Rune Staven

401    12014

Utviklingen av Usunne religiøse tilstrømninger må man ta på alvor.

Publisert: 29. apr 2012 / 824 visninger.

Hei

 

Dette er ikke noe vi skal ta for lett på. For der vi kan være svake kan vår fiende få et godt overtak, og hvor er vi svake, jo i kunnskapen om Guds ord. hvorfor, vi leser for lite kansje for lite opptatt av bønn. Søk først Guds rike og Hans rettferdighet så vil dere få alt det andre i tilegg. Hva betyr disse ordene ? Hva skjer når vi søker Guds rike, og Guds rettferdighet, hva skjer med vårt hjerte vårt sinn, jo gradevis vil vi fornyes i sinn og tanker.jo mer avhenig vi blir av Gud jo større visdom får vi. og jo mer visdom jo mer kan vi avsløre falskheten rundt oss.

Hvordan kan man skille mellom falskt og ekte, i dag er det lett hvis man ser handlingen sammstemmer med Guds ord. men hva med de som er blinde. og de som allerede har litt forført ? Hvordan skal de bli seende igjen ? De må omvende seg fra synden be Gud ransake Hjertene. så  man kan bli seende igjen, for mang er blinde i dag, og sluker villfarelsens ånd.

 

Davi Wilkerson var en Gudsfryktig mann, Han forteller om denne villfarelsen som herjer rundt oss. Han gir oss noen advarsler mot disse usunne religiøse tilstrømninger som bevege seg i dette samfunnet vi lever i no. skal vi se sitte roligt å se på.

Jeg vet jeg provosere på meg mange når jeg tar opp dette emnet. men det må gjøres, Jeg er ikke ute etter å dømme menneskene med den villfarelsen og den usunne læren de drar med seg på sin åndelige vekkelse.

 

Dette sier David Wilkerson. en Mann og lytte til synes jeg.

 

Avdøde pastor David Wilkerson tok til tårene da han talte over den tragiske utviklingen innenfor deler av den karismatiske kristenheten som har vært preget av lykkereligion, lattervekkelser og fenomener som i realiteten har brakt skam og vanære over Guds hellige navn. Både Toronto vekkelsen, Lakeland forførelsen og trosforkynnelsen har vært usunne religiøse strømninger som har lært skarer av Guds folk opp til å bli overfladiske og halvhjertede i sin hengivenhet til Kristus og Guds Ord. Vi har fått skarer av selvopptatte troende som har hengitt seg til overfladiske latterseanser som minner mer om fyllefester enn et møte med den hellige Gud. Mye av det som har skjedd i enkelte karismatiske kretser minner mest om klovneri hvor man nærmest konkurrerer om å overgå hverandre i galskap. Ti tusener på titusener har hengitt seg til de ulike bølgene som har feid over kristenheten og i mange av disse kretsene blir troskap mot Bibelens ord og den kristne lære ansett som noe fariseerisk. Svært mange av de nyere karismatiske fornyelsesmenighetene minner mer om en fornøyelsespark enn et sted hvor man kan møte Gud. Møter preget av hundeglam, uling og ukontrollert latter er ikke et resultat av Guds Ånd, men i beste fall av menneskelig manipulasjon. Den allmektige Guds kall til vår tid er ikke et kall til overfladisk latter og klovneri, men et kall til innvielse, bønn og tårer.

