Hans-Petter Halvorsen

43    11644

En monstrøs skandale

Hvor langt er Den Katolske Kirke egentlig i stand til å gå for å sikre sin oppslutning og berike seg selv? Man kan jo i det minste håpe at BBC´s dokumentar nå har vist dette kirkesamfunnet i ytterkanten av sin egen umoral.

Publisert: 25. apr 2012 / 1318 visninger.

Dr. Eduardo Vela hadde dopet meg ned under fødselen. Når jeg våknet var han ved min side og fortalte meg den grusomme nyheten.

«Hvor er barnet mitt», sa jeg.

«Jeg beklager, det har vært noen komplikasjoner under fødselen, sa han rolig og kikket bort på nonnen som sto ved fotenden av sengen min. «Barnet har problemer og har det ikke godt. Vi er usikre på om hun vil overleve.»

Jeg ble fortvilet og begynte å gråte.

«Ikke gråt», sa han. «Jeg vil la henne døpe slik at hun går til himmelen med englene.»

Så forsvant han ut av rommet. Etter en stund kom han tilbake med en bylt i armene, et lite dødt barn, svøpt i et håndkle eller et teppe, nesten helt tildekket. Han kom helt bort til meg med den lille jenta, jeg kunne se at hun var helt gråblek i ansiktet.

«Her», sa han. «Gi barnet et kyss».

Jeg bøyde meg frem og kysset barnet på pannen. Dr. Vela forsvant raskt ut igjen med barnet.

«Hvorfor var hun så kald?», tenkte jeg. «Hun var jo helt iskald».

Kort tid etter kom Dr. Vela tilbake, uten barnet denne gangen. 

«Ikke gråt», sa han og strøk meg over kinnet. «Gud har tatt henne til seg. Det er bedre på denne måten. Et barn med helseproblemer, med slike handikap, vil bare være en byrde».

At Den Katolske Kirke har stått i ledtog med både nazistiske og fascistiske regimer i Europa og Syd-Amerika er intet nytt, heller ikke at den i Spania var en av de viktigste bærebjelkene i diktaturet. I går sendte NRK en BBC-dokumentar som igjen viste hvor langt dette kirkesamfunnet er beredt til å gå for å sikre tilflyt av nye medlemmer og penger til sin pompøse prakt. 

I perioden fra 1940 og frem til Franco-regimet i Spania falt i 1975, samarbeidet Den Katolske Kirke med fascistene om å stjele nyfødte barn fra opposisjonelle og andre «uhensiktsmessige» foreldre; barn som så ble solgt for store summer til katolske og regimevennlige mennesker, og senere indoktrinert og skolert i "den rette tro" og overbevisning, både i katolsk teologi og fascistisk ideologi.

General Franco med sin katolske paveorden på brystet.

Virksomheten fortsatte også etter Franco´s fall, helt frem til 1990, og totalt regner man med at minst 300.000 barn tatt fra foreldrene, som regel under påskudd om at barnet var dødfødt. Alle nødvendige tiltak ble satt i scene for å skjule de groteske forbrytelsene, inkludert falske dødsattester og organiserte katolske begravelser, der kistene i ettertid har vist seg å inneholde alt fra gråstein til likrester av voksne mennesker, antagelig ofre for Franco-regimets massehenrettelser av opposisjonelle.

Barn ble skilt fra sine foreldre, foreldre fra sine barn og søsken fra hverandre. I dag driver hundretusener av mennesker en desperat jakt for å finne sine kjære igjen, ofte kun basert på gjenkjennelighet og påfølgende DNA-analyse, for eventuelt å kunne avklare slektskapsforhold. De får ingen hjelp fra spanske myndigheter, som for å gjennomføre en mest mulig myk overgang fra Franco´s diktatur til demokrati, innførte et generelt amnesti for overgriperne, noe som hindrer dem i å drive etterforskning og å forfølge de ansvarlige for ugjerningene. Ikke engang en sannhetskommisjon har de vært villig til å opprette. 

