Torill Born

295    1290

Jesus sitter ved Guds HØYRE hånd

Så kan man jo føre tanken videre...

Publisert: 25. apr 2012 / 638 visninger.

Ett er iallefall sikkert. Som kristen og virkelig levet etter det jeg tror (neida - ikke for å skryte, men for å vise hvor skapet står) jeg har levet både nøkternt og beskjedent og har alltid hatt en sosial profil om at mennesker - ikke bare i mitt eget land - men også andre land langt herfra skal ha det like godt som meg selv - (en av grunnene til støtte av SOS-barne-byer som også er videreutviklet til utdanning når barna blir ungdom og voksne). Men jeg har ALLTID følt meg fremmed for sosialistene. Har ALDRI følt meg som en del av dem. HVORFOR? - Når de skryter så av sin sosiale profil og sin glimrende regjering så skurrer det i mine ører....Det er som fremmede planeter. ALT hva de skriver om i sine venstre-medier har kollidert med mitt syn på liv og verden. I kristen-avisen Idag og avisen Dagen - DER har jeg funnet min ÅND og gjenkjennelse. Tror den sterke mistroen til sosialistene er deres avstandstagen til de kristne grunnspørsmål. Den kristne tros-tanke er fjernet fra både barnehager og skoler, selvom Bibelens ord lyder: "Hindre dem ikke (barna) for Himmelriket hører sådanne til." Hadde kristne virkelig levet etter sine idealer og vært like frempå og høyrøstet som marxistene eller sosialistene - så hadde vi kanskje sluppet hele ideologi-suppa. Jeg tror mennesker er ånds-mennesker. Noen MÅ ha Bibelens føde, andre tar avstand. Tror dette er det største skillet i befolkningen idag. De som lever etter Bibelens ord - og de som ikke vil ha med dette å gjøre. Bibelen forteller jo om kun TO veier, velsignelsen eller forbannelsen. Vi blir oppfordret til å velge den gode del.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Helge Skår

44 innlegg  330 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden

vet ikke om poenget var å få fram at kristne hører hjemme på høyresida....Jeg er enig i at det er mye jeg ikke er enig i når det gjelder Ap og SV. Men jeg syns ikke det er stort bedre med Høyre og Frp. Jeg snakker ikke om den enkelte velger eller medlem, men utfra den politikken jeg ser gjennom mediene. De partia virker som de setter individets frihet og pengenes makt foran det meste som har med ansvar for fellesskapet, rettferdig fordeling, god natur-og ressursforvaltning, et medmenneskelig samfunn etc. å gjøre.

Det er en grunn til at f.eks. Krf er et sentrumsparti, som ikke finner seg til rette med noen av de 2 blindspora til høyre eller venstre. Ideologien skal tjene folket, ikke folket ideologien. Sjøl er jeg i Senterpartiet. Sentrum kombinerer venstresidas fokus på solidaritet med høyresidas fokus på personlig frihet. 

Det er altså ingen grunn til at en som er fremmed for sosialismen skal trenge å hoppe til at f.eks. markedsliberalismens prinsipper skal stå over de prinsippa Gud gir i Bibelen, om f.eks. medmenneskelighet.

Dagen kjenner jeg lite til, Norge iDag leser jeg en sjelden gang, og liker sjelden det jeg leser, sikkert fordi jeg er uenig i for mye. Jeg ser det nok sånn at høyresida er litt for nådeløse og sjølrettferdige, venstresida trur knapt det fins noen synd og at mennesket ikke trenger noen nåde. Grovt forenkla, men det er inntrykket jeg har, og begge deler blir like feil.

Svar
Kommentar #2

Gunnar Søyland

18 innlegg  2370 kommentarer

Høyre/Venstre i Bibelen

Publisert rundt 5 år siden

Den vises hjerte er vendt til høyre, men dårens hjerte er vendt til venstre. (Pred 10:2)

Han skal stille sauene ved sin høyre side, og geitene ved sin venstre.

Da skal kongen si til dem ved sin høyre side: Kom hit, dere som er velsignet av min Far! Arv det rike som er beredt for dere fra verdens grunnvoll ble lagt. (Matt 25:33-34)

Så skal han si til dem på venstre side: Gå bort fra meg, dere som er forbannet, til den evige ild, som er beredt for djevelen og hans engler. (Matt 25:41)

Svar
Kommentar #3

Sten André Fagermo

57 innlegg  1300 kommentarer

Jeg synes overskriften

Publisert rundt 5 år siden

kan virke litt pompøs (?) i sin overførte betydning, i mangel på ett bedre ord (og søvn).......Men jeg forstår hva Torill mener.

Selv stemmer jeg høyresiden, men synes aviser som Norge Idag og Dagen blir altfor lite nyanserte, i forhold til VL som opptrer rimelig balansert og fornuftig i de fleste saker. Jeg tror nok  Jesus er for alle, uansett partibok. Som bibelsk unitarianer, mener jeg at de ti bud godt kan brukes som en kjøreguide for vårt land....Men som selverklært liberal-konservativ, mener jeg at ett viss skille må anvendes, og at vitenskapen faktisk kan gå hånd i hånd med Bibelen. Jeg er for at Norge som land skal være forankret i kristne verdier, men ikke nødvendigvis med en evangelisk-luthersk statskirke. Men jeg respekterer også Torills, kanskje litt mere konservative syn.

Forresten, så kunne jeg gjerne stemt Sp, hvis de bare kom seg ut av den sittende regjering, og inn blant de blå....

Svar
Kommentar #4

Helge Skår

44 innlegg  330 kommentarer

No skal du Høyre.....

Publisert rundt 5 år siden

Nå er Bibelens ord skrevet lenge før noen partier eller politikere begynte å definere noe som høyre eller venstre. De kunne like gjerne kalt det nord, sør, øst, vest, opp, ned eller nedenom og hjem. Det er derfor ingen grunn til å velge politisk retning ut fra at noen tilfeldigvis har valgt ord som også brukes i Bibelen som navn på politiske retninger.

Eller så kunne en jo bruke bibelske argumenter mot de delene av høyresidas politikk en ikke mener går i hop med boka. Tviler på om høyresida sjøl sier at de vil følge Bibelen og at det kommende programmet skal baseres på den. Er forresten lettvint harselering fra Frp over alenemødre, finnmarkinger, trygda, bønder m.fl. "fiendebilder" inspirert av Bibelen? Støtte til aktiv dødshjelp? Eller det å som regel være en brems mot alt som kan bidra til " å ta vare på ditt skaperverk og dele dine gaver rett" som det heter i kjerkebønna?

Fariseerne omtales ofte som Jesu hovedfiender. De var bl.a. dømmesjuke, pengekjære og glad i posisjoner og oppmerksomhet. Dette ligger vel latent i alle, men om en skulle gjette hva de ville ha stemt i dag? Det kan en jo tenke over.

Uansett, ytterst til høyre og ytterst til venstre er resultatet det samme: vold, krig, undertrykkelse, enten det kalles kommunisme eller fascisme. Trur nok ikke døm bibelorda kan brukes for å velge politisk retning. En kan jo tilogmed kalle det misbruk av Bibelen. Om noen kaller et parti for "sannhetens vei" eller "lysende sti", må en fortsatt prøve politikken for å se om den holder noenlunde mål.

Mange i Sp ønsker seg nok sentrumsregjering, men har foretrukket Ap framfor Høyre i et valg mellom to onder. Fra Krf savner jeg tydeligere kritikk ikke bare mot venstre, men også mot høyre. Skal en prøve å følge Gud politisk, kan en ikke bare kritisere de som er i regjering og smiske med dem en håper å samarbeide med etter neste valg.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
1 minutt siden / 1216 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Hellig krutt-tønne
14 minutter siden / 2813 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
30 minutter siden / 1216 visninger
Rune Holt kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 1 time siden / 1216 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 9 timer siden / 1216 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 9 timer siden / 177 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 10 timer siden / 1216 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 10 timer siden / 177 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Er Gud urettferdig - tier Gud i dag - skjuler Gud seg?
rundt 10 timer siden / 192 visninger
Knut Nygaard kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 11 timer siden / 177 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 11 timer siden / 177 visninger
Les flere