En gråtende Guds mann

Den legendariske forkynneren og Guds mannen David Wilkerson har ingen høy stjerne blant vår tids moderne karismatikere fordi hans kristendom var annerledes. Å høre eller å lese Wilkersons budskap bringer neppe overfladisk latter eller religiøst klovneri, men heller en hellig og alvorlig følelse av den hellige Guds nærvær. Mens menn som Todd Bentley,Benni Hinn med flere maner de troende til latter, lystighet og jubel fant pastor David Wilkerson fint lite å le av i virkelighetens New York "Når jeg ser rundt meg, så jeg ser en ung filmstjerne, hun skal begå selvmord om to dager, - ved å hoppe ut fra et vindu i ellevte etasje," sier Wilkerson og fortsetter: "Jeg ser en CEO, toppsjef i et stort selskap, -som mistet sin foretning, som nå bor på gata, - som var mangemillionær, - men kokain kostet ham alt. - Han er nå på gaten, skitten. Når jeg ser ut den andre veien, - ser jeg en femten år gammel gutt, hans bror er døende, - av aids, sier Wilkerson og fortsetter: - Jeg ser intet å le over," repeterte New York pastoren og forstetter: "- Jeg kan ikke le, - jeg kan ikke le," sier en alvorstynget Wilkerson og fortsetter: "Jeg kan ikke le når de (karismatikerne) får Den Hellige Ånd til å fremstå som som en tåpe, Den Hellige Ånd er kommet for å overbevise om synd, om rettferdighet og dom," hikster Wilkerson i det han gråtende legger fra seg mikrofonen.

 hvor er vår nød vår oppriktige nød for menneskene. Hvorfor skal vi lage show og spettakel på disse møtene. vi trenger ikke det. Vi trenger den Hellige Åndtil å ovebevise oss om synden slik at man kan omvende seg i fra villfarelsen som herjer omkring. man må bli satt fri fra disse lenkene. man må ha hjelpfor å bli fri, Ta for eksempel.Fruktene i etterkant av Todd Bentley's herjinger under Lakeland seansen har vært langt fra gode. Uttalt helbredede mennesker har dødd og i tillegg har seriøse kristne i ettertid blitt involvert i ulike "minestries" som har oppdraget med å hjelpe dem som er blitt forgiftet av de åndelige sykdommer som følger i fotsporene til falske karismatiske strømninger. En rekke organisasjoner og enkeltindivider, deriblant Hank Hanegraaff har vært dypt involvert i å befri mennesker fra de åndelige krefter som har besatt mange Lakeland ofre Det er sterke krefter i sving.

Men dette gjelder ikke bare Todd bentley, og Benny Hinn men flere andre som også har skodd seg  , manuplere andre mennesker med sin teatriske show på scenen. som ikke høre hjem på en Kristen arena. åndskrefter som er i virkspmhet, som man ikke vet konsekvensene av.

Vi må ike la oss fange under disse åndskrefter, vi å bruke vår røst til å advare, Vi vet at det i ånden er galt.

 

Skal vi godt dette? er dette en reel sannhet ? vil det bli verre ? For i endetiden så vil det ikke vere vekkelse. men trengsel. hva slags vekkelse er det vi ser i dag, i Afrika og i andre land ?

La oss lytte til en Guds man som Wilkerson.

 LA OSS KUNNE VÅR BIBEL, SÅ VI KAN TA PÅ VÅR FULLE RUSTNING, SLI AT DE BRENDENDE PILENE BARE PRELLER AV.

DET STÅR SKREVET SA JESUS NÅR HAN BLE FRISTET. GUDS FRYKT GIR OSS DEN SANNE VISDOM SOM BÆRER GOD FRUKT.

 

 

mvh

RUNE

 

 

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Gledelig når åndeligheten våkner!

Publisert over 5 år siden

Jeg synes artikkelforfatterens store bekymring for "usunne religiøse strømninger" er ganske ubegrunnet!

Det er særdeles gledelig når folk begynner å interessereseg for de store, åndelig spørsmålene i livet, og ikke bare fortaper seg i de kortvarige gledene i det materielle livet på jorden.

Jeg er sikker på at Gud gleder seg over det menneskelige mangfoldet, og over at vi mennsker undres over de evigvarende, høyere verdiene og livets gåter.

Gud er for meg ikke som en sneversynt, gammel og gretten grinebiter som krever lydighet mot en bestemt trosoppfatning.

Gud er raus, inkludrende, menneskekjær og tolerant!

Han krever ikke at vi alle slutter oss til en bestemt religion, men anser alle religioner som likeverdige forsøk på å forstå det "uforståelige".

Gud ber oss bare om en ting: Å alltid følge vår samvittighet og alltid gjøre det vi mener er riktig, i følge det beste i oss selv!

Gjør vi det, er vi nærme Gud, uansett tro eller religion!

La oss alle gledes i fellesskap over livet og over kjærlighetens Gud, på tvers av alle menneskeskapte grenser og barrierer!

Mvh Sverre

 

Svar
Kommentar #2

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.

Gud er raus, inkludrende, menneskekjær og tolerant!

Han krever ikke at vi alle slutter oss til en bestemt religion, men anser alle religioner som likeverdige forsøk på å forstå det "uforståelige".

Gud ber oss bare om en ting: Å alltid følge vår samvittighet og alltid gjøre det vi mener er riktig, i følge det beste i oss selv!

Gjør vi det, er vi nærme Gud, uansett tro eller religion!

La oss alle gledes i fellesskap over livet og over kjærlighetens Gud, på tvers av alle menneskeskapte grenser og barrierer!

Hei Sverre

 

 

Hva gjorde Jesus, Han var lydig, og GJORDE faderens vilje i Kærlighet til FADEREN.

Hva gjør vi ? Har vi noe å lære av jesus ? Er vi lydige mot Guds ord, når vi tar til oss andre lærdommer, og tilært kunskap fra alt annet enn det som står i Guds ord ? Er det riktig ovenfor Gud,? er vi ikke vi da blitt som folket som vandret i 40 år i ørkenen. vi tilber gullkalven isted for Gud.?

 HVORDAN VISE AT VI ELSKER GUD, JO VED LYDIGHET OG FØLG i JESUS FOTSPOR, SOM GIR OSS FRELSE OG FRIHET TIL HIMMELENS HAGE, 

Du elsker dine lyster og dine egne behov, istede for å følge sannheten. du tilber istede gullkalven en Lammet.som sonet din synd. 

Omvendelesen fra synd er det eneste som hjelper deg til å se.

 

 

MVH

Rune 

 

 

Svar
Kommentar #3

Magnus Leirgulen

61 innlegg  3723 kommentarer

Sverre Avnskog

Publisert over 5 år siden

"Jeg synes artikkelforfatterens store bekymring for "usunne religiøse strømninger" er ganske ubegrunnet!

Gud ber oss bare om en ting: Å alltid følge vår samvittighet og alltid gjøre det vi mener er riktig, i følge det beste i oss selv!"

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Ble ikke særlig overrasket over ditt svar her.  Dette er heresiens grunntone.   Guds Ord er Guds Ord, uansett hvordan det vrenges og vris på. Alt er like godt bare en følger sin egen samvittighet.

Jeg regner med at ABB fulgte, og følger sin egen samvittighet,  Jeg regner med at Hitler fulgte sin egendefinerte samvittighet.  Jeg regner med at Stalin, Pol Pot, Mao, Nero, og en endeløs rekke av andre "ubetydeligheter" i verdenshistorien gjorde sin plikt mot sin egen samvittighet, og gjorde alltid det som var riktig i egne øyne, og i følge det beste i seg selv.

Vranglære og åndelige utskeielser har alltid fulgt, og blitt og motkjempet av den sanne menighet. Den menighet som satte Guds Ord, profetenes og apostlenes lære som landemerke for sin samvittighet, helt fra aposteltiden av. 

Samvittighet betyr å vite seg sammen med noe(en).  Dersom alt er like godt blir jo dette å snakke om "samvittighet" en kvalitativ meningsløshet.

Karismatiske predikanter holder på å snu opp ned på hele forståelsen av det budskapet som Guds Ord har gitt oss.   Derfor er det like legitimt å si fra om dette nå,  som det var i aposteltiden. Takk til trådstarter

Det er ikke for å være vrang, Avnskog, og jeg har sagt det til deg før om dette.  Den lære og forståelse av Ordet som du prøver å innføre og forfekte, er en vranglære som egentlig har vart siden urkirken av.  Den var særlig i skuddet på begynnelsen av 300 tallet, men fikk heldigvis ikke noe gjennombrudd da.  Desverre kom det andre vranglæretyper inn etterhvert, men det kan vi ikke ta for oss i denne settingen nå.  

 

Svar
Kommentar #4

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Ikke helt det jeg skrev!

Publisert over 5 år siden
Magnus Leirgulen. Gå til den siterte teksten.

Alt er like godt bare en følger sin egen samvittighet.

Jeg regner med at ABB fulgte, og følger sin egen samvittighet,

Jeg vet at vi uenig i mye, og at det er ganske usannsynlig at vår tro noensinne kan forenes, men det er likevel svært viktg for meg å nå frem med hva jeg faktisk mener.

Jeg skriver ikke at alt er like godt bare vi tror vi følger vår samvittighet, for av og til trosser man sin samvittighet uten å forstå det før i ettertid!

Jeg skriver at kun Gud krever av oss at vi skal følge vår samvittighet så godt vi evner, og handle i overensstemmelse med det beste i seg selv!

Det er en gigantisk forskjell mellom det jeg hevder, og slik du gjengir meg!

Man kan selvsagt havne i den situasjonen at man misforstår sin samvittighet, men jeg kan ikke helt følge deg når du skriver at du regner med at Andres Behring Breivik fulgte sin samvittighet og handlet i overensstemmelse med det beste i seg selv.

Alt jeg har lest om Breiviks tanker før han gjennomførte den grusomme terroren, tyder på at han var meget godt klar over at han var i ferd med å utføre en grusom handling, som stred mot det som er rett, og han "hørte" mange og gjentagne stemmer i sin tanke som ba ham stoppe.

Jeg vil anta at disse stemmene som Breivik refererer til, må ha vært hans samvittighets stemme som forsøkte desperat å stanse ham fra å påføre så mange mennesker så mye lidelse. Men han trosset dem, og gjennomførte terroren, selv om "alt i ham" stred imot de onde handlingene, som han har sagt.

Det virker veldig søkt på meg når du henviser til noen av verdenshistoriens aller grusomste personligheter, og ganske lettvint hevder at de også handlet i overensstemmelse med sin smavittighet, og i samsvar med det beste i seg selv!

Kan man kalle drap på millioner av mennesker å handle i samsvar med det beste i seg selv? Da forstår jeg ikke hva du tenker på. Det beste i seg selv kan selvsagt ikke være ondskap. Selv Hitler var tydeligvis glad i sin hund og sin kone, altså må det ha eksistert noen gode følelser også i ham. Når jeg skriver om å handle i samsvar med det beste i seg selv, så handler det selvsagt om å la de gode følelsene man inneholder styre enhver handling!

Det gjorde definitivt ikke de onde lederene du refererer til. De handlet i samsvar med det onde, og om de i det hele tatt hadde en fornemmelse av sin egen samvittighet, så må de ha overhørt den, eller handlet i strid med den, akkurat slik som Breivik tydeligvis gjorde.

Når jeg skriver om samvittighet, så mener jeg den instans i vår menneskelige bevissthet som kan skille mellom rett og galt, og som vet hva som er riktig å gjøre.

Jeg forstår ikke hvorfor du ønsker å underkjenne vår samvittighet som rettesnor for våre liv? Mener du at når vi kan "høre" i vår tanke hva som er det rette og det gode, så skal vi ikke stole på det vi fornemmer?

Om vi ikke skal følge vår samvittighet, hva skal vi da stole på?

Jeg oppfatter samvittigheten som livets gudegitte veiviser, og samvittighetens stemme samsvarer alltid med "Guds stemme", for det er Gud som har skapt vår samvittighet!

Mvh Sverre

 

 

Svar
Kommentar #5

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Nei, jeg elsker både Gud og Jesus!

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Du elsker dine lyster og dine egne behov, istede for å følge sannheten. du tilber istede gullkalven en Lammet.som sonet din synd.

Jeg vet ikke helt om det du her skriver er myntet på meg personlig, eller om det er forkynnelse av mer generell karakter, men jeg kan forsikre deg om at jeg definitivt ikke elsker mine egne lyster og mine egne behov!

Tvert imot er jeg en meget samvittighetsfull person i alt jeg gjør, og bruker mesteparten av min tid på omsorg for andre og på å skrive om min emner som er styrt av min kjærlighet til Gud og Jesus.

Jeg tror svært få vil karakterisere meg som en særlig stor synder, heller.

Mennesker som søker høye idealer og de evige verdiene i livet, finner ofte det samme, uansett hvilken religion eller hvilket livssyn de søker i.

Man finner idealer som ærlighet, kjærlighet, barmhjertighet og tilgivelse!

Disse gode verdiene finner man i alle religionene og i humanismen! Om man er kristen eller humanist har ikke mye å si, så lenge man lar de gode fellesmenneskelige og eviggyldige verdiene være sin rettesnor i livet!

Gud elsker det menneskelige mangfoldet!

Å ikke være kristen er ikke ensbetydende med å være en materialist som kun dyrker sine egne behov. Man finner mange edle og forfinede mennesker innen alle religioner og livssyn!

Alle veier fører til Gud, men noen veier er omveier.

Mvh Sverre

 

Svar
Kommentar #6

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.

Å ikke være kristen er ikke ensbetydende med å være en materialist som kun dyrker sine egne

Hei Sverre

 

 

Du kjenner ikke sannheten i evangeliet, du elsker ikke Gud og Jesus, ikke den Gud og jesus Jeg kjenner. Vet at du mener alt i beste mening sverre, og jeg er ikke tvil i mitt hjerte at du mener alt godt med det du skriver. men du skriver ut fra ditt hodet sier, og ikke hva den Hellige Ånd vil vise deg. Du lytter til en uren kilde som ikke føre til liv. Du spiser av et råttent fruktfat, som i utgangs punktet ser bra ut.  Du har mange fine ord, men hva hjelper det deg Sverre, når du ikke lever i den sannhet evangeliet handler om. Og det finnes bare en vei til Faderen Og det er Igjennom Jesus, Jesus sier selv jeg ER veien SANNHETEN og LIVET ingen kommer til Faderen uten ved meg. INGEN. Da finnes det ikke mange veier til Gud sverre. Kun en vei. alle andre omveier går til fortapelsen.

Grunnen til at jeg skriver at du ikke elsker Gud eller Jesus, er fordi du følger din egen visdom, og nå du følger din egen visdom er du egoistisk. Hva med Guds visdom hvem vet best ? Gud eller du ? hvis du mener Gud, hvorfor ikke begynne å søke sannheten ? Men den koster kansje mer. Trist å se Sverre, at du som sikkert er et godt menneske i dette samfunnet. men det hjelper ikke deg hvis man lever i synd. Å leve i synd fører til død, du sier du ikke synder så mye. Det Handler ikke om det . om man er det snilleste menneske på jord, og ikke omvender seg så går det menneske fortapt, fordi det lever i synd. Jesus er svaret. på alles spørsmål.

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #7

Magnus Leirgulen

61 innlegg  3723 kommentarer

Avnskog

Publisert over 5 år siden

Om vi ikke skal følge vår samvittighet, hva skal vi da stole på?

Jeg oppfatter samvittigheten som livets gudegitte veiviser, og samvittighetens stemme samsvarer alltid med "Guds stemme", for det er Gud som har skapt vår samvittighet!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Jeg hører hva du skriver, og skjønner hva du forstår. Ikke bekymre deg.

Når jeg på en retorisk måte prøvde å sette ting litt på spissen, så var det for å drøfte ut litt om hva frislepp av samvittigheten, uten et fast moralpunkt kan føre til.  Dette moralpunkt kaller jeg Guds Bud, skrevet av Guds egen finger på steintavler, et fantastisk metaforisk budskap.

Ingen kan rokke ved denne samvittighetslov, ikke engang Gud.  Den er skrevet for tid og evighet. 

Ingen mennesker kan greie å oppfylle den heller.  Men det gjorde Gud gjennom Jesus  - menneskesønnen som han likte å kalle seg.

Den samvittighet som du snakker om har nok en mer flytende  substans.  Hitlers raseri mot dem som angivelig skjendet hans land og folk under og etter 1. v.krig  fødte en slags kjærlighet til sin egen nasjon, (en mulig projisering av et narcisistisk selvbilde).

Han hadde ikke "samvittighet" til å se sitt folk lide og undertrykkes.  I seg selv et godt og verdifullt utgangspunkt, men - " du skal ikke slå i hjel" står det i Guds lov. Jeg kan ikke se at Hitler brydde seg særlig om den saken.  Hans samvittighet var hans egen, alt som tjente hans sak var godt, og forenlig med hans egedefinerte samvittighet.

Og en slik samvittighet har vi mer eller mindre alle sammen. Uten å bry oss om Guds lov dras vi alltid mot det onde.  Og det onde behøver ikke alltid i menneskelige øyne å se grotesk ondt ut.

Når du godtar  ABBs påstand om hans moralske betenkning over det onde han planla, synes jeg nok du og mange andre har en noe naiv forståelse av dette.  

Forståelsen av det onde hadde han nok, men den emosjonelle motforestillingen manglet, ellers hadde han aldri greidd å gjennomføre det.  Det han prøver på er å fremstille seg i retten som menneskelig i følelsesmessig forstand, han vil jo dømmes som tilregnelig. 

Men samvittighet har han - sin egendefinerte, slik som Hitler.  Derfor kan han klare å opptrå så rolig og kaldt som han gjør.  Han tok til tårer en gang under rettssaken, og det var da det ble vist frem noe av hans eget "åndsverk"  noen bildemontasjer.  Var dette noe av narcisisten i ham ?  Vil han vedstå seg den, eller projiserer han sin selvkjærlighet til dem som blir truet av den såkalte multikulturalismen m,m, og bygger sin samvittighets ko`nstruksjon på dette.

Avnskog, denne tråden handler om vranglære og svermeri i kristendommen.  En situasjon som oppstår og alltid har oppstått fordi den edle samvittigheten som er grunnfeste i Guds Ord løper løpsk og farer på ville veier.  Svermeriske predikanter kobler sin samvittighet og virkelighetsforståelse opp mot sin egen fortreffelighet, og om det de har oppnådd,  og blir heiet frem av massene,  det virker unektelig noe kjent.

Jeg vet du ikke kan godta at det Onde finnes. Men da tror du jo bare på en halv Jesus, ikke det en gang. For det var jo nettopp derfor Jesus kom, at han skulle frelse mennesken fra det - ja nettopp det Onde.

Min tanke er at har ABB noen gang hørt stemmer i sitt indre, så var det nettopp fra en Ond åndsmakt. Derfra har han også sin samvittighetsforskyvning.

 

Jesus oppfylte loven til punkt og prikk,  og gikk selv i den døden som vi hadde fortjent.  Det er dette som er  Guds Nåde,  en dyrt betalt nåde for oss mennesker. 

Det er ennå håp for ABB tror jeg, men det blir helt opp til han selv. Det trengs også vilje til å ta i mot Guds Nåde.

 

 

 

 

Svar
Kommentar #8

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Ikke så trist for meg!

Publisert over 5 år siden

Vi kommer sikkert neppe til å bli enige, vil jeg tro. Men jeg kan love deg at det ikke er trist for meg å leve som jeg gjør. Jeg har det godt både med Gud og meg selv!

Og jeg føler at jeg faktisk har ganske mye å bidra med overfor andre mennesker også.

Gud taler til meg på en annen måte enn det du prediker, Rune!

Jeg lytter til "Guds stemme" som lyder i min tanke. Den stoler jeg på!

Mvh Sverre

 

Svar
Kommentar #9

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2817 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.

Gud taler til meg på en annen måte enn det du prediker, Rune!

Gud taler til menneskene gjennom sitt ord bibelen, ved sin Hellige Ånd!

Svar
Kommentar #10

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Det onde finnes!

Publisert over 5 år siden
Magnus Leirgulen. Gå til den siterte teksten.

Jeg vet du ikke kan godta at det Onde finnes. Men da tror du jo bare på en halv Jesus, ikke det en gang. For det var jo nettopp derfor Jesus kom, at han skulle frelse mennesken fra det - ja nettopp det Onde.

Her har du dessverre misforstått meg! Jeg tror definitivt at det onde finnes!

I min verdensanskuelse finnes det to krefter i universet, lyset og mørket. I lyset finnes ikke død og ondskap, men kun kjærlighet. I mørket finnes død, ondskap og synd!

Vi mennesker er en blanding av lys og mørke, idet vi består av en kropp som er dødelig, og en ånd som er av lyset, og har evig liv.

Velger mennesket å følge det onde, vil de onde gjerningene og tankene før eller senere vende tilbake og ramme en selv. Ingen slipper altså unna den lidelsen de påfører andre.

På samme måte vender også alle gode gjerninger og tanker tilbake. Men den som har et godt hjerte, gjør ikke gode gjerninger for å få noe tilbake, men fordi man ikke kan annet enn å følkge sitt hjertes godhet.

Slik jeg ser det, vil all denlidelsen AndersBehring Breivik har påført andre, ramme ham selv og han har gjennom sine brutale og skruppelløse gjerninger beredt seg selv en uendelighet av kommende lidelser.

Slik har Gud ordnet det for at alle skal lære å velge det gode og ikke det onde. Noen må lære det ved selv å rammes av sin ondskap.

Håper dette var oppklarende. Du tror ikke som meg, men jeg ønsker likevel ikke at min tro skal misforstås.

Vi mennesker kan ikke annet enn å stole på vår indre stemme som leder oss fremover mot lyset og som er vår veiviser i livet; Vår samvittighets røst!

Jeg vil tusen ganger heller stole på min egen samvittighet og min frie tankes fornuft, enn å underkaste meg ferdigtenkte tanker som andre har skapt ut fra sitt verdensbilde.

Men dette gjelder altså innenfor vårt samfunns lover og regler, selvsagt! Jeg taler ikke om lovbrudd eller forbrytelser!

Mvh Sverre 

 

 

  

Svar
Kommentar #11

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Har du ingen indre forbindelse med Gud?

Publisert over 5 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Gud taler til menneskene gjennom sitt ord bibelen, ved sin Hellige Ånd!

Det overrasker meg dersom du ikke føler at du har en indre forbindelse til Gud! Jeg opplever at en slik forbindelse oppstår f eks gjennom bønn, der man kan legge frem sine tanker og bekymringer for Gud og be om Hans hjelp til å finne klarhet og finne denr ette veien for seg selv i sitt liv.

Dersom man åpner sine tanker og sitt sinn, og lukker av for egoismen og selviskheten, så kan man oppleve at tankene ledes i den retningen Gud ønsker.

Det er denne direkte forbindelsen Jesus ønsket å gjøre folk oppmerksom på, slik at de skulle slippe å være prisgitt det religiøse maktapparatet, som innbilte folk at all kontakt med Gud måtte foregå gjennom dem.

Det var selvsagt en effektiv måte å slavebinde folket og gjøre dem hjelpeløse og uselvstendige på. Mot dette hevdet Jesus den revolusjonære tanken at alle og enhver kan konatkte Gud direkte gjennom bønnen. Presteskap og religiøse allvitere er i realiteten helt unødvendige. Ethvert menneske inneholder alt det som trengs for å oppnå direkte kontakt med Gud!

En oppriktig og uselvisk bønn fra hjertet, vil alltid bli besvart av Gud, om enn ikke alltid på den måten vi selv forventer!

Bibelen kan brukes til oppbyggelig lesning. Alle svar vi trenger kan vi få direkte gjennom bønn!

Mvh Sverre

 

Svar
Kommentar #12

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.

