Torill Born

295    1290

Like ILLE med Kristen-fobi

Hvorfor er det bare islamfobi - som vi føler skal gjelde. Er DET rettferdig. Også kritikk og hat mot kristne må også tas i betraktning skal man snakke om likhet og rettferd

Publisert: 26. apr 2012 / 382 visninger.

Når jeg vokste opp i det etnisk norske samfunnet var EU-debatten - den største konflikten og debatten vi hadde hatt på lange tider. Sammenligner vi denne med Multikultur-debatten - så virker EU-debatten den gang - oppgjennom 1970-90-årene å være bare et vindpust.

Det er klart jeg som var vokst opp i et slikt monogent samfunn var bekymret når jeg så alle som ikke hadde samme identitet som meg selv - gjorde meg bekymret. Dette var jo noe nytt og fremmed og det var den gangen INGEN debatt om dette noe fenomen. Det var vel derfor nett-debattene blomstret opp og ble det eneste forumet folk kunne få komme med sine bekymringer og hjerte-sukk til. Etterhvert så ble jo også dette en vane, vi måtte forholde oss til det nye samfunn og det var jo da bare å begynne å endre oppfatninger hos seg selv og akseptere tingenes tilstand. Men selvom jeg hørte om det islamske påtrykket på vårt land - så var jeg faktisk ikke så bekymret - kanskje fordi jeg i min kristne tro - visste om bønnens makt - om at Jesus ville beskytte oss. Jeg var mer bekymret over ansikter som jeg følte meg helt fremmed for, men jeg følte ALDRI verken fremmed-fiendtlighet eller fremmedfrykt - men mer en generell fremmedhet. Dette uttrykte jeg på nett-debatter den gangen og bare denne bekymringen ble av moderatorer i Aftenposten resolutt satt i sammenheng med rasisme. Idag vet jeg at mange muslimer er blitt kristne. De har fått store vekkelser og selv i sterkt muslimske land foregår det store vekkelser - selvom mye må holdes stilt om - så kan ingen andre enn Gud bevege hjertene. Det er klart at jeg som kristen er glad for alle de muslimer som blir kjent med og kan få det like godt som meg selv med Jesus Kristus som Far og Mentor i livene sine. Men alle som beskylder andre for islam-fobi - må ikke bli så arrogante at de ikke ser at noen kan bli bekymret - særlig hvis de ser de ekstreme på arabisk tv - hvordan det virker veldig hatefult mot vesten. Men det er like viktig at vi ikke får en kristen-fobi - den bør de samme som kritiserer de som har islam-fobi - være oppmerksom på. For å bruke et barnlig uttrykk: Ikke vær så høy på pæra overfor andre som synes annerledes enn deg selv.

Vis respekt for hver del.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Sten André Fagermo

57 innlegg  1300 kommentarer

Ja,

Publisert over 5 år siden

kristen-fobi finnes i stor grad like mye som såkalt islamofobi....Du finner den gjerne litt til venstre i det politiske landskapet, og den er gjerne litt belærende ovenfor de "overtroiske" kristne.

Det jeg ikke skjønner, er at våre medmennesker på venstresiden, ikke klarer ofte å behandle troende mennesker likt. Når de selv ikke er troende, men indirekte støtter islam helt ukritisk for eksempel, så kan man egentlig begynne å lure.....Såklart gjør noen fundamentalisiske kristne det vanskelig for sine medkristne, men det gjør jo også noen fundamentalistiske muslimer for sine trosfeller også!

Så det skal ikke være lett...

 

 

 

Svar
Kommentar #2

Ove M. Bjørnsvik

9 innlegg  67 kommentarer

Islamfobi og kristenfobi

Publisert over 5 år siden

Dessverre synes det som at de (etnisk norske) som skriker høyest om "islamfobi" veldig ofte har selv nokså langt fremskreden "kristenfobi".....

Svar
Kommentar #3

Rune Holt

8 innlegg  10349 kommentarer

Ja

Publisert over 5 år siden
Ove M. Bjørnsvik. Gå til den siterte teksten.

Dessverre synes det som at de (etnisk norske) som skriker høyest om "islamfobi" veldig ofte har selv nokså langt fremskreden "kristenfobi"....

Vi har endel av dem her VD.

Men de vet ikke at de ved å kjøre den linja,driver og sager av den grenen de også sitter på.

Nemlig den norske kultur som er grunnlagt på kristendom.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Steinar Saltvik kommenterte på
Jesus er større enn norsk politikk
rundt 4 timer siden / 2048 visninger
Ingunn Løkstad Salvesen kommenterte på
kirkevalgene 2015,og 2019
rundt 4 timer siden / 215 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 4 timer siden / 1275 visninger
Johan Rosberg kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 4 timer siden / 1275 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 4 timer siden / 1275 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Listhaug troverdig?
rundt 4 timer siden / 542 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 5 timer siden / 1275 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 5 timer siden / 1275 visninger
Sigmund Voll Ådnøy kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 5 timer siden / 1275 visninger
Johan Rosberg kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 5 timer siden / 1275 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Teologiske slappfisker
rundt 5 timer siden / 1275 visninger
Les flere