Rune Staven

401    12014

Stå sterke i stormen, stå løpet ut.

Publisert: 24. apr 2012 / 501 visninger.

Hei

 

Vi kan til tider føle storm i våre liv, og hvilke stormer bør vi pase oss for ? Hva sier Jesus om stormene som kommer i vårt tros liv. Bygger vi vårt liv PÅ SAND ELLER PÅ FJELL?

Mange vil bygge sitt liv på sand, og det er kristne jeg snakker om, og mange vi bygge sitt liv på fjell, Det vil man se når vårt løp er over, Hva vi har bygd vårt liv på. Hver enkelt av oss har et ansvar for våre egne liv. vi må arbeide på frelsens vei, og det er det mange kristne som ikke forstår, for MIN stolthet skal ikke knekkes, men hva sier Gud om de stolte? Han står de stolte i mot. Når man forkynner det budskapet som ligger oss på hjertet så blir det enten forkastet eller godt motatt, slik er det bare i dag, noen syns det er godt for hjertet mens andre synes det er ubehageligt å lese, og mens andre ikke bryr seg. vi har tre typer kristne, men det kan også være en rest som ikke liker persone som forkynner budskapet selv om budskapet er godt, der er stolheten stor. man skal prøve ut sin egen stolthet i stormen. Vi er tross alt mennesker som ønsker å gå den samme veien. for å nå vårt mål må vi ha et fokus, og det er Jesus. mange søsken i troen strides og er uenige. men vi må hjelpe verandre i troen løfte verandre opp, selv om hjertet blir avslørt. av budskapet så er det alikavel godt for hjertet, fant noen bibelvers, som forklarer litt av det jeg mener

 

 

Mens de var underveis, var det en som sa til ham: «Jeg vil følge deg hvor du så går.» Jesus svarte: «Revene har hi, og himmelens fugler har reder, men Menneskesønnen har ikke noe han kan hvile sitt hode på.» Han sa til en annen: «Følg meg!» Men mannen svarte: «La meg først få gå hjem og begrave min far.» Da sa Jesus til ham: «La de døde begrave sine døde, men gå du av sted og forkynn Guds rike.» Det var også en annen som sa: «Jeg vil følge deg; men la meg først få si farvel til dem der hjemme.» Men Jesus svarte: «Ingen som har lagt hånden på plogen og ser seg tilbake, er skikket for Guds rike.»(Lukas 9.57-62)

På den tiden kom det noen til ham og fortalte ham om noen galileere som Pilatus hadde drept, slik at deres blod blandet seg med blodet fra dyrene de ofret. Da tok Jesus til orde: «Mener dere at de var større syndere enn alle andre galileere, siden det gikk så ille med dem? Nei, men jeg sier dere: Dersom dere ikke vender om, skal dere alle omkomme slik som de. Eller de atten som ble drept da Siloa-tårnet styrtet sammen over dem, tror dere at de var mer skyldige enn alle andre i Jerusalem? Slett ikke! Jeg sier dere: Dersom dere ikke vender om, skal dere alle omkomme slik som de.»(Lukas 13.1-5)

Han fortalte denne lignelsen: «En mann hadde et fikentre som var plantet i vingården hans. Da han kom for å se etter frukt på det, fant han ingen. Han sa til gartneren: Nå er det tredje året jeg kommer og leter etter frukt på dette fikentreet uten å finne noe. Hogg det ned! Hvorfor skal det stå der og suge ut jorden? Men gartneren svarte: Herre, la det stå dette året også, så skal jeg grave omkring det og gjødsle det. Kanskje det da vil bære neste gang. Hvis ikke, får du hogge det ned.»(Lukas 13.6-9)

En stor flokk fulgte nå med ham, og han vendte seg til dem og sa: Om noen kommer til meg, må han sette dette høyere enn far og mor, hustru og barn, brødre og søstre, ja, sitt eget liv. Ellers kan han ikke være min disippel. Den som ikke bærer sitt kors og følger etter meg, kan ikke være min disippel. Dersom en av dere vil bygge et tårn, setter han seg ikke da først ned og regner ut hva det vil koste, for å se om han har penger nok til å fullføre det? For har han lagt grunnmuren, men makter ikke å gjøre tårnet ferdig, da vil alle som ser det, gjøre narr av ham og si: «Denne mannen begynte å bygge, men klarte ikke å fullføre det.» Eller hvis en konge vil dra i krig mot en annen konge, setter han seg ikke da først ned og tenker over om han med sine ti tusen mann er sterk nok til å møte den andre, som kommer mot ham med tjue tusen? Og er han ikke det, sender han menn av sted mens fienden ennå er langt borte, for å tinge om fred. Således kan ingen av dere være min disippel uten at han oppgir alt han eier.(Lukas 14.25-33)

 

Fant noe som sto i forhold til diss bibelversene.

mange stormer har det vert? Vi snakket om trebildene», at det var de stive trærne som ikke overlevde sterke vinder. De harde, ubøyelige og stive trærne ble ødelagt i stormen. Nylig hørte jeg en kvinne fortelle om hvordan hun i årenes løp hadde opplevd vekst i sitt liv. Hun delte bl.a. en definisjon av stolthet som hadde hjulpet henne veldig i lengselen etter vekst og forandring. Hennes definisjon var slik: Stolthet er å forbeholde seg retten til å ha det siste ordet eller ta den endelige avgjørelsen. Jeg beholder selv «retten» til å ta den endelige avgjørelsen. Dette var definisjonen for stolthet. Bibelen støtter opp om det ved å si minst tre ganger: «Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir han nåde.» Gud er de stoltes fiende. Og dersom stolthet er «at jeg forbeholder meg retten til å ta den endelige avgjørelsen»—dersom dette er stolthet—finnes det en god del mennesker der ute som tror at de er Guds venner, mens de i virkeligheten, ifølge Hans definisjon, er Guds fiender.

Tenk på denne holdningen; det å være ubøyelig, stolt, selvsentrert, uavhengig og stiv. Det er et tegn på stolthet når vi lever et liv preget av kompromisser, vi tar våre egne avgjørelser, legger våre egne planer, steller for vårt eget kjød, smiler og prøver å leve på minste fellesnevner «Hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg handle? Hvordan skal jeg fremstå ? Hva skal jeg si eller ta del i på en slik måte at jeg kan «gli gjennom» uten at noen finner noe galt i meg? Eller,dersom de skulle si noe til meg, at jeg kan bare la det prelle av. Hvordan kan jeg komme gjennom med minst mulig selvoppofrelse eller korsfestelse av selvlivet, mine behov, mine rettigheter eller min tid eller hva det ellers måtte være? Dersom vi har slike holdninger, sier Jesus at stormene vil komme. Og når disse stormene kommer og vi ikke har bygd på fjellet, som er lydighet mot Gud, men heller på sanden, der holdningen er å snike seg unna, vil vi bli rykket opp med roten og ikke bære noe frukt. Det ene året er forbi, og treet blir kastet på ilden.

 

Vi har alle et løp og løpe, er vi klar for å stå løpet helt ut ? eller skal stoltheten ta overhånd ? 

Vår mat må være fra Himmelen. vår kilde må være fra Guds rike. vi må alltid søke Guds rike først og Hans rettferdighet så vil vi få alt det andre i tilegg. la ikke stoltheten bli vår bane. vi må alltid feie for vår egen dør først. vi må alltid ta ut vår bjelke ut av øye først.  og vi må skille melleom å dømme lære og det å dømme personen. for løgnen Hater Gud. når man taler sant og er frimodig så vil det bære frukter både for seg selv og andre. men da må man stå løpet helt ut.

om man er frelst så er det ikke sikkert man greier å stå løpet ut. for mange hinder er det på veien. man kan ikke både elske Gud og mamon,frelsen vil ikke føre deg automatisk til himmelen.for den hjelper deg ingen ting hvis man lever i synden derfor er vi søsken viktige for verande, for vi er i samme legemet. med forskjelige gaver og nådegaver. Jeg har mine tjenester og andre sine. vi bygger verandre opp. hvis man er vilig til å la stiltheten fare

 

 

MVH

Rune

 

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  12631 kommentarer

Storm i sikte

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

Fant noe som sto i forhold til diss bibelversene.

mange stormer har det vert?

 

 

Det har vært utallige mange stormer opp gjennom åra, her er bilder fra et par sandstormer - men slik er livet på jorden, vær glad for at du ikke bor på denne planeten

Neptun - Norsk Romsenter ► 0:25► 0:25 www.romsenter.no/Norsk/.../Planetene/Neptun/22. okt 2009 - 25 sek. Var ikke dette nyttig? Den viser noen av de enorme stormene som herjer den åttende planeten fra sola . Kilde: NASA. Neptun ...

Svar
Kommentar #2

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Det har vært utallige mange stormer opp gjennom åra, her er bilder fra et par sandstormer - men slik er livet på jorden, vær glad for at du ikke bor på denne planeten

Neptun - Norsk Romsenter

Hei Kjell

 

 

Du kan få sagt det:) men det finnes andre stormer på det åndelige planet, og i tankene. Der stormene virkelig kan få svingt seg. vi kan binde tankebyggninger i Jesus navn. for lever man i ånden slik Paulus sier, så vil vi stride hver dag.  Å holde ut hele løpet er en kamp.

 

 

 

MVH

Rune

Svar
Kommentar #3

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Alle stormer ønskes velkommen!!

Publisert over 5 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.

hvilke stormer bør vi pase oss for ?

Hvordan skal man ellers få avdekket svakheter i byggverket??

Svar
Kommentar #4

Rune Staven

401 innlegg  12014 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

Hvordan skal man ellers få avdekket svakheter i byggverket??

Hei Svein

 

 

Da er det viktig å ha et byggverk som holder, og det er Jesus:)

 

 

 

mvh

Rune

 

 

 

Svar

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 10 timer siden / 931 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 154 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 20 timer siden / 131 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 20 timer siden / 134 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 22 timer siden / 172 visninger
1 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

På ramme alvor
av
Ingrid Nyhus
rundt 10 timer siden / 931 visninger
3 kommentarer
Snuoperasjon
av
Vårt Land
rundt 10 timer siden / 154 visninger
2 kommentarer
Likebehandling eller særstilling?
av
Bente Sandvig
rundt 20 timer siden / 131 visninger
0 kommentarer
En gjenopprettende rettferdighet
av
Åke Dalin
rundt 20 timer siden / 134 visninger
3 kommentarer
Frans blant ulvene
av
Njål Kristiansen
rundt 22 timer siden / 172 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Geir Wigdel kommenterte på
Er det de fattige som er privligerte?
35 minutter siden / 138 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
38 minutter siden / 1274 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1274 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1274 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1274 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Rune Holt kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1274 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 3 timer siden / 1274 visninger
Marianne Solli kommenterte på
Livssyn - ikke en privatsak, men en personlig sak.
rundt 3 timer siden / 91 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 3 timer siden / 1274 visninger
Les flere