Torill Born

295    1290

Ble det for MYE boller og melk...?

Nina Witoszek skriver en interessant artikkel i Aftenposten idag. Redaktøren i doc.no skriver noen tanker rundt dette samt mine kommentarer til disse to sine tanker

Publisert: 27. apr 2012 / 364 visninger.

DET kan vise seg å bli fatalt. Det har ikke bare hendelsen 22.7. vist oss. Både mennesker og land må ha tydelige retningslinjer og de må hentes fra en visdom som er høyere enn mennesket selv og som ikke må neglisjeres og gjøres ubetydelig og influert av noen menneskers ideologi. Menneskers ymse ideologier har vist seg å havne i grøfta. Som Bibelen fremhever - Et rike som er i strid med seg selv vil gå til grunne. Eller et velkjent ordtak på folkemunne : "når en blind skal lede en annen blind - så havner de begge i grøfta". For oss som tror på noe som er høyere enn himmelen, så ser vi jo at det vi stoler på viser seg å ha sannhetsgehalt - ikke bare i vår tid - men dette har vært gjeldende fra tidenes begynnelse. Hvor mange årtusen må det gå før det går opp et lys for alle mennesker. Ellers tror jeg ikke bare det nytter å gå opp et lys. Dette har også med vilje å gjøre, og hva man vil styres og ledes av. Enten det er nytteløse ideologier som har lagt mange mennesker som bruddstykker og skår langs århundreveien, eller det er djevelen og satanismen som er fokuset og som bare fører til elendighet både i og etter livet. Mennesket må ha en essens som løfter livet høyere og som kan foredle oss som mennesker. Slik diamanter som ligger i dypet og må graves frem og slipes for å skinne og bli vakre, eller som gullet som må lutres og brennes for å få den rette glansen. Det er skjulte skatter som må frem i lyset. Jeg nikker gjenkjennende til redaktør Rustads kommentarer til Nina Witoszeks artikkel. Når hr Rustad nevner at vi verken har trengt Gud eller djevelen - så har jo Staten med sosialistene vært den guden som erstattet Bibelens Gud - det har alltid vært djevelsk farlig. Les selv utdrag:

__________________________________Klippet fra doc.

Merkelig nok nevner hun ikke ordet sekularitet. De siste tredve år har det offisielle Norge tatt et kvantesprang. Det trenger hverken Gud eller Djevelen. Den guden man sitter igjen med er laget i vårt bilde, ikke omvendt.

Det vi vil er et friksjonsløst liv. Da er man dårlig rustet til en 22/7-situasjon. Men man kan da ikke ønske seg tøffere livsvilkår, som i Tsjetsjenia eller Kurdistan, av den grunn! Det blir konklusjonen hvis man skal ta Klaus Wivels ros av utlendinger i Weekendavisen på alvor og ditto kritikk av de norsk ungdommene.

Også Witszek havner på et halvgodt svar om tøffere oppdragelse.

Vi trenger en Bildung som er basert på en «martial arts»-tilnærming: Evnen til å slå hardt når nødvendig, kombinert med en sterk etikk om selvbeherskelse og respekt for livet. Først da kan man motstå Djevelen.

De var et skuffende svar på et godt spørsmål.

Mennesket er dømt til å finne hva det har mistet. Det har møtt Djevelen på Utøya. Finner det Gud?

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Torry Unsgaard kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
6 minutter siden / 201 visninger
Siv Engebråten Bonde kommenterte på
Berøringens vendepunkt - oppstandelse og sårbarhet
8 minutter siden / 107 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
37 minutter siden / 1027 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 1 time siden / 250 visninger
Roger Christensen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 1 time siden / 2877 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Kampen om de kristne velgerne
rundt 1 time siden / 201 visninger
Kjersti Aspheim kommenterte på
Enslige asylbarn må ikke sendes ut av Norge
rundt 1 time siden / 632 visninger
Arild Kvangarsnes kommenterte på
Evolusjonslære, kreasjonisme og vitenskap
rundt 3 timer siden / 1706 visninger
Johan Velten kommenterte på
Eit svarestrev i Larsens lesarbrev
rundt 3 timer siden / 1027 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2877 visninger
Roald Øye kommenterte på
Hellig krutt-tønne
rundt 3 timer siden / 2877 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Alt vi ikke vet: om Gud og kirkeretten…og om en dåres gudstro
rundt 3 timer siden / 731 visninger
Les flere