Jeg lytter til "Guds stemme" som lyder i min tanke. Den stoler jeg på!

Hei sverre

 

 

Er du sikker på at det er Guds stemme som taler til deg? Det er mange åndsmakter som ønsker å forvirre, og man skal kjenne igjen hyrdens stemme. Men med det evangeliet du prenterer, så kjenner jeg ikke igjen den stemmen du hører sverre, Du må bli frelst først, bli født på nytt. da vil du igjenkjenne Guds stemme. Alt er godt ment fra min side.

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #13

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.

Jeg vil tusen ganger heller stole på min egen samvittighet og min frie tankes fornuft, enn å underkaste meg ferdigtenkte tanker som andre har skapt ut fra sitt verdensbilde.

Hei Sverre

 

Du har verdens tanker og ikke visdom fra evangeliet.

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #14

Magnus Leirgulen

61 innlegg  3723 kommentarer

Avnskog, gnostisisme, dualisme og synkretisme på blåbærtur.

Publisert over 5 år siden

I min verdensanskuelse finnes det to krefter i universet, lyset og mørket. I lyset finnes ikke død og ondskap, men kun kjærlighet. I mørket finnes død, ondskap og synd!

Vi mennesker er en blanding av lys og mørke, idet vi består av en kropp som er dødelig, og en ånd som er av lyset, og har evig liv.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Greit det der. Men denne verdensanskuelse har du ikke hentet fra Bibelen, selv om du "tror" aldri så mye på Jesus.  Dette er et dualistisk syn som bl. a. gnostikerne og en del verdensreligioner står for.  Dualismen forutsetter at det eksisterer to likeverdige krefter i universet.  Det gode og det onde. Disse strider mot hverandre likeverdig, eller til og med, for de litt mer avansertes syn, utfyller de hverandre. Dette gjenspeiler seg også i tanken om lys og mørke, ånd og materie.  Hvilke variant du heller til er jeg ikke helt sikker på ennå.

 

Bibelens tanker om det onde og det gode er på et helt annet plan.  Dualisme som forutsetter likeverdighet eksisterer ikke her.  Tvertimot har Gud all makt over det onde.  Men det onde som kom inn i mennesket ved syndefallet måtte han i sin kjærlighet til mennesket ofre noe dyrebart i seg selv, for å vinne seier her. Ellers måtte mennesket, som han skapte i  sitt bilde følge med Satan og hans engler i ildsjøen som alt er beredt for dem.

......................................

"Jeg vil tusen ganger heller stole på min egen samvittighet og min frie tankes fornuft, enn å underkaste meg ferdigtenkte tanker som andre har skapt ut fra sitt verdensbilde."

::::::::::::::::::::::::::::::::

Ja, men kjære deg Avnskog . det er jo nettop det du bedriver når du ikke vil ha direkte svar fra Gud gjennom hans eget Ord, men velger å få svar gjennom din egen og andres tanke. Kall det gjerne bønn, men svaret du får ut  da er nettopp andres ferdigtenkte tanker, hvor de nå enn måtte komme fra.

 

Svar
Kommentar #15

Rune Holt

8 innlegg  10564 kommentarer

Hallo...

Publisert over 5 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.

Her har du dessverre misforstått meg! Jeg tror definitivt at det onde finnes!

I min verdensanskuelse finnes det to krefter i universet, lyset og mørket. I lyset finnes ikke død og

Har ikke du prediket at disse åndemanerne omvendte djevelen sånn rundt 1920 eller noe...?

Er det ikke djevelen som er det ondes fyrste..?

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
9 minutter siden / 1894 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
13 minutter siden / 2313 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
14 minutter siden / 1894 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
20 minutter siden / 1807 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
22 minutter siden / 2313 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
22 minutter siden / 1894 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
25 minutter siden / 1894 visninger
Ellen Lykke Trier kommenterte på
Eutanasi krever kloke avveininger
rundt 1 time siden / 778 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 1894 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 1807 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 2 timer siden / 1894 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 2 timer siden / 305 visninger
Les flere