Flere av forbryterne er fortsatt i live og i full virksomhet, selvom overgrepene er stoppet. Dr. Eduardo Vela er en av dem. Han er i følge BBC en sterkt troende katolsk barnelege, som hadde barnelik i fryseren, i fall det skulle bli nødvendig for ham å «dokumentere» at barnet virkelig var dødfødt. 

Den skremmende scenen i begynnelsen av dette innlegget er et slikt eksempel. Kvinnen, Elsa Lopez Rodrigues, hadde i 1977 en spontanabort sent i svangerskapet, og ble behandlet på samme klinikk. En inspeksjon av rapporten fra denne behandlingen har vist at den ble brukt for å forfalske dødsattesten for barnet som ble påstått å være dødfødt.

Hva er det med denne kirken? Hva er det som gjør at den gang på gang viser at den ikke engang er i stand til å holde seg innenfor de mest åpenbare rammer for verdig opptreden, men gang på gang bryter ut av dem og i skamløs egeninteresse inngår i de mest uhellige allianser? Hva skal man si om dette trossamfunnet, og alle de monstrøse skandaler som konstant følger i dens spor gjennom historien, og som stadig rulles opp med jevne mellomrom?

En kirke, hvis overhode påstås å være den allmektige Guds stedfortredende og like ufeibarlige representant på jorden. Kan det være tvil om at det hele er en stor bløff, og at Kirkens fremtredende representanter er klar over det selv, og utnytter andres tro til sin egen berikelse? For hvis de virkelig tror, og mener Gud er god, hvordan kan de da samtidig tro at de kommer unna med slik umoral?

Eller er det slik at de holder seg med en Gud som selv er ute av stand til å gi dem råd om det som for alle mennesker, uavhengig av tro, burde være innlysende, nemlig hva som er medmenneskelige handlinger og hvilke som er dypt umoralske, ja rene grusomheter?

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Paven og pøbelen

Publisert over 5 år siden
Hans-Petter Halvorsen. Gå til den siterte teksten.

Hva skal man si om dette trossamfunnet, og alle de monstrøse skandaler som konstant følger i dens spor gjennom historien, og som stadig rulles opp med jevne mellomrom?

Det er nær ufattelig --- 'nær' fordi menneskets dumskap kjenner få grenser --- at voksne mennesker idag anno 2012 ikke fordømmer hele katoluvesenet. Én ting er griske overgripere; noe ganske annet alle de millioner religiøse som opprettholder og bekrefter svineriet.

Svar
Kommentar #2

Hans-Petter Halvorsen

43 innlegg  11644 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.

Det er nær ufattelig --- 'nær' fordi menneskets dumskap kjenner få grenser --- at voksne mennesker idag anno 2012 ikke fordømmer hele katoluvesenet. Én ting er griske overgripere; noe ganske annet alle de millioner religiøse som opprettholder og bekrefter svineriet.

Ja, det er faktisk helt ufattelig at denne Kirken, med all sin pompøse prakt og selvrettferdige ignoranse for levende menneskers liv her og nå, likevel evner å fremstille seg selv som medmenneskelig og kjærlig, til tross for all lidelse den har skapt, og fortsatt skaper, i store deler av verden.

Svar
Kommentar #3

Mette Solveig Müller

53 innlegg  4830 kommentarer

Noahs Ark

Publisert over 5 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.

Det er nær ufattelig --- 'nær' fordi menneskets dumskap kjenner få grenser --- at voksne mennesker idag anno 2012 ikke fordømmer hele katoluvesenet

Det ser likevel ut til at pavedømmet selv kjenner sin besøkelsestid, og vet når deres egen tid er over? I mellomtiden forsøker de vel å veilede sine tilhengere etter beste evne?

Interessant denne Mitraen? Den er utformet som et fiskehode, og paven har regjert i "Fiskenes tidsalder". - Vi vet vel alle nå, at  "fiskenes tid"  er i ferd med å utløpe.

Så lenge menneskene er i denne tidsalder er de som fisker, ubevisste om sitt eget iboende potensial, styrt av sine personlige følelser. Derfor ba Jesus sine tilhenger om å bli "menneskefiskere"! - Få dem på land, slik at de kunne begynne å utvikle sin egen bevissthet. Da ville de få evner til "å gå på vannet". Dette betyr, tror jeg,  at de lærer seg å herske over de mer primitive følelsene som styrer dem.

Fra astrologien, så kjenner vi at begrepet "vann" står for følelser. Store vannmasser blir voldsomme folkegrupper i bevegelse. - Syndfloden. - Kjenner vi oss igjen?

Men i Arken er det plass til "Dyrene" som har kommet seg på land.  Noahs ark kan  flyte på dette vannet, for dem som ikke har lært seg å gå :-)

vennlig hilsen mette

Svar
Kommentar #4

Sigmund Voll Ådnøy

133 innlegg  1586 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Flott at du - og NRK - eksponerer galskapen, ondskapen og det faktiske samarbeidet med myndigheter om undertrykking av mennesker. Og takk for at du forteller om dokumentaren, for den hadde jeg ikke fått med meg. Sikkert andre også som kan tenke seg å se den.

Slutter meg til Robin Haugs kommentar.

Svar
Kommentar #5

7 innlegg  815 kommentarer

ja, det er helt utrolig hva som har passert og

Publisert over 5 år siden

passerer i kirken, det er vel ikke lengre siden enn 1985, at den norske statskirken bedrev "innlandsmisjonen", den som splittet familier, og førte unge jenter til lobotomering og kastrasjon, vi prater "tatere". Og kongen av England etablerte i sin tid sin eget kirkesamfunn for å få tillatelse til å ta til ekte, og drepe, de han lystet. Det er en gal, gal, verden.

Kirker gjennom alle tider blir etterhvert korrupte, de blir et innttatt av korrupte mennesker, blir et system for korrupte mennesker, som elsker sin egen pengebok mer enn Gud. Judas selger Jesus hele tiden, og presteskapene betaler rundt om.

Det gjelder dessverre over alt hvor mennesker ferdes. Det sagt, er så naiv at jeg tror paven til det ytterste bekjemper slike ting som har fyllt tv-ruten fra katolske system den siste tiden, med bla sex overgrep av barn, i massivt skala, sist nå hvor gutter ble kastrerte som hevn fordi de hadde den frekkhet å si fra om overgrepene de var utsatte for.

Djevelen i handling, men det tror du ikke på, det er ditt - og verdens problem. Selv en moderne demokratisk lede menighet som roper halleluja, og "jesus er herre" er korrumpert. Det skjønner ikke de kristne i menigheten, det er guds problem.

Svar
Kommentar #6

Hans-Petter Halvorsen

43 innlegg  11644 kommentarer

Publisert over 5 år siden
. Gå til den siterte teksten.

Djevelen i handling, men det tror du ikke på, det er ditt - og verdens problem. Selv en moderne demokratisk lede menighet som roper halleluja, og "jesus er herre" er korrumpert. Det skjønner ikke de kristne i menigheten, det er guds problem.

Jeg tviler sterkt på at han ser det som noe problem overhodet; han har visst abdisert fra sin allmakt, og hvis han har den så bruker han den uansett ikke, så da kan det vel være ett fett.

Jeg skjønner i det store og det hele ikke hva du skal med en gud som du rent faktisk setter langt lavere krav til enn du gjør til hans påstått favoritter i skaperverket.

Nå det gjelder paven, så stiller han i samme klasse; i den grad han har brydd seg når det gjelder de massive overgrepene i den kirken han styrer, så har det vært forsøk på å dekke til saken og beskytte overgriperne, noe som har ført til at de har kunnet begå nye forbrytelser på nye steder.

Svar
Kommentar #7

7 innlegg  815 kommentarer

Gud skapte oss med råderett

Publisert over 5 år siden

" Jeg skjønner i det store og det hele ikke hva du skal med en gud som du rent faktisk setter langt lavere krav til enn du gjør til hans påstått favoritter i skaperverket. "

Vi har valget, hans betingelser og få velsignelsen, eller gjøre det på vår måte og få forbannelsen.

Valget er vårt, inkludert pavens. vi blir alle holdt ansvarlig en gang i tiden, og de kristne, inkl paven  blir holdt mere ansvarlig, og jo mere ansvarlighet man får i verden, jo mer holder gud oss ansvarlig.

Må desverre gi deg litt medhold i hva du sier om pavens tildekkingsforsøk, ikke mye å feste tillitt til, det heller, var/er nok naiv der, men jeg synes å se en liten bedring, det var det jeg tok tak i.

Svar
Kommentar #8

Njål Kristiansen

141 innlegg  19017 kommentarer

Avvisning

Publisert over 5 år siden

Jeg kan ikke påberope meg noen offentlig rett til å uttale meg på vegne av katolikker noe sted, men jeg regner med at det ikke er noen som støtter det som du beskriver, Hans-Petter. Jeg forutsetter uten videre at det blir gjort det som trengs for å rydde opp i et  hvert misforhold som avdekkes og at kulturen med å skjule og bortforklare går mot slutten.

Det skjærer like mye i katolikkers hjerter som hos andre, og handlinger som overnevnte har ingen aksept.

Svar
Kommentar #9

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Jeg forutsetter uten videre at det blir gjort det som trengs for å rydde opp i et

Man kan forutsette. Og man kan forholde seg til fakta. Valg skal hver dag tas: skal jeg fortsatt kalle meg katolikk, eller ikke? At du, og akk så mange andre, etter så mange år fortsatt, sett i lys av en endeløs strøm av forbrytelser, forutsetter at alt som bør gjøres rent faktisk gjøres, er i hvert fall meg en gåte. Hvorfor ikke flytte sin kristentro til forsamlinger hvor slike mengder med slike uhyrligheter ikke begås?

Svar
Kommentar #10

Bjørn Erik Fjerdingen

101 innlegg  6140 kommentarer

Finnes ondskapen - da finnes Gud

Publisert over 5 år siden

Kronikk i Aftenposten av Nina Witoszek

Ondskapens bærere

"For de fleste av dem som har overlevd totalitære konsentrasjonsleire, eksisterer djevelen. Ondskap er ikke et tema for filosofisk akrobatikk, den er en evig, iboende kraft i den menneskelige historie.

Den israelske forfatteren Amos Oz har skrevet at ondskapens fremste bærere er fanatikere som vil frelse din sjel fra demokrati, materialisme, ytringsfrihet, pluralisme og kvinnerettigheter. De er fulle av kompromissløs selvrettferdighet, og de elsker teater og kitsch. De er hellige krigere som raser over sine sosiale, økonomiske og seksuelle frustrasjoner og ødelegger andres liv som en kompensasjon for sine mangler. Ifølge Winston Churchill er det å snakke med en fanatiker bortkastet tid fordi «he won’t change his mind and he won’t change the subject."

 

Menneskets historie består av godhet og av ondskap.  Derom ingen tvil.  Gud er kjærlighet og kan ikke gjøre det onde.  Akkurat som djevelen ikke kan gjøre det gode.

Jeg tilber og tror på den gode kraft - Guds enorme og rene kjærlighet

 

Svar
Kommentar #11

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Manekeismens metafysikk

Publisert over 5 år siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.

Jeg tilber og tror på den gode kraft - Guds enorme og rene

Men er ikke valget for enkelt til å egentlig kalles et valg? Hvem velger ikke godheten dersom det er slik at eneste øvrige alternativ er ondskap slik den beskrives?

Så velger de gode det gode, de onde det onde, og intet valg har reelt sett eksistert. Et program, nærmest: der gis et godt hardware (metafysikk) og software (du og jeg), og motsvarende for ondt.

***

Jeg har ingen problemer med visse former for kristentro, men å skulle investere sitt liv i å forsvare åpenbar umenneskelighet, som for eksempel den katolske kirken er et opplagt eksempel på, kan ikke forsvares. Nettopp fordi det for den kristne gis så mange alternativer, langt mer humane og progressive enn den katolske kirken. Hvorfor insisterer man på den grenen som unektelig er råtten? Kan vanen virkelig være så sterk?

Svar
Kommentar #12

Njål Kristiansen

141 innlegg  19017 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.

Man kan forutsette. Og man kan forholde seg til fakta. Valg skal hver dag tas: skal jeg fortsatt kalle meg katolikk, eller ikke? At du, og akk så mange andre, etter så mange år fortsatt, sett i lys av en endeløs strøm av forbrytelser, forutsetter at alt som bør gjøres rent faktisk gjøres, er i hvert fall meg en gåte. Hvorfor ikke flytte sin kristentro til forsamlinger hvor slike mengder med slike uhyrligheter ikke begås?

Hvilket trossamfunn snakker du da om?

Slik jeg ser det er djevelens finger med både her og der. Jeg vet at DKK har mye å svare for men jeg holder fast pga troen. Troen forandres ikke av gærninger som setter seg ut over alle regler. Håpet er at DKK skal redde seg i land. Jeg ber hver dag for min kirke. Jeg velger å anse den som Guds verk som en del fusentaster horer med. Jeg liker det ikke og tar avstand fra dem.

Svar
Kommentar #13

Hans-Petter Halvorsen

43 innlegg  11644 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Jeg ber hver dag for min kirke. Jeg velger å anse den som Guds verk som en del fusentaster horer med. Jeg liker det ikke og tar avstand fra dem.

Men hvis denne kirken er guds verk, hvorfor er han da så avsondret fra å holde dens administratorer i ørene? Hvis tesen om at Gud er opprinnelsen for våre moralske disposisjoner i det hele tatt skal kunne betraktes som en teoretisk mulighet, så ville man vel i det minste måtte forvente å finne en renodlet versjon av moralbegrepet i uttalelser og praksis knyttet til dem som av de kristne selv blir regnet som historiens fremste representanter for Skaperen her på Jorden?

Slik er det imidlertid ikke. Folk som St. Augustin, St. Thomas Aquinas, Martin Luther, John Calvin, for ikke å snakke om diverse paver, inkludert den nåværende, hadde og har noen oppfatninger av moral og etikk som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen og enhver. Augustin innførte med sin doktrine “Cognite Intrare” (tving dem med), tortur og i ytterste konsekvens drap for å tvinge mennesker til tro, mens Aquinas på sin side mente at slike kjettere burde drepes umiddelbart. Calvin, som i likhet med Augustin, trodde på predestinasjon, at Gud på forhånd har bestemt hvem som skal få oppleve evig frelse og hvem som skal gå til evig fortapelse, sto bak en rekke overgrep og drap på mennesker som hadde andre tolkninger av Bibelen.

Hvis det er noe som er fremtredende og felles for disse høyt respekterte menn, så er det at deres kjærlighet kun strakk seg til å gjelde folk innenfor menigheten; mot alle opponenter og annerledes tenkende var de nådeløst brutale. Vår kirkes fadder, den store reformisten Martin Luther, som ofte påstås å ha humanisert Kristendommen, var ikke det spor bedre. Luthers glødende hat overfor jødene var grenseløst og er viden kjent, og i hans bok “Jødene og deres løgner” finnes det knapt en eneste setning som ikke uttrykker hans forakt for dem. Boken er fyllt til randen av både dette dype hatet og mer konkret hvordan og hvorfor Luther mente jødene burde forfølges, undertrykkes og drepes.

Enten er Gud like brutal som disse menn, eller så har ingen av disse menn den kontakten med ham som de har påstått å ha. Eventuelt er Han like brutal.

Eller hans eksistens er en illusjon.

Svar
Kommentar #14

Rune Holt

8 innlegg  10550 kommentarer

Jeg tror

Publisert over 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.

Håpet er at DKK skal redde seg i land. Jeg ber hver dag for min kirke. Jeg velger å anse den som Guds verk som en del fusentaster horer med. Jeg liker det ikke og tar avstand fra dem.

Du like godt kan gi opp det prosjektet...Når selve grunnlaget for hele greia er bygget på dette du sier du ikke liker.
Gud kan ikke tvinge noen.

Svar
Kommentar #15

Bjørn Erik Fjerdingen

101 innlegg  6140 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.

Men er ikke valget for enkelt til å egentlig kalles et valg? Hvem velger ikke godheten dersom det er slik at eneste øvrige alternativ er ondskap slik den beskrives?

Mennesket har selv frihet til å velge Robin.  Nå mener ikke jeg at ateister er onde mennesker.  Vi er alle mennesker med både det gode og onde i oss.  Vi gjør alle feil.  Forskjellen er bare at ateister ikke tror, mens kristne tror på Jesus og hans nåde og frelse.

For min egen del, min egen historie og erfaringer velger jeg det gode.  Jesus Kristus seiret over den ultimate ondskap, ved å stå opp fra døde.

Jeg holdt selv på å dø, jeg var i selv i dødsriket, jeg fikk selv oppleve Guds enorme fred og den rene kjærlighet.  Legene hadde gitt opp alt håp om redning.

Jeg fant først troen igjen, da alvoret - ja dødsalvoret - sto klart for meg.  Jeg ropte i nød etter hjelp fra Gud, nærmest dagen lang i 14 dager.

Ingen andre kunne hjelpe, men jeg ble reddet av Gud for 15 år siden.  Jeg kan ikke annet enn elske Gud med hele mitt hjerte - all min sjel - all min forstand - all min fornuft.

Jeg elsker den treene Gud som frelste meg fra døden. 

Svar
Kommentar #16

Njål Kristiansen

141 innlegg  19017 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Som svar til Hans-Peter slutter jeg meg til Fjerdingens utsagn som dekkende også for min oppfatning.

Svar
Kommentar #17

Hans-Petter Halvorsen

43 innlegg  11644 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.

Ingen andre kunne hjelpe, men jeg ble reddet

Det er jeg glad for å høre, Bjørn Erik, at du ble reddet, og jeg forstår veldig godt din takknemlighet. Men la oss håpe Gud ikke hadde noe med det å gjøre, for i så fall er han grenseløst urettferdig, ikke fordi han reddet deg, men fordi han lar andre gjennomleve de grusomste lidelser uten å gripe inn.

Svar
Kommentar #18

Bjørn Erik Fjerdingen

101 innlegg  6140 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Hans-Petter Halvorsen. Gå til den siterte teksten.

Det er jeg glad for å høre, Bjørn Erik, at du ble reddet, og jeg forstår veldig godt din takknemlighet. Men la oss håpe Gud ikke hadde noe med det å gjøre, for i så fall er han grenseløst urettferdig, ikke fordi han reddet deg, men fordi han lar andre gjennomleve de grusomste lidelser uten å gripe inn

Takk for det Hans Petter. 

Guds veier er uransakelige.  Jeg har ikke svar på alt og jeg kjenner ikke Guds mysterium fullt ut. 

Jeg fikk erfare en flik av Guds enorme kjærlighet og fred. 

 Det er en kamp mellom det gode og onde - i mennesket - på jorden.

Gud er kjærlighet og grusomheter hører hjemme hos det onde.  Det gode kan ikke gis skylden og ansvaret for det det onde holder på med.  Selv om det skulle være en pave i historisk tid som var ansvarlig for grusomheter, er onde handlinger det ondes verk og ansvar.

Svar
Kommentar #19

Bjørn Erik Fjerdingen

101 innlegg  6140 kommentarer

Publisert over 5 år siden

De som opplever det ondes problem og det ondes grusomheter -  finner ofte Gud: 

"Aleksander Wat, en polsk poet som ble kastet i et bur sammen med 50 andre fanger og måtte stå månedsvis i en pøl av menneskelige ekskrementer, hadde en visjon om «djevelen i historien». «Det var der,» skriver han i Other World, «at jeg begynte å bli troende."

I jesaja 57, 15 forteller Gud hvem han bor hos:

Den som er knust og nedbøyd i ånden

 15 Så sier han som er høy og opphøyd,
          han som troner evig,
          Den hellige er hans navn:
          I det høye og hellige bor jeg
          og hos den som er knust og nedbøyd i ånden.
          Jeg vil gi ånden liv hos dem som er bøyd ned,
          gi hjertet liv hos dem som er knust.

Jeg tar med dette bibelordet som et svar på spørsmålet ditt om grusomheter.  I grusomhetens djevelske ondskap, er Gud der med sin kjærlighet.  Til trøst og til frelse. 

Gud er på et annet plan enn oss mennesker.  Jesus og den treene er nær oss i menneskets nød og angst.  Gud er kjærlighet - grusomhetenenes er det ondes gjerninger. 

Jeg forstår ikke alt, men stykkevis og delt.  Men jeg har selv erfart og selv fått det privileguim å kjenne Guds kjærlighet og fred.

Svar
Kommentar #20

Njål Kristiansen

141 innlegg  19017 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Det kan naturligvis virke som et paradoks at jeg holder fast ved Den Katolske Kirke når likene bare faller ut av skapene. Vel, det har seg slik; I mine øyne speiler DKK verden. Den er hverken værre eller bedre. Jeg kjenner meg like ansvarlig for DKK's ferd gjennom verden, som jeg kjenner meg ansvarlig for verden selv. Begge deler lever sitt liv uavhengig av min påvirkning.

Slik jeg holder meg fast i verden holder jeg meg også fast i DKK, men i begge henseende først og fremst Gud.

Svar

Siste innlegg

Mangfoldets mulighet
av
Mirjam Syltebø Endalew
rundt 3 timer siden / 68 visninger
0 kommentarer
Noen må gå!
av
Olav Egil Aune
rundt 5 timer siden / 93 visninger
2 kommentarer
Den eneste vi skal frykte
av
Espen Ottosen
rundt 5 timer siden / 358 visninger
8 kommentarer
Prinsippløst av de blågrønne
av
Vårt Land
rundt 5 timer siden / 84 visninger
1 kommentarer
Kirken, menneskerettigheter og dogmer
av
Terje Tvedt
rundt 16 timer siden / 285 visninger
1 kommentarer
TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 23 timer siden / 145 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
1 dag siden / 129 visninger
1 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tove S. J Magnussen kommenterte på
"Rett" til å dø?
35 minutter siden / 603 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Viktige Venstre-gjennomslag i ruspolitikken
40 minutter siden / 357 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 358 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Noen må gå!
rundt 1 time siden / 93 visninger
Tove S. J Magnussen kommenterte på
Noen må gå!
rundt 1 time siden / 93 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 1 time siden / 1362 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 1 time siden / 1362 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 358 visninger
Audun Aase kommenterte på
Guds Lam
rundt 2 timer siden / 386 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 2 timer siden / 1362 visninger
Espen Ottosen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 358 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 358 visninger
Les flere