Verdidebatt

Det er dejligt at være islamist i..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Danmark

Jeg er glad for at høyresiden har styrt Danmark de siste årene, så man har fått ryddet litt opp i integreringsproblemene (men en del gjenstår, som vi skal se nærmere på).

Da danske muslimer ble spurt i 2006 hva som burde være fundamentet for all lovgivning i Danmark, svarte 28 prosent at det burde være Koranen eller en blanding av Koranen og grunnloven. (Jyllands-posten 20.05.2006). Unge danske muslimer tar religionen sin mye mer på alvor enn førstegenerasjons innvandrere – 58 prosent målt opp mot førstegenerasjons innvandrere der prosentandelen kun var 25 (Ugebrevet A4, nr 10, 13.03.2006).I følge en undersøkelse i 2003 er det mange blant de unge danske muslimene som vil tilbake til Muhammeds rene lære (Hedegaard 2003). Dette betyr at de ikke vil avvise dødsstraff og flerkoneri siden det er tillatt i Koranen. 7 av 10 danske muslimer mener at Danmark skulle bedt om unnskyldning for Muhammed-karikaturene.

To konservative islamske organisasjoner som tiltrekker seg danske unge muslimer er "Muslimer i dialog" og Minhaj ul-Quran, som sammen prøvde å få dømt Jyllands-posten for blasfemi. I en av bøkene Minhaj ul-Quran selger, "Islam and Christianity", står det: "Å utvise forakt for profeten (Muhammed), som den siste profet er en forbrytelse som ikke kan tolereres uansett om forbrytelsen er direkte eller indirekte, bevisst eller ubevisst. Forbrytelsen er av så graverende art at selv personens anger ikke kan frita ham fra dødsstraff". (Helle Merete Brix: Islamistiske ekstremister til angrep på Jyllands-posten, 22.12.2005, internettidsskriftet www.sappho.dk).

De siste 20 årene har innvandrerghettoene økt og bredt seg til et stort antall byer i Danmark, blant annet Nørrebro i København der homoparaden nå ikke lenger går forbi. Innvandrere som bor i ghettolignende områder er gjennomgående dårlig integrert (Catinét for Ugebrevet A$, nr 26,2003).Danske muslimer har kommet med krav om egen svømmeundervisning for jentene i skolen, fordi de ikke kan være i bassenget med gutter. I tillegg kommer stadig andre særkrav, f.eks bønnerom på skolene og fritak i musikk og tegning siden ortodoks islam forbyr å lytte til musikk og å tegne mennesker. En bekymret lærer, som tidligere var skoleleder på Nørrebro, sier at omfanget av særkrav har steget i takt med at fundamentalismen har vokst i et lokalområde. (Lørdags Avisen, 30.08.2003).

HovedKilde: boken"Islamister 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt