Rune Staven

401    12014

Hører du hyrdes røsten, den sanne?

Publisert: 30. apr 2012 / 568 visninger.

Hei

 

 

 

Hører man hyrderøsten i dag? er det så enkelt å høre røsten som gir oss fred, som gir oss tilgivelse,håp, nåde, og frelse. Det er så mange røster der ute i den åndelige jungelen, mange har noe å tilby. men det er bare en røst som er sann.

 

Fant en artikke i bibel  tro som jeg måtte dele med dere.

 

Oppe i fjellene utenfor Glasgow bodde en sauegjeter sammen med sin vesle datter. De likte å gå i fjellet sammen, og jenta elsket å høre når faren ropte på sauene. Han hadde en egen måte å rope på. Stemmen bar helt over dalstrøkene og over til den andre siden, der sauene hørte den og kom springende.

Etter hvert ble jenta en voksen, ung kvinne. Hun flyttet til Glasgow og ble boende der på hybel. I begynnelsen skrev hun hjem til faren hver uke. Senere hver måned. Etter hvert ble det sjeldnere mellom brevene, og til slutt hørte ikke faren mer fra henne. Ryktene nådde ham om at hun var kommet langt bort fra de verdier hun hadde lært hjemme.

En dag dro faren til byen. Han gjennomsøkte først hovedgatene, så sidegatene, så de små alleene og til slutt kom han til slummen. Men han kunne ikke finne henne. Tidlig en morgen tenkte han: "Jeg vil bruke hyrdestemmen min og prøve å rope. Kanskje hun vil høre meg og kjenne igjen stemmen et eller annet sted i slummen". Han gikk gjennom de trange, skitne gatene og ropte.

Fra et lite snusket rom i Glasgows slum hørte hun hyrdens stemme. "Det er far", ropte hun, skjøv partneren fra seg og sprang ut på gaten. Historien forteller at han slo sine armer om henne og tok henne inn til seg, mens han hvisket: "Kjære barnet mitt! Alt er tilgitt! Bli med hjem!". Han løftet henne opp og bar henne på armene sine tilbake til hjemmet, til høylandet som hun hadde elsket som barn, til en ny begynnelse.

På den gamle gravsteinen, som fremdeles står der oppe på høylandet, er det inngravert med gullbokstaver under jentas navn: "Tilgitt!".

Det finnes mange historier om der mennesker kommer bort fra sin tro. men noen kommer tilbake, når røsten kaller.

 

Noen har ikke så stor sans for solskinnshistorier, skjønt jeg tror ikke de er så virkelighetsfjerne som mange vil ha det til. Gjennom et langt forkynnerliv har jeg møtt mennesker som har fortalt hvordan de er kommet bort fra det de trodde på en gang og vanskelig kunne høre hyrdens stemme lenger. Om hvordan de tenker tilbake på en tid da livet var så mye enklere og tryggere, og de følte de hadde kontakt med Gud.

I et brev var det en som uttrykte seg slik: "Hadde du bare visst hvordan livet mitt er blitt, så hadde du nok forstått at det ikke er så lett for meg å gjøre helomvending nå". Jeg skrev tilbake: "Du har kanskje rett. Jeg kjenner ikke livet ditt, og ville kanskje blitt sjokkert om jeg kjente det. Men det viktigste er ikke om du bretter det ut for meg, men om HAN kjenner det, for Han kjenner deg. Han vet hva som er gått i stykker. Han har selv sloss med ulvene, og er blitt pint og plaget for din skyld". Han forteller hvor annerledes Han er enn oss mennesker.

Vi mennesker kan være harde og nådeløse. Vi forstår til en viss grad, men ikke helt. Vi kan snakke fint om Guds nåde og omsorg og om ulvene. Men når en bror eller søster holder på å bli revet i stykker av disse, trekker noen av oss seg unna. Jesus forteller oss hvorfor: "Den som er leiekar og ikke hyrde, og som selv ikke eier sauene, han forlater dem og flykter når han ser ulven komme".

Hvor forskjellig Han er fra oss. Han fortsetter å lete og å oppsøke, der vi ofte gir opp. Derfor kalles Han "Den gode hyrde". "Den gode hyrde gir sitt liv for sauene". Derfor er vi igjen tilbake i den gamle boken, Jesaja 53, hvor det samme er beskrevet mange hundre år tidligere: "Vi for alle vill som sauer, vi vendte oss hver sin vei. Men Herren lot den skyld som lå på oss alle, ramme ham" (Jes.53,6).

For noen år tilbake hørte jeg fortalt om en ung gutt som hadde forlatt sin barnetro og havnet i synd og elendighet, hvordan han hadde skuffet og såret sine foreldre og sine kristne venner. Ja, han hadde sunket så dypt at de hadde trukket seg unna ham og nærmest hadde gitt ham opp. Men "Den gode hyrde" hadde funnet ham, den eneste som ikke hadde gitt ham opp, og som sitt første vitnesbyrd siterte han den gamle bedehussangen: "Han søkte meg i nåde som gikk på syndens vei, Han fant meg trett og såret, og bar meg hjem til seg". Sterkere kunne det ikke sies. En bortkommet sønn kommet hjem til faderhuset. Igjen et mektig bud om hva Kristi kraft formår, hva Den Gode Hyrde kan utrette i et menneskes liv.

Kall det gjerne søndagsskoleprat og ei god historie, men jeg har fornyet tro på Den Gode Hyrde og hans frelseskrefter. Om du kjenner hyrderøsten kan du sikkert si med sangeren:

Han pekte på de merker
Hans hånd og side bar,
Det var min synd han sonet,
Å, hvor han elsket har.
Jeg tror det, skjønt, jeg fatter ei:
Han elsker syndere som meg.

Nåden er stor, og det er aldri for sent å snu. men å vandre med Jesus er det beste som finnes. La deg ikke lure av de røstene som høres for godt ut til å være sant.

Jeg følte meg som den fortapte sønn, da Faderen ropte på meg, og jeg hørte Hans røst. tok meg inn i Hans armer. ble født på nytt. Alt begrunn Av Nåde.

 

Har du avsporet fra troen noen gang, og latt deg friste av denne verden?

 

 

MVH

Rune

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Bjørn Erik Fjerdingen

101 innlegg  6140 kommentarer

Det finnes en dyrebar rose

Publisert over 5 år siden

 Det finnes en dyrebar rose

som aldri skal visne hen,

den trosser all frost på jorden

og blomstrer og blomstrer igjen.

 

Den blomstret ved foten av Sinai

for Moses, med flammende ild;

den brennende busk var Guds løfte

om frelse, da alt stod på spill.

 

Den blomstret i Betlehems vinter,

den blomstret i Nasarets vår,

den blomstret som flammer i torner 

i Golgatas blødende sår

 

Den blomstrer fremdeles i verden

og dufter av sommer, til trøst

for alle som bøyes av smerte

i jordlivets nakne høst

 

Å, brennende rose som blomstrer

i kulde i smerte og savn!

Å, hellige tegn på jorden!

Guds kjærlighet er dens navn.

 

Guds fred med deg Rune!

Svar
Kommentar #2

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.

Å, brennende rose som blomstrer

i kulde i smerte og savn!

Å, hellige tegn på jorden!

Guds kjærlighet er dens navn.

Hei Bjørn

 

 

Takk for det:) Guds kjærlighet brenner for oss uansett. Han er vår Far og skaper, Vi er Hans dyrebare  barn. Vi gjør det ikke alltid enkel for Ham.:) Men alikavel så roper han på sine barn slik at vi kan høre Hans røst når Han kaller på oss. spørsmålet er om alle vil høre Hans røst? i dag så er det så mange andre ting som høres bedre ut.

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #3

Njål Kristiansen

141 innlegg  19017 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Jeg har naturligvis ingenting i mot tvangskristning, men det er bare det at vi liksom ikke har noe miljø for det her på Kalvskinnet. Her kommer de visst til tro av seg selv og blir salige uten å ha sett - eller ganske enkelt ikke.

Svar
Kommentar #4

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Jeg har naturligvis ingenting i mot tvangskristning, men det er bare det at vi liksom ikke har noe miljø for det her på Kalvskinnet. Her kommer de visst til tro av seg selv og blir salige uten å ha sett - eller ganske enkelt ikke

Hei Njål

 

 

Det har jo sin naturlige forklaring:) Det er godt vi ikke lever når Kristendommen ble innført til Norge, tro heller bli drept. Det var religion, og ikke frihet. Friheten er å leve et liv i kristus, i nåde og tro:)

Fint bilde foresten:) Du overaske stadig vekk i posør.

 

Gud velsigne deg Njål

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #5

Knut Haug

15 innlegg  140 kommentarer

Den gode hyrde!

Publisert over 5 år siden

Ja Rune, det gjelder å høre den gode hyrderøsten!-Det er vi enige om.-Litt rart er det jo at det er så mange andre røster som vil ta all oppmerksomhet bort fra hyrderøsten, enda det er bare  den GODE hyrde, Jesus Kristus som vil lede oss gjennom et godt liv her og siden føre oss inn til evig herlighet sammen med seg.-

Her bør jo alle lese hva som står i Salme 23. "Hyrdesalmen". Det vil gi rikt utbytte!-Lykke til!

Svar
Kommentar #6

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Knut Haug. Gå til den siterte teksten.

Ja Rune, det gjelder å høre den gode hyrderøsten!-Det er vi enige om.-Litt rart er det jo at det er så mange andre røster som vil ta all oppmerksomhet bort fra hyrderøsten, enda det er bare

Hei Knut

 

 

 

Ja det er bare en røst som er sann. La oss følge Han som gir oss livet.

 

Gud velsigne deg:)

 

 

23En salme av David.

Herren er min hyrde,
jeg mangler ikke noe.

2 Han lar meg ligge i grønne enger,
han leder meg til vann der jeg finner hvile.

3 Han gir meg nytt liv.
Han fører meg på rettferdighets stier
for sitt navns skyld.

4 Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal,
frykter jeg ikke noe ondt.
For du er med meg.
Din kjepp og din stav,
de trøster meg.

5 Du dekker bord for meg
like foran mine fiender.
Du salver mitt hode med olje.
Mitt beger renner over.

6 Bare godhet og miskunn
skal følge meg alle mine dager,
og jeg skal bo i Herrens hus
gjennom alle tider.

 MVHRUNE

 

Svar
Kommentar #7

Knut Haug

15 innlegg  140 kommentarer

Takk Rune.

Publisert over 5 år siden

Takk at du siterte hele 23 salme.-Jeg har selv opplevd sannheten i den.-Vært trett og fått ny kraft ved at han har ledet meg til hvilens vann. Å om mange kunne gjøre seg bruk av denne salmen!

Svar
Kommentar #8

Njål Kristiansen

141 innlegg  19017 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Det har jo sin naturlige forklaring:) Det er godt vi ikke lever når Kristendommen ble innført til Norge, tro heller bli drept. Det var religion, og ikke frihet. Friheten er å leve et liv i kristus, i nåde og tro:)

Ja, jeg har følelesen av at du ville stått last og brast med Olav Haraldssøn om du hadde deltatt i slaget på Stiklestad og vært den ivrigste til å hugge ned. Historien kunne sett anderledes ut da.

Som du skjønner gliser jeg lett av dette korstoget ditt. Det er som forbrukerjournalistikken i Blabla og Vredens Gnag; Hvilken lidelse som kan ta livet av oss havner på førstesiden i dag? Som den dagen for noen år siden på fellesferiens første dag hadde Blabla et oppslag om "30 sykdommer du kan dø av i fellesferien". Lystelig lesning seffli. Ja, like lystig som dommedagskorstogsdyster pinslereligion.

Døden kan flamme som kornmo ble vi påminnet så sent som i går. Da er det godt å vite at man er frelst av nåde. Vi hører alle hyrdens røst, men vi bærer den mer inni oss.

Svar

Siste innlegg

Mangfoldets mulighet
av
Mirjam Syltebø Endalew
rundt 3 timer siden / 68 visninger
0 kommentarer
Noen må gå!
av
Olav Egil Aune
rundt 5 timer siden / 93 visninger
2 kommentarer
Den eneste vi skal frykte
av
Espen Ottosen
rundt 5 timer siden / 356 visninger
8 kommentarer
Prinsippløst av de blågrønne
av
Vårt Land
rundt 5 timer siden / 84 visninger
1 kommentarer
Kirken, menneskerettigheter og dogmer
av
Terje Tvedt
rundt 16 timer siden / 285 visninger
1 kommentarer
TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 23 timer siden / 145 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
1 dag siden / 129 visninger
1 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tove S. J Magnussen kommenterte på
"Rett" til å dø?
33 minutter siden / 603 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Viktige Venstre-gjennomslag i ruspolitikken
38 minutter siden / 357 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 356 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Noen må gå!
rundt 1 time siden / 93 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Noen må gå!
rundt 1 time siden / 93 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 1 time siden / 1362 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 1 time siden / 1362 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 356 visninger
Audun Aase kommenterte på
Guds Lam
rundt 2 timer siden / 386 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 2 timer siden / 1362 visninger
Espen Ottosen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 356 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 356 visninger
Les flere