk
av
Vårt Land
2 dager siden / 105 visninger
0 kommentarer
Forglem meg ei
av
Håvard Nyhus
2 dager siden / 711 visninger
2 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 5 timer siden / 223 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 6 timer siden / 223 visninger
Stefan Hallman kommenterte på
Hit, men ikke lengre
rundt 6 timer siden / 868 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Jostein Sandsmark kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Kirken, menneskerettigheter og dogmer
rundt 7 timer siden / 3351 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 7 timer siden / 1583 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 7 timer siden / 2135 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Les flere