Verdidebatt

Hva bør barn ikke få?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange innlegg tar opp temaer jeg aldri har berørt. Enslige mødre er stor gruppe i Norge, 190 tusen om jeg ikke tar feil. Mange av barnas ferdre er døde, forsvunnet, har stukket av - eller er ukjente av grunner som mødrene ikke har fortalt. En venninnes datter fikk et barn ingen fikk vite hvem barnets far var. Men det ble snakket om. Uansett hvor dyktig den enslige moren er, kan hun ikke være to personer på en gang, både mor og far. Far er faktisk en egen person, det er noe alle vet. Barn sørger og lengter like mye etter en far som er borte, som en mor- eller besteforeldre og andre viktige personer i familien.

Hvis vi hadde hatt en norsk barnelov som sa at noen barn ikke kan få ha en sykkel, en ipod, en pc eller hva det måtte være som er viktig for dagens barn, ville det blitt et ramaskrik. Dere som bagatelliserer far (eller mor som APs Gjul nå ønkser), ville dere også kunnet bagatellisere sykkelen, ipoden eller pc - eller hva det nå måtte være? Jeg tror at dere ville sagt stikk motsatt: Dere ville ha sagt at norske barn skal ha alt, så mye som mulig, hele tiden. Bare ikke far og mor.

Jeg er fullt klar over at mange mennesker ikke har fedre som har levd opp til deres forventninger, også mødre, men ville livet vært bedre uten fedre og mødre? Alle på et av den rødgrønne regjeringens barnehjem eller fosterhjem? I store deler av verden er far borte, fke.s i USAs svarte befolkning. Mange barn i slike sammenhenger forblir i en trist, tung verden resten av livet - les Sudhir Venkatesh: Gang leader for a day. Men Obama klarte seg, mange barn klarer seg, man kaller dem løvetanner, men ville de ikke hatt færre byrder å bære, om far hadde vært der og hjulpet dem? Ingen gartnere dyrker løvetannen. Jens Stoltenberg tror at han og sosialistene er gartnere i menneskets have.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt