Verdidebatt

Jordefart.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi har lett for å tro på en historisk oppdiktet himmelfart slik at de som har et behov for å sende andre nedover i dimensjonene, oppnår følelsen av en opprykkelse, vi har en hang til å adressere andre til en slik nedstigning grunnet behov for opplevelsen av å være på toppen. Det kan vise seg at de som på denne måten sendes ned til helvete ikke er så borte vekke likevel :-)

Jordefart (yârad)-descending, nedstigning, er omtalt minst 194 gng. i Bibelen. Resultatet av en slik jordefart er første gang beskrevet i Gen 1:26 og resulterer i at Skaperen -i form av menneske, undertvinger seg jorden.
En slik dominans (râdâh) som legger jorden under seg, resulterer i at vi «knuser», «plukker i småbiter» skaperverket og avslører alle dets detaljer ned til minste elektron, kvark og andre småttiser.

I våre dager er det lite igjen vitenskapen kan granske uten å komme i kontakt med de skapende kreftene -den Naturen som er bak vår synlige. Skaperen -populært kalt Gud/ guder, er de skapende kreftene som samhandler og gjennom evolusjon har utviklet oss ved og «stige ned».

Alle de naturlige systemene er et resultat av balansen mellom de fire interaksjoner:
1 Gravitasjonskraften streber etter å komprimere
2 Den elektromagnetiske kraften skaper indre press
3 Kraften frigjøres i kjernefysiske prosesser
4 Kraften av de sterke og svake kjernefysiske interaksjoner.

Disse 4 samhandlende vekselvirkningene kalles på hebraisk JHVH, dèt er «Han som kom ned» og tar herredømme over alt skapt, slik at all skapning fungerer optimalt.

Skal denne «Han» kunne stige opp igjen -komme i innbyrdes balanse, må det bli som ferdig utviklet menneske, et identisk «bilde» samsvarende de egenskaper som skaperkreftene inneholder.

Og i religiøs iver sende annerledes troende ned til et helvete er umulig, alt, alle og selvsagt vi, er allerede i helvete fordi Gud kom ned hit og skapte oss, det som gjenstår er at vi blir dette bevisst -oppnår fri vilje til å stige litt i gradene. Forstår vi ikke dette forblir vi på vårt sted uten den himmelen vi er i stand til å bestige, vi må ved å elske den andre som oss selv -ved å samhandle skape den først :-)

Det som er den store fordelen med at religiøse i stadig sterkere grad henviser andre til helvete er at etter hvert er vi fler enn dem, da kan vi gjennom felles skjebne ta kontroll over alle de lunefulle gudene deres og skape noe som fungerer for oss alle.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt