Rune Staven

401    12014

En menighet blir som sine ledere

Publisert: 26. apr 2012 / 1018 visninger.

Hei

 

Lederene som driver sine menigheter bærer et stort ansvar ovenfor sine medlemmer.

En menighet blir lik sine ledere. De følger ofte i pastoren,forstanderens fotspor,man stoler ofte for mye på lederen, i stedet for selv å Sjekke hva som står i Guds ord. Man ser fort om pastoren er full av iver,og man ser fort om fruktene er på plass,hvis man kommer utenfra og inn, hvis man er åndelig våken. En lunken pastor kan smitte sine medlemmer til å bli lunkne også,hvis man tar for lett på synden,så kan det fort gå galt, for man kopierer ofte sine ledere, slik at de blir passive i sin tjeneste, så blir  hjertet påvirket av lederens adferd. hvordan lederens forholdet til sin familie er en måte og se på hvordan menigheten styres, en leder har et stort ansvar og bære.de e en hyrde som skal lede an.og da hjelper det ikke menigheten om lederne bygger sin tro på sand.

 


 

 

Zac Poonen taler litt om dette evnet.

Hvis det er lunkenhet i livet hos de fleste troende i dag, er det på grunn av at deres ledere er lunkne.

Menighetslemmenes liv er kjødelig, fordi lederens liv, hans tankeliv, hans forhold til hans kone, barn og medarbeidere – er kjødelig.

Uten unntak vil en menighet bli som sin leder. I Åpenbaringen kap. 2 og 3, ser vi at i hvert av de syv tilfellene, taler Herren det samme budskapet til menigheten som til dets budbærer. Hvert budskap konkluderer med utsagnet at den Hellige Ånd sier det samme til den menigheten. Der de fem budbærerne (lederne) var kjødelige, var også deres menigheter kjødelige. Og der to budbærere var åndelige, var også deres menigheter åndelige. Budbæreren i Laodikea var lunken, og det var også menigheten. Budbæreren i Filadelfia var trofast, og det var også menigheten hans.

I 1. Mosebok kap. 1, dukker uttrykket “etter sitt slag” opp. Vi leser der om frukttre som bærer frukt etter sitt slag, planter som sår seg etter sitt slag, fisk og fugler etter sitt slag, og villdyr og krypdyr og husdyr etter sitt slag (versene 11,12, 21, 25). I skaperverket vil alt bære fram nytt liv etter sitt slag.
Gud skapte Adam ”i Guds likhet” (1. Mos. 5, 1. Eng. overs.). Men Adam avlet et barn i likhet med seg. Han kunne ikke avle et barn etter likhet med Gud. Han kunne bare avle noe av samme slag som han selv.

Åndelig sett vil vi også bare frambringe barn som likner oss selv, av samme slag. Hvis vi er av den intellektuelle typen, vil vi også frembringe intellektuelt orienterte barn ved vår tjeneste. Hvis vi er gjerrige vil vi får fram flere gjerrigknarker. Og hvis vi er hovne og stolte vil vi få fram folk som er hovne og stolte gjennom vår tjeneste. På den andre siden, hvis vi selv har en tjenerånd, vil våre åndelige barn også ha en tjenerånd.

Det er likevel mulig at en broder, en sjelden gang, kan komme ut av sin leders ramme og søke Gud helt personlig og bli åndelig, på tross av lederens kjødelighet. Men sånne tilfeller er meget sjeldne. Generelt sagt, så er de fleste troende som får som blindt følger sin leder, hvor han enn går. Som predikanten – slik folket! Og når både får og leder er blind, faller de begge i grøften.

I hver eneste menighet – i den verste og den beste – vil de i forgården være av samme slag – halvhjertet, verdslig sinnet, søker sitt eget, pengekjære mennesker som nyter velvære og underholdning.

Men en god menighet vil ha en sterk indre kjerne av ledere som er gudelige. Denne kjernen er avgjørende for hvilken vei menigheten utvikler seg. Denne kjerne vil vanligvis bestå av to menn som har enhet med hverandre. Gud vil være med dem og kjernen vil begynne å vokse og tilta både i størrelse og i enhet.

Hvordan kan man måle tempraturen i sin menighet, se på livet til lederen er ofte nok til å se den åndelige tempraturen er det iver, er veks, hvor er hoved fokuset. ja er dette noe som berører menigheten rundt omkring i dette landet. er vi blitt sløve begrunn av lederne er sløve, Har de egentlig ansvaret for våre liv også ? skal vi skylde på de når vår tro stangnerer? Nei vi må selv ta det ansvaret uavhenig av våre ledere. og følge med på hva er bra for vårt hjerte.

er dette et vesentlig problem i menighetene ?

 

 

MVH

Rune

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Mette Solveig Müller

53 innlegg  4830 kommentarer

Særs viktig poeng

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

En menighet blir lik sine ledere. De følger ofte i pastoren,forstanderens fotspor,man stoler ofte for mye på lederen, i stedet for

Det du trekker fram i denne tråden, er meget viktig Rune.

Selv om jeg vet at vi to har orientert oss litt forskjellig, så kjenner jeg en ekte varme og god mening i dine ord. Og jeg opplever at vi evner å behandle hverandre med respekt. Det gleder meg.

Når det gjelder det forhold du her nevner, så finner jeg disse tankene dine igjen i et av de ordene som har betydd mest for meg. Det ordet har bidratt til "å frigjore" fra bahaisamfunnet, for å møte verden alene, med min egen lille stemme. Ordet lyder slik:

O ÅNDENS SØNN!

"Høyest av alt elsker Jeg rettferdighet; vend deg ikke bort fra den hvis du søker Meg, og forsøm den ikke, så Jeg kan ha tillit til deg. Ved dens hjelp skal du se med dine egne øyne og ikke gjennom andres øyne, og få visshet ved din egen kunnskap og ikke gjennom din nestes kunnskap. La ditt hjerte dvele ved dette - hvorledes du bør være. Sannelig, rettferdighet er Min gave til deg og tegnet på Min kjærlige omsorg. Vend derfor ditt blikk mot rettferdigheten."

For meg beskriver dette ordet hvordan vi gjennom den inspirasjon vi mottar, må våge  reise oss opp med akkurat det "Vår Herre" har nedlagt i lille meg, uten å bøye av for krevende og manipulerende mennesker, som søker å fremme sin egen ære og berømmelse

Men det krever disiplin. For meg var det virkelig vanskelig å komme forbi mine vanskelige følelser, som brast i gråt og fortvilelse.Andre, som vi ser på forumet, har problem med sitt sinne ;-)

Noen mener i dag til og med, at mennesker som IKKE står fram og viser følelser er dårlige mennesker. Men det handler mer om, at desto mer kontroll jeg får over egne følelser, jo mer årvåkenhet / Gudsfrykt utvikler jeg.

Håper du tar imot min lille "ordgave" til deg i dag? Jeg synes den i seg selv er det beste svaret jeg kan gi deg. Det forklarer vel nærmest hva som ligger i ordet "et åndelig menneske"?

Gud velsigne deg, Rune

mette

Svar
Kommentar #2

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Håper du tar imot min lille "ordgave" til deg i dag? Jeg synes den i seg selv er det beste svaret jeg kan gi deg. Det forklarer vel nærmest hva som ligger i ordet "et åndelig menneske"?

Hei Mette

 

 

Takker for din hilsen mette,og det gleder meg,  Du ser det jeg skriver, så ligger det en kjærlighet bak, ikke formaning eller irettestelser. Jeg ønsker ikke å dømme eller vere ufin mot noen. Jeg ønsker at man skal være våkne åndeligt sett. uten at man vandrer  i ånden så kan ikke vi bli født på nytt. vi utvikler oss på veien, Guds vidom er stor og nærings rikt for vårt hjerte. Det kommer an på oss om vi er villge til å ta i mot den mat Gud servere oss. eller om den mat som denne verden har å tilby smaker bedre. man er søsken i troen og vi bør bry oss om verandre, selv om mine ord svir så er det godt ment fra min side. Men jeg kan ikke overbevise noen, det er bare den Hellige Ånd som kan. takk og pris for det. Vi har hver vår måte å være på. på godt og vondt, men respekten for verandre er viktig, det å kunne se verandre selv om man er uenige. for det å dømme andre er ikke min sak. min tjeneste er å opplyse:)

 

Takker for dine ord mette:)

 

Gud velsigne deg og dine.

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #3

Per Søetorp

100 innlegg  1977 kommentarer

Det er vel likevel...

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Det er likevel mulig at en broder, en sjelden gang, kan komme ut av sin leders ramme og søke Gud helt personlig og bli åndelig, på tross av lederens kjødelighet. Men sånne tilfeller er meget sjeldne.

...også kanskje mulig at en broder kan komme ut av sin leders gode ramme og velge en syndig, fordømmende og ukristelig livsstil – på tross av lederens åndelighet? 

Sånne tilfeller vil jeg tro er meget vanlige. Kanskje til og med mer vanlig enn det motsatte.

Det å gi pastorer og ledere skylda for alle medlemmers livsførsel, er vel strengt tatt å frata hver enkelt ansvaret for eget liv, egne valg og egne meninger?

Ellers kan man jo bare forestille seg hva slags ledere som kan ha fostret fram en sånn som deg..:-)

Svar
Kommentar #4

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Det å gi pastorer og ledere skylda for alle medlemmers livsførsel, er vel strengt tatt å frata hver enkelt ansvaret for eget liv, egne valg og egne meninger?

Ellers kan man jo bare forestille seg hva slags ledere som kan ha fostret fram en sånn som deg..:-)

Hei Per

 

 

Det er ikke for å sette opp en pekefinger jeg gjør dette, men det er viktig å se det i en sammenheng, for å se hva som skjer med menighets kulturen, troen, iveren når man blir besmittet av lederens måte å drive en menighet på. Er pastoren bare ute etter gods og gull, og nåde og lykke, så klart blir det en overfladisk tro for de fleste, men untaket finnes, og det de som bruker røsten, og blir frøset ut av sin menighet, her er det viktig å bygge Guds rike, ikke rive det ned med våre jordiske holdninger

 

Ja du kan tenke deg de som må slite med meg, de har en stor oppgave foran seg, :):) Nei jeg er ikke medlem i en menighet, og det har ikke jeg vert på mange år. følte meg syndig, og hyklerisk når jeg dro på møtene, da jeg levde som lunken, så jeg valgte å kutte det ut. Men no har Gud vekt meg i fra min søvn. så no ndelig ser jeg hva jeg holdt på med, holdt på å sove meg inn i fortapelsen. men skal være ærlig jeg følte meg som den fortapte sønnen som vendte tilbake.:)

 

 

Guds fred

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #5

Per Søetorp

100 innlegg  1977 kommentarer

??!

Publisert over 5 år siden

Sitat:  "uten at man vandrer  i ånden så kan ikke vi bli født på nytt."

Å bli født på nytt (dvs frelst) har så vidt jeg vet ingenting med å vandre i ånden og gjøre. 

Ellers kan det vel ikke være særlig mange som blir født på nytt..?  Å bli født på nytt er jo selve forutsetningen for å kunne vandre i ånden.

Kan du være vennlig å utdype dette?

Svar
Kommentar #6

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Hei Per

 

 

Paulus sier at uten man først blir en nyskapning. så kan man ikke vandre i ånden eller bli frelst. ved å omvende seg i fra synden, så forlater man det gamle livet, og vandrer no i det nye. livet som er i ånden. og i ånden kan vi ikke synde. hvis ikke vi hadde fått ånden så kunne ikke det nye livet i oss begynt. Det jeg mener å vandre eller leve i ånden. så lever man ikke lengere selv. men i Kristus.Når man lever i ånden i så er det ingen fordømmelse i Kristus men . men lever man i kjødet selv om man er omvendt så lever vi fremdeles i synden,og ikke i ånden som gir liv, så om man synder eller snubler i livet i ånden så renser blodet oss i fra denne synden, når vi beskjenner den, og på den måten vil ikke Gud se noe synd i vårt hjerte, for blodet er vår frihet i dett livet vi vandrer i. derfor kan vi ikke synde i ånden, men i vår onde natur som fremdeles er i virke i oss gjør det. men begrunn av blodet. så kan vi vandre i ånden uten synd. til enhver tid. men vi er fremdeles syndere, for vi er ikke perfekte. men i forhold til den gamle pakt, så har vi som taler vår sak no. Blodets rensende kraft.

 

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #7

Per Søetorp

100 innlegg  1977 kommentarer

Ikke for nybegynnere..

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Paulus sier at uten man først blir en nyskapning. så kan man ikke vandre i ånden eller bli frelst. ved å omvende seg i fra synden, så forlater man det gamle livet, og vandrer no i det nye. livet som er i ånden. og i ånden kan vi ikke synde. hvis ikke vi hadde fått ånden så kunne ikke det nye livet i oss begynt. Det jeg mener å vandre eller leve i ånden. så lever man ikke lengere selv. men i Kristus.Når man lever i ånden

Å gudbevares, dette var ikke bare-bare for en legmann å begripe seg på.  Her er det sannelig ikke lett for en stakkar å vite om man er frelst, gjenfødt, vandrer i kjødet eller i ånden...:-)

Av forenklingstips kan nevnes å bruke stor bokstav, som fåes ved å holde nede shift-knappen nest nederst til venstre på PC-tastaturet.  Dette gjøres vanligvis etter hvert punktum.  Men selv da er det vanskelig å forstå hvor man befinner seg i ditt svært kuperte åndelige landskap..

Jeg får kanskje si som disiplene uttrykte det ved en anledning:  Er det slik fatt, hvem kan da bli frelst? Eller som Rema 1000-reklamen:  Det enkle er ofte det beste!

:-))

Svar
Kommentar #8

Rune Tveit

40 innlegg  4039 kommentarer

Viderekommende?

Publisert over 5 år siden

Nå er jeg veldig glad for at bibelen beskriver frelse som noe selv dåren skal kunne ta imot. Når det gjelder Rune S så er jeg imponert over hans engasjement, men hans kunnskap imponerer mindre. Siden han selv mener seg å ha en oppgave i forhold til lære og hva andre budre forstå som hans selv ikke har forstått, vil jeg anbefale en bibelskole. 

Selv tok jeg KRL 100 (Kristendom, religion og livssyn) så sendt som i 2005 på den anerkjente Ansgar Teologiske Høgskole utenfor Kristiansand. Nå er ikke KRL det samme som bibelskole, men jeg vet at de også har en utmerket bibelskole selv om man ikke oppnår komptansegivende studiepoeng. 

Jeg vil anta at Rune S ville hatt stort utbytte av denne bibelskolen, først og fremst for egen læring, deretter i forhold til kommunikasjon. 

Og det går faktisk ann å ta en pastorutdannelse der også, men da skal man i utganspunktet ha studiekompetanse. De fleste pastorer hadde nok hatt utbytte av det, dersom jeg skal holde meg litt til tema for tråden. 

Svar
Kommentar #9

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Å gudbevares, dette var ikke bare-bare for en legmann å begripe seg på.

Hei Per

 

For det første var ikke dette buskapet myntet på de ufrelste. Det var de frelste, og for det andre hvorfor kritisere en bror som ønsker å forkynne sannhet, istedenfor å si hva som var feil med dette budskapet. Mange av de frelste forstår ikke dette. Mange synder på nåden og tror det er helt greit. mange misforstår det å leve i blodets frihet,

kan du forklare meg Per hva som er feil i det jeg skrev, heller forstår heller ikke du dette?

 

DET HADDE ERT FINT MED EN FORKLARING,

Du trenger ikke å hovere.

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #10

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Nå er jeg veldig glad for at bibelen beskriver frelse som noe selv dåren skal kunne ta imot. Når det gjelder Rune S så er jeg imponert over hans engasjement, men hans kunnskap imponerer mindre. Siden han selv mener seg å ha en oppgave i forhold til lære og hva andre budre forstå som hans selv ikke har forstått, vil jeg anbefale en bibelskole.

Hei Rune

 

 

Du henger deg på som en klegg ser eg:) så lenge det kan gå til din fordel, Dette er ikke en mobbe debatt.

Du har ikke forstått det hele og sanne evangeliet du Rune når du ikke forstår det jeg skriver om å være en nyskapning. det å leve i ånden.

Kan du forklare med din tolkning hva Paulus mener i romerne om nåde, nyskapning.at man  ikke kan synde i ånden. Blodets frihet. Hva legger du i disse ord Paulus forkynte om?

 

 

MVH

Rune

 

 

Svar
Kommentar #11

Sissel Johansen

58 innlegg  6437 kommentarer

Et vel stort ansvar for ledere?

Publisert over 5 år siden

Staven skriver: "Hvis det er lunkenhet i livet hos de fleste troende i dag, er det på grunn av at deres ledere er lunkne."

I en annen tråd debatteres det om en leder, som selv gikk raskt i livbåt, sviktet sine "undersåtter" i en kritisk situasjon. Mister man da tilliten til lederen? Noen gjør det nok, andre ikke. Hva vi behøver for å få tillit, er svært individuelt.

Det å være leder er ikke bare enkelt. Det er de fleste enige om. Men det forplikter også.

Jeg tror ikke kristenledere flest er lunkne. Men jeg tror de ofte kan ha en tung oppgave med å motivere dem de har under seg i hierarkiet. Og at det viktigste ofte mangler; nemlig fellesskapet i bønn og omsorg for hverandre.

Også vil jeg tilføye at endel ledere skulle vært dyktigere til å delegere ansvar. Benytte seg mer av de talenter som finnes og ikke tro at de må dekke alle behov selv. For det greier ingen!

Selv har jeg f.eks. stor interesse for bruken/nytten av sang- og musikk i det kristne arbeid. Der jeg kommer fra er dette ofte bare en biting i både Gudstjenester og andre samlinger. Det er synd!

I tillegg blir det ildsjeler gjør, ofte fordømt og kritisert - til de nesten ikke makter mer.

Slik skapes lunkenhet og åndelig død, mener jeg.

Svar
Kommentar #12

Rune Tveit

40 innlegg  4039 kommentarer

mobb 2

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Du har ikke forstått det hele og sanne evangeliet du Rune

Du har rett, det er ikke noen mobbedebatt. 

Unnskyld

Jeg skal legge bort den kleggen, synd at du opplever det sånn. Jeg har sansen for deg, men mener at du har noe lære. Dersom du mener du ikke har det, respekter jeg deg for det. 

Jeg skal ikke plage deg mer. 

Svar
Kommentar #13

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Du har rett, det er ikke noen mobbedebatt.

Hei Rune

 

 

Takker deg for din ydmykhet:) mange har noe å lære av det. Jeg har masse å lære. Det har vi alle sammen. vi er i samme legemet i Kristus. Det gjør ingen ting om du svare på mine innleg:)

 

 

Jeg og har sansen for deg. men hadde vert fint å respektere verandre. men vi kan få lov til å ha våre meninger. og tanker.

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #14

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Sissel Johansen. Gå til den siterte teksten.

Staven skriver: "Hvis det er lunkenhet i livet hos de fleste troende i dag, er det på grunn av at deres ledere er lunkne."

I en annen tråd debatteres det om en leder, som selv gikk raskt i livbåt, sviktet sine "undersåtter" i en kritisk situasjon. Mister man da tilliten til lederen? Noen gjør det nok, andre ikke. Hva vi behøver for å få tillit, er svært individuelt.

Det å være leder er ikke bare enkelt. Det er de fleste enige om. Men det forplikter også.

Jeg tror ikke kristenledere flest er lunkne. Men jeg tror de ofte kan ha en tung oppgave med å motivere dem de har under seg i hierarkiet. Og at det viktigste ofte mangler; nemlig fellesskapet i bønn og omsorg for hverandre.

Også vil jeg tilføye at endel ledere skulle vært dyktigere til å delegere ansvar. Benytte seg mer av de talenter som finnes og ikke tro at de må dekke alle behov selv. For det greier ingen!

Selv har jeg f.eks. stor interesse for bruken/nytten av sang- og musikk i det kristne arbeid. Der jeg kommer fra er dette ofte bare en biting i både Gudstjenester og andre samlinger. Det er synd!

I tillegg blir det ildsjeler gjør, ofte fordømt og kritisert - til de nesten ikke makter mer.

Slik skapes lunkenhet og åndelig død, mener jeg.

Hei Sissel

 

 

Takker for du delte dine tanker med oss, Du kan ha rett i en del av dine synspunkter at det nøvendigvis ikke bare er lederene, men også de som har viktige oppgaver ikke er brendende i sin tjeneste. For den Hellige Ånd må alltid lede menigheten i riktig rettning, være lydige og lydøre. Sang er jo et utrolig godt redskap, for vårt hjerte, det å lovsynge Herren. Det er en salvelse over  den som er brendene for Guds rike. alle tjenester i menigheten er viktige.

 

Takker deg for ditt svar Sissel:)

 

 

Gud velsigne din tjeneste, må han gripe oss i våre tjenster slik at vi kan være lys og salt.

 

 

Mvh

Rune

Svar
Kommentar #15

Per Søetorp

100 innlegg  1977 kommentarer

Sirkelargumentasjon

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

kan du forklare meg Per hva som er feil i det jeg skrev, heller forstår heller ikke du dette?

DET HADDE ERT FINT MED EN FORKLARING,

Dette er saken:

1.  Du skriver et innlegg - jeg kommenterer dette med et spørsmål - du svarer ikke på spørsmålet men sier masse rundt grøten.

2.  Du skriver en annen kommentar der du påstår at "uten at man vandrer i ånden, kan man ikke bli født på nytt".  Jeg kommenterer dette og påpeker at dette må være feil.  Du svarer med en masse tåkeprat som ihvertfall ikke gjorde dette noe klarere.

3.  Jeg kommenterer ditt svar med at dette var kompliserte greier.  Du svarer med å etterlyse hva som var feil i det du skrev.  Dette har jeg gjort rede for både i pkt 2 og 3 gjennom mine kommentarer.

Jeg beklager, men dette er samme sirkelargumentasjon du har kommet med flere ganger tidligere også.  Både jeg og flere andre debattanter har forsøkt å kommunisere tydelig og klart til deg hva vi opplever er uklart og skurrete med det du skriver. 

Men i stedet for å ta ting til deg på en ydmyk måte og erkjenne at du kanskje trenger å lære litt, slik Rune Tveit sier, går du i stedet i skyttergrava og tar alt som kritikk og angrep.  Deretter ber du om en ny forklaring på hva som er feil i det du skrev.   Rune Tveit mener du så i fullt alvor "ikke har forstått det hele og fulle evangeliet"...

Si meg:  Leser du ikke kommentarene du får på ditt eget innlegg?

Jeg skriver at dette var vanskelig for en LEGMANN å forstå. Du svarer at du skriver ikke til ufrelste, men til kristne.  Vel, jeg er en kristen på 35.året og med nesten like lang fartstid som forkynner og bibellærer.  Og jeg ser klare brister i det du skriver her, som jeg har forsøkt å påpeke.  Det mener jeg du får finne deg i, når du legger ut et slikt tema på en debattside. 

Det er en helt ærlig sak å innrømme at man kan ha skrevet feil eller sagt noe feil, for den saks skyld.  Det som ikke er like greit, er at du ser ut til å forvente applaus og roser for alt du kommer med.  Jeg mener du har mye å lære, men dessverre ser det ikke ut til at du er i stand til å ta dette til deg. Da blir det enveis-monologer, og ikke debatt vi fører.  Skjønner du?

Svar
Kommentar #16

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Det er en helt ærlig sak å innrømme at man kan ha skrevet feil eller sagt noe feil, for den saks skyld.

Hei per

 

 

Jeg skriver ikke for å få applaus og ros, hva har jeg å rose meg over? hva har du å rose deg over? Ingen av oss fortjene den nåde vi har fått. Vi kan bare vær takknemelig for nåden som Vår Far har gitt oss. Ikke alle er like flinke med å skrive eller formulere seg. Men en ting jeg har sett, er at mange blir provosert over det jeg skriver. Jeg skriver rett fra Hjertet, ingen innpakning. og det er det mange som reagerer på. Og det er forståligt nok. Men det er ikke vondt ment, men hvorfor skal vi pakke inn budskapet, når vi kan tale det rett ut, det finnes så mye i verden som er veldig ille både¨å lese og se på når det gjelder media og tv. Men du er ofte negativ og irritert. Det er den følelsen jeg sitter igjen med, istede for å ta det på en høffelig måte, men jeg må ærlig inrømme at jeg har vært små irritert på deg også, men prøver så godt jeg kan å både å skrive riktig og skrive med Kjærlighet. men ikke alle ser det, noen ser det de vil gjerne.

Men du har enno ikke kommet med hva det er så galt med det jeg skrev i fra paulus i romerne. jeg hadde satt stor pris på om du kune gått igjennom det jeg skrev, for som du sier så har du vert kristen i 35 år. så da burde du kjenne til ha romerne sier om nåden , det å vere en nyskkapning. blodet å det å leve i ånden. Jeg kjenner at det jeg skrev er riktig i forhold det som paulus mente med det han skrev.

Jeg kan ta feil jeg også, og jeg har sagt før at hvis dere ser noe som ikke samstemmer med Guds ord så setter jeg stor pris på å bli rette på, kostuktiv krittik tåler jeg. men vis litt ydmykhet og fortåelse du også Per, vi er tross alt på samme vintreet. hvis du ikke har glemt det. men jeg vet at jeg har rørt ved noe i ditt hjerte, som gjerne kanha provosert deg. og det er ofte slik Guds ord fungerer:)

 

 

Gud velsigne deg.

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #17

Terje Johs. Johansen

25 innlegg  1905 kommentarer

Litt mere ydmykhet, Søetorp

Publisert over 5 år siden

Når jeg leser innlegget til Søetorp virker han som han har litt snert i svarene, men når man går videre har han en refsende stil hvor han skal sette de "håpløse" på plass. På den måten han fremlegger det på virker alle dumme. Det er ikke alle som har kommet dit du er, derfor må du være litt overbærende og vise litt skjønn ovenfor kristne brødre. Det virker for meg som du har en hard ånd som synes alle som ikke ser alt du ser er helt på tryne.

Svar
Kommentar #18

Per Søetorp

100 innlegg  1977 kommentarer

Takk i like måte

Publisert over 5 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Det virker for meg som du har en hard ånd som synes alle som ikke ser alt du ser er helt på tryne.

Å få leksjoner i ydmykhet fra deg er vel omtrent som å få sangundervisning fra Olga Marie Mikalsen.

Det singler i glass.

Svar
Kommentar #19

Per Søetorp

100 innlegg  1977 kommentarer

Håpløst

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Jeg kan ta feil jeg også, og jeg har sagt før at hvis dere ser noe som ikke samstemmer med Guds ord så setter jeg stor pris på å bli rette på, kostuktiv krittik tåler jeg. men vis litt ydmykhet og fortåelse du også Per, vi er tross alt på samme vintreet. hvis du ikke har glemt det. men jeg vet at jeg har rørt ved noe i ditt hjerte, som gjerne kanha provosert deg. og det er ofte slik Guds ord fungerer:)

Jeg kan berolige deg helt med at ingenting - absolutt ingenting - av det du har sagt eller skrevet til nå har "rørt ved noe i mitt hjerte".  Derimot har du provosert meg og andre med den selvrettferdige, egenvise måten du skriver på. Du kritiserer menigheter, ledere og pastorer - men selv står du ikke i en menighet eller under et lederskap.  Det sier vel det meste. 

Du sier:  "Men du har enno ikke kommet med hva det er så galt med det jeg skrev i fra paulus i romerne. jeg hadde satt stor pris på om du kune gått igjennom det jeg skrev,"  Jeg har gått igjennom det du skrev her, og kan ikke se at du en eneste gang har nevnt noe fra "Paulus i romerne".  I stedet har jeg påpekt endel andre ting du skrev som jeg opplevde som feil.  Men det kommenterer du ikke.

Og her kommer hakket i plata igjen:  "Hvis dere ser noe som ikke samstemmer med Guds ord så setter jeg stor pris på å bli rettet på..".  Det har vi nok en gang gjort i flere kommentarer bare i denne tråden, men du leser det tydeligvis ikke.  Ihvertfall setter du ikke pris på det, mer enn at du ignorerer det glatt. Når du sier så fromt at "..jeg kan ta feil jeg også", så er det nok bare i teorien.  I praksis ser du på deg selv som et uangripelig Guds sendebud som "snakker rett fra hjertet", selv om du gang på gang driter deg ut.

I stedet tyr du til religiøse hersketeknikker som "..vi er tross alt på samme vintreet", og at den angivelige grunnen til at jeg reagerer og gidder å svare deg, er at "...det er ofte slik Guds ord fungerer".  Rune, dette har ingenting med Guds Ord å gjøre, men alt med din manglende kommunikasjonsevne å gjøre.  Det er den jeg og flere har forsøkt å gjøre deg oppmerksom på, men dessverre uten hell.   Det beviser for meg at det ikke er mulig å diskutere med deg på et saklig nivå. 

Derfor har jeg dessverre ikke mer å bidra med i denne debatten.  Som Rune Tveit klokelig har sagt, skal også jeg la deg være i fred heretter.  Så får du knote videre med andre enkle sjeler her på forumet som gidder å bruke tid på deg og gi deg den oppmerksomheten du ønsker deg.  Takk for nå og lykke til videre.

Svar
Kommentar #20

Geir Rune Larsen

2 innlegg  3811 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Jeg skriver at dette var vanskelig for en LEGMANN å forstå. Du svarer at du skriver ikke til ufrelste, men til kristne.

Jeg her også legmann og har ingen vansker med å fortså det Rune skrev, men siden vi to antagelig har samme bakgrunn..trosbevegelsen

Da regner jeg med at sliter du med å forstå hva den nye skapning er , utfra det faktum at du forholder deg til kennyon/hagins beskrivelse av hva ånd/den nye skapning er..

Det Rune beskriver krever åpenbaring fra ånden å se, man får ikke den kunnskap gjennom lærere som kenyon og hagin..

men kort fortalt, hva tror du dette bibelvers handler om?

2.kor.5.17  Nei, den som er i Kristus, er en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til!

husk jeg kan også det kenyon/hagin sier om emnet, det Rune sier er IKKE det hagin/kenyon sier..

Jeg kan gi den ett lite hint på veien, det handler på HVORDAN en ser på åndsbegrepet..

jeg håper at du behandler meg med mer respekt enn det du har gjort overfor Rune, det er ikke imponerende all den tid du hevde å ha vært en leder/bibellærer i 35 år..

Slik sett lurer jeg på hvilken leder som har gitt deg eksemplet du her frembringer...Åge Åleskjær kanskje?

Svar
Kommentar #21

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Derfor har jeg dessverre ikke mer å bidra med i denne debatten.

Hei per

 

 

Der viser du dine frukter helt ut, og hva ditt hjerte er fyllt av. Jeg ser at du har dine røtter innen trosbevegelsen. og det forteller meg hvor ditt tre er plantet. Når mine ord provoserer deg så ta det til deg. Stoltheten din vil ikke gagne deg, slik som du kan hasselerer med andre her inne på Vd, hvem tro du du er ???? Hvis du er en hyrde for andre mennesker så bør du skikke deg slik, en hyrde skal være ydmyk og tålmodig og langmodig, men ingen av disse frukten berer du fram. det er tydeligvis at noe har rørt ved deg i ditt hjerte.

JEG VET HVORFOR DU BRUKER SLIKE TEKNINKER SOM DU GJØR MOT DINE MOTSTANDRE.FOR Å AVEPNE DEM MED DET VIRKER IKKE PÅ MEG DET PRELLER AV. HAR VERT BORTI MANGE AV DITT SLAG PÅ VEIEN, MEN NOEN GANGER TAR DET LITT LENGERE TID Å AVSLØRE DEM. HVEM ER DIN ARBEIDGIVER JEG BARE SPØR?

 

Du har stor grunn til å ransake ditt hjerte PER SØERTORP.

 

Når det gjelder romerbrevet så har du misforstått dette hvis du ikke ser det jeg skriver,og du har aldri kommet med noe som helst konkret hva jeg har skreve feil som ikke samstemmer med Guds ord. Hvis meg dette ellers så bekylder du meg for noe som ikke stemmer og da blir du en løgner.

Hvis du har tilført din lærdom ti andre mennesker slik du tolker bibelen. så er ikke det heldigt. for det som hjertet tar i mot, blir en del av deres visdom. og er visdommen feil så lever man i løgn. Kristi lære er den sanne lære. ingen annet. Paulus sier det klart og tydelig. forbannet er den som fører en annen lære en kristi lære.

 

Så vis meg hva som er feil i min lære, der jeg skrev om hva Paulus sa om nåden den nyskapningen blodets kraft. vandre i ånden. utene synd.

Hvis du ikke kan komme med noe så er du bare en drøndene malm med fine ord, og ingen innhold. kom til deg selv.min utfordring til deg Per

Jeg kjenner at åndskrefter er i sving her.men det merker vel kke du, våkne opp fra søvnen.

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #22

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Jeg kan berolige deg helt med at ingenting - absolutt ingenting - av det du har sagt eller skrevet til nå har "rørt ved noe i mitt hjerte".

Hei Per

 

 

Hvor har jeg kritisert ledere, Jeg har nevnt deg, men i andre sammenheng har jeg ikke gjort dette, hvorfor lyger du. Jeg ønsker å angripe læren, jeg ønsker å opplyse at mange kan falle i søvn, og mange sover allerede, i synden. jeg ønsker å vekke opp et sovende folk. Det vil si ikke kristne men kristne.  Jeg ønsker mine søsken alt godt. men tar de ikke mot det man skriver kan man velge å la være. Du skyter med løskrutt Per. og det gir ingen virkning på mitt hjerte, for når du skyter så kommer det fra ditt hode, og ikke hjerte. det er stor forskjell. tenk litt på dette der har du mye og lære.

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #23

Terje Johs. Johansen

25 innlegg  1905 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.

Å få leksjoner i ydmykhet fra deg er vel omtrent som å få sangundervisning fra Olga Marie Mikalsen.

Det singler i glass.

Ja, den var sikkert morsom, for alt som du serverer er jo helt fabelaktig. Og forresten, hvem er den flotte damen som jeg blir sammenlignet med? Er det noen du kjenner? Jeg lever dessverre ikke så nære verden at jeg kan si hvem denne kvinnen er... Beklager!

Svar

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 3 timer siden / 72 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 5 timer siden / 92 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 6 timer siden / 75 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 7 timer siden / 80 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 10 timer siden / 267 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 112 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 19 timer siden / 334 visninger
3 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 3 timer siden / 72 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 5 timer siden / 92 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 6 timer siden / 75 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 7 timer siden / 80 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 10 timer siden / 267 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 112 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 19 timer siden / 334 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Jostein Sandsmark kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
13 minutter siden / 2171 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Viktige Venstre-gjennomslag i ruspolitikken
rundt 1 time siden / 210 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
rundt 1 time siden / 2171 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 2 timer siden / 390 visninger
Tor Albertsen kommenterte på
Aulen, Augustin og forsoningslæren
rundt 2 timer siden / 324 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 2 timer siden / 1080 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Vantro.
rundt 2 timer siden / 1216 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 3 timer siden / 1080 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
Dere kastet meg til nett-trollene, Vårt Land!
rundt 3 timer siden / 1996 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
"Rett" til å dø?
rundt 3 timer siden / 515 visninger
Oddvar Tveito kommenterte på
Dere kastet meg til nett-trollene, Vårt Land!
rundt 3 timer siden / 1996 visninger
Hege Anita Aarvold Flottorp kommenterte på
Drikkeukulturen
rundt 3 timer siden / 334 visninger
Les flere