Torill Born

295    1322

Lær deg å telle dine dager,så du får visdom i hjertet

Leser vi av Bibelens dype ord. Jeg tenker på dette i forbindelse med Alexander Dale Oens død.

Publisert: 5. mai 2012 / 706 visninger.

Gud har lagt evigheten ned i våre hjerter, står det i Bibelen. Det ER helt uforståelig og urettferdig at en så flott ung mann skal gå bort i så ung alder. Men livet er dypt og mange går rundt med vanskelige spørsmål. Da jeg var rundt tyve år - kanskje rundt 26 år - som Alexander Dale Oen fikk jeg en overnaturlig melding talt klart og høyt i min stue. Dette har jeg fortalt om flere ganger. Men jeg fikk med denne meldingen en dødsangst som fulgte meg i flere måneder. Det er klart det føles helt unaturlig for et ungt menneske å død. Et ungt menneske er jo på terskelen til livet. Kanskje virker det særlig fjernt dette med ungdom og død idag - hvor så mye handler om det overflatiske og aldri hører vi mennesker snakker om dypereliggende spørsmål både om tro, tanker, død og evig liv. Dette snakker de heldigvis om på kristne tv-kanaler - som det ikke er mange av i Norge etter det jeg kjenner. Iallefall den dødsangsten som fulgte meg i flere måneder var helt forferdelig. Det var nesten som å dø langsomt. INGENTING betydde noe lenger. ALT var grått og fullstendig meningsløst. Heldigvis var jeg vokst opp i en kristen familie og hadde fra barndommen av holdt meg til Jesus Kristus. Men Jesus var en perifer person for meg før vekkelsen, som jeg vil kalle den. En kveld da jeg var veldig fortvilet og full av angst, greide jeg ikke holde det ut lenger og måtte ned på kne i gråt og fortvilelse og be Jesus ta bort den tunge byrden. Det var jo i minuttene etter en god følelse av å ha grått ut og lettet sitt hjerte. Men i tiden etterpå ble jeg RADIKALT og TOTALT forandret - eller forvandlet og mitt liv med Jesus Kristus ble ETT kan jeg si. Jeg må holde meg til Jesus Kristus HVER tid på dagen. Man kan si at jeg ble født på ny - mannen min som også var et bønnesvar hadde navnet Born, så man kan si at jeg bokstavelig talt ble gjenfødt. Gud skje lov og takk i Jesu navn må jeg si. Skjebnens veier er uransakelige. For meg er skjebnen Gud og Jesus Kristus. Legg livene deres i Jesu hender og livet blir radikalt endret til det beste. Jeg tenker mange ganger på Jesus om dagen, hver dag - vel jeg har jo  ikke akkurat Jesus i tankene når jeg handler på Rema, Rimi eller Kiwi el, men ellers er jeg helt avhengig av Ham ellers. Det er et vidunderlig liv å leve i harmoni med ånd, sjel og legeme. Jeg ønsker ALLE mennesker må få smake denne harmonien. Uten frykt og angst for død og sykdom. Det er jo det INDRE liv - eller det psykiske liv som kan være like smertefullt som legemets smerte. Men bønnen og håpet hjelper også det fysiske legemet. Om bønnesvar drøyer - kommer det aldri tomhendt tilbake - som også Bibelen sier. Jeg må si at jeg ber om at Alexander Dale Oen må være i Jesu hender og at han får oppleve det paradis som Bibelen nevner og som vi bare kan ane er vidunderlig og som vi kristne setter vårt håp til. Ønsker dere ALLE harmoni, trygghet og kjærlighet i deres hjerter, og Gud velsigne dere alle i Jesu Kristi navn.

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Gunnar Lund

0 innlegg  6281 kommentarer

Kom hjem!

Publisert over 5 år siden

Fint vitnesbyrd.

Døden kan komme mens vi er midt i arbeidet. Det kan kommer etter uker eller måneder med sykdom. Men en dag vil en kjærlig hånd bli lagt på skulderen vår, og følgende beskjed blir gitt: «Kom hjem.» All vi som kjenner Jesus personlig trenger ikke å være redde for å dø. For en kristen er det å dø som å «reise hjem.»

Husk linjeskift neste gang, Torill Born, da blir det lettere å lese.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Njål Kristiansen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
3 minutter siden / 468 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
7 minutter siden / 468 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
8 minutter siden / 435 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
13 minutter siden / 1665 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
30 minutter siden / 468 visninger
Dagfinn Gaarde kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1665 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 1 time siden / 435 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 1 time siden / 545 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 468 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1665 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 468 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 2 timer siden / 435 visninger
Les flere