Jan Hårstad

1125    2300

Krigen fortsetter

Totalt illusjonsmakeri

Publisert: 13. apr 2012 / 499 visninger.

      Etter at det nå har vært noen timers "våpenhvile" i Syria,ser vi at de norske media har startet en ny illusjonsbølge om at det kanskje nå går den fredelige FN-veien i landet. De  som lever av dette skjønner ingenting av karakteren av den syriske krigen; de tror det er "demokratiske" islamister som slåss mot diktatoriske arabiske nasjonalister av Baath-karakteren utelukkende og vil ikke for bare sitt liv forstå noe av krigens geopolitiske karakter.

     Verden grupperer seg nå rundt to rivaliseende militærblokker: Shanghai Cooperation Organisation (SCO) ledet av Russland og Kina med IRAN som kandidatmedlem,også India og Pakistan lukter på SCO. BRIC-landene orienterer seg også i den retning.

    Nato er ledet av USA med EU-landene på slep. Men wahhabi-emiratene i Gulfen anført av SaudiArabia knytter seg via militære prosjekter tettere til NATO. Den kjempe-militær  øvelse som nå pågår i Gulfen, "Main Connection 2012" er en Nato-Wahhabi generalprøve for en krig mot Iran.

    Obama vil ikke ha noen større krig så lenge valgkampen pågår fram til november 2012 fordi alle undersøkelser viser at amerikanerne er dritlei krig. Selv om de er tv-zombier i millioner,skjønner de at krigene har blakket USA og frambrakt en masse fysisk og psykisk ødelagte soldater.

   Det er grunnen til at Obama har den tyrkiske Erdogan som sin overlegent største telefonpartner. USA forsøker å lede bakfra ved å få Tyrkia til å håndtere den syriske konflikten og opplegget for den er nå så gammelmodig banal at en nesten må le. Det er de gamle oppskriftene fra Balkan,Irak og Libya. For en som har levd en stund er det obligatorisk inntil kjedsomhetens gjesping.

  Jeg skal derfor kort framlegge en skisse av hvordan jeg leser situasjonen: "våpenhvilen" vil bli brukt til å omgruppere "opprørerne" og levere nye og finere sambandsutstyr og nattkikkerter. Så vil det skje en nøye uttenkt provokasjon hvor den syriske hæren slår tilbake. (altså modell KLA(UCK) mot Jugoslavia) Her vil det tilfeldigvis være masse kamerafolk tilstede og alle tv-stasjoner skriker at Bashar al-Assad er en Hitler og at FN-NATO må rykke inn for å bygge en "humanitær Zone".

  Nå vil det vise seg at denne humanitære zonen vil dreie seg om Aleppo og Idlib  som går langs motorvei 1 i nord-syd retning bare noen mil fra havnebyene Latakia og Tartus.

  Fra Damaskus synspunkt er dette militærstrategisk det samme som en bombing av Damaskus. Syria kan overhodet ikke fungere uten kontroll av den lille tarmen de har som går ut i Middelhavet. Havner den i fiendtlige hender,er Syria et økonomisk-strategisk konkursbo i løpet av noen måneder. Alt de lever av eksporteres den veien.

  Syria må derfor krige mot denne briljant plasserte "humanitære zone" og da vil vi få en runde med Pål T. Jørgensen,Jan Egeland et co,som skriker: der kan dere se! Barbarene i Damaskus bomber humanitære installasjoner. Det er Hitler.

  Og da vil Nato-flyene etterhvert komme med angrep på Syria.

  Sammenstøtet mellom Shanghai-blokken og Nato-blokken finner nå sted i Midtøsten med Syria som den aller viktigste kampsonen. Ingen av partene har den ringeste interesse for menneskerettigheter,demokrati og alle disse prektige ordene som godhetsadelen og Nato-NRK ideologene slenger rundt seg med. Det handler om vilken blokk som skal ha hegemoniet i Midtøsten.

  Når Tyrkia - enormt smigret av Obama og SaudiWahhabiene og Nato om dagen - alikevel grubler litt,skyldes bekymringen for hvordan et militært inngrep vil  slå ut på den tyrkisk-kurdiske krigen som har pågått siden 1983 med oppunder 50 000 døde. Og den pågår hver eneste dag ennå.

   Den andre bekynringen er hvordan naboene Russland og Iran vil forholde seg ved en tyrkisk innmarsj i Syria. Derfor reiser nå Erdogan for to-dagers samtaler til SaudiArabia for å drøfte krigsfinansiering og militær koordinering for deretter besøke Moskva - høyst sannsynlig tilby enorme økonomisk/politiske fordeler i Midtøsten hvis de vil snu i Syriaspørsmålet i FN og andre fora.

   Det tror jeg ikke går og da blir Syria det nye Irak med fryktelige ødeleggelser av typen Fallujah i Irak og Sirte i Libya.

   Og faren er da at krigen mellom SCO-blokken (Kina/Russland/Iran) og NATO-blokken inkludert Wahhabi-statene,vil spre seg til hele Midtøsten-regionen. Jan Egeland,Aftenposten og NRK vil sørge for de humanitære grøtomslagene i slakterhuset. Norge er landet hvor alt går.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.

Det tror jeg ikke går og da blir Syria det nye Irak med fryktelige ødeleggelser av typen Fallujah i Irak og Sirte i Libya.

Det er kanskje siste runde no.

http://www.dagbladet.no/2012/04/14/nyheter/politikk/atomprogram/utenriks/21107669/

"Sikkerhetsrådet møter iranske representanter i dag for å diskutere Irans omstridte atomprogram".

Det er utruleg kor mange år dette har pågått no.

http://www.miff.no/porten/viewtopic.php?t=3853

På MIFF skreiv eg i 2006:

Posted: Thu 13. Apr 2006 6:16 amPost subject: IRAN I FOKUS

"Tirsdag møtest Sikkerhetsrådet for å diskutera Iransaka igjen."

 

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
4 minutter siden / 53 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
33 minutter siden / 673 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 1 time siden / 673 visninger
Øyvind Holmstad kommenterte på
Plast, et miljøproblem
rundt 1 time siden / 4832 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1071 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 673 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 673 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 10 timer siden / 673 visninger
Ingebjørg Kesseboom kommenterte på
Jeg vokste opp med «Død over Israel!»
rundt 10 timer siden / 10229 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 10 timer siden / 1071 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 11 timer siden / 1292 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Drømmen om evig liv forsurer tilværelsen
rundt 11 timer siden / 611 visninger
Les flere