Torill Born

295    1323

Er ALLE marxister imot Israel......?

Iallefall virker det som (eller er fakta) at de toneangivende i samfunnet er nesten overveiende marxister.

Publisert: 11. apr 2012 / 591 visninger.

Jeg har tenkt over at - hadde de kristne gjort jobben sin - så hadde vi sluppet denne og mange andre doktriner og ideologier. De sanne kristne har ikke vært frimodige nok. Når jeg skriver sanne - så ER det unektelig forskjell på kristne. Det er de såkalt ånds-døpte og det er de som kaller seg kristne fordi de ønsker å stå for en bestemt moral og etikk. Og det er greit det - men det er jo de åndskristne som er drevet av kraften til å få frem sannheten om mennesker og verden i Guds bilde. Det er veldig synd for verden at de ånds-kristne ikke har vært mere frempå for å få budskapet om Jesus Kristus frem, som er den eneste sanne vei. Vi har tusenvis av trosvitner på det. Vårt samfunn er jo bygget på arven fra jødene. Vi har hatt et rikt og godt samfunn og vi nyter fruktene av det ennå. Det er synd at en ideologi fra Marx og Engels har slått slik an i verden - når vi har en mann og Gud som Jesus Kristus som har vist oss hva som er til det beste for oss og for en bedre verden. Mange har fornektet Jesus Kristus og profetien i Bibelen har helt rett når den skriver at Jesus Kristus er anstøt-stenen, eller hjørnestenen som bygningsmennene vraket. Jeg tenker på en linje i en av våre gamle, norske salmer som lyder "vil Gud ikkje vera bygningsmann - då fåfengt det er å byggja", så sant - så sant.

Jeg skjønner godt fasinasjonen av kommunisme om det klasseløse samfunn og dele goder med alle. MEN - det de som har vært fanebærere for denne ideologien har glemt - er at mennesket også er et ÅNDS-VESEN. Det er et tomrom i ethvert menneske - som må fylles. Mennneskene fyller tomrommet med mye rart og forvirres bare mer og mer - når det ikke ser at tomrommet er der Gud skal ha sin plass. Jeg er jo også bare et vanlig menneske, men kjente også lenge på at det var noe som ikke var dekket av det man kaller lykke. For meg er lykke den indre fred et menneske kun oppnår ved troen på Jesus Kristus. Det er det som kalles det Levende vann.

Jeg husker noen bilder av mennesker borte i Russland - det var noen eldre kvinner - da de fikk en Bibel i hånden - tårene rant av fryd og glede. Det var en slik hunger i landene som hørte til det som før kaltes Sovjet-unionen og INGEN ideologi - hvor perfekt den måtte fremstå - kunne stille den indre hungeren - som kun Gud har lagt i oss.

Dessverre er marxismen endel av den sosialistiske ideologi - og den har ikke denne Levende vann-ånden - som er forklaret ved Gud, Jesus Kristus og den Hellige Ånds kraft. Marxismen har heller ikke hatt noe hjerte for jødene og Israel - hvor mye de har valgt sine ord. Den ideologi holder ikke i lengden - som ikke ser viktigheten av betydningen av hva Israel står for - for menneskeheten. ALT annet må vike for den visdom som Gud har gitt oss gjennom jødene og deres land Israel. Israel og Jesus Kristus er jo nettopp snuble-stenene som verden snubler i gang på gang og det vil verden gjøre så lenge den fornekter Gud og Israel.

Det står i Bibelen at "et rike som er i strid med seg selv vil gå til grunne". Eller: "Når en blind skal lede en annen blind - så faller de begge i grøften". Mennesket må hente kraft fra det som er høyere og dypere og enn det selv. Og jeg respekterer menneskelig klokskap - men den alene er ikke nok hvis den ikke samtidig har Guds visdom. Det er derfor det står at Gud skal gjøre menneskenes klokskap til skamme. Det er ord å tenke over. Som det står - gi Gud det som hører Gud til FØRST - og SÅ kan keiseren (les Staten) få sitt.

Det er en visdom som er meg gitt

som ingen bok meg kan lære

det er å være et sannt Guds barn

og har gitt evigheten et sted å være

 

Ja, hva har ikke diktning, musikk, dype ord og alt som foredler og forhøyer et menneske gjort for en bedre verden. Å se Gud gjennom kunsten - det er den høyeste kunst. Gud velsigne dere alle i Jesu navn. Amen

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

er alle

Publisert nesten 6 år siden

som ikke er frp marxister?du ser spøkelser

Svar
Kommentar #2

Jan Bording

57 innlegg  2449 kommentarer

Et tankekors

Publisert nesten 6 år siden

Det har alltid vært et tankekors for meg hvor korrelert troen er på en sosialistisk økonomi, fri abort og kamp mot Israel og kristendom. Det er helt uavhengige saker likevel er det veldig mange som svelger hele pakka som en selvfølge. Gruppetilhørigheten er tydeligvis sterkere en den frie tanken.

Svar
Kommentar #3

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Det er intet i Marx' tekster som skulle tilsi at man i dag må være anti-Israel, m.v.

Selv har jeg lest mye Marx, men jeg er, uten å falle helt i sjablong-pling-plong, "pro-Israel."

***

Bording skriver: "likevel er det veldig mange som svelger hele pakka som en selvfølge." Dette er jeg likevel temmelig godt enig i. Det slår også meg at det for mange venstrister regjerer en slags "pakkeløsning" som slukes rått og ukritisk. Slikt er under enhver kritikk.

Svar
Kommentar #4

robert ommundsen

80 innlegg  4869 kommentarer

dette gjelder

Publisert nesten 6 år siden
Jan Bording. Gå til den siterte teksten.

Det er helt uavhengige saker likevel er det veldig mange som svelger hele pakka som en selvfølge. Gruppetilhørigheten er tydeligvis sterkere en den frie tanken

jesus,frp og israelstøtte like mye.en suppe det og

Svar
Kommentar #5

Robin Haug

127 innlegg  11018 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
robert ommundsen. Gå til den siterte teksten.

jesus,frp og israelstøtte like mye.en suppe det og

Klart!

Svar
Kommentar #6

Geir Wigdel

14 innlegg  1884 kommentarer

Du er vel

Publisert nesten 6 år siden

litt sent ute? Det finnes knapt noen ekte marxister igjen. Og om disse få forhutlede er mot Israel, burde ikke skremme noen. Men du bruker vel samme definisjon på sosialisme og/eller marxisme som konservative kristne i USA. Der holder de seg til kravet om at den som ikke vil (kan) arbeide, skal heller ikke ete; dvs enhver trygdeytelse er en sosialistisk styggedom. Men hva dette har med Israel å gjøre, skjønner ikke jeg heller.

Svar
Kommentar #7

Per Einar Sønnesyn

352 innlegg  1671 kommentarer

Er Jesus og Israel på same lag?

Publisert nesten 6 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.

når vi har en mann og Gud som Jesus Kristus som har vist oss hva som er til det beste for oss og for en bedre verden. Mange har fornektet Jesus Kristus og profetien i Bibelen har helt rett når den skriver at Jesus Kristus er anstøt-stenen, eller hjørnestenen som bygningsmennene vraket.

Det kan verka som TB meiner Jesus og Israel er på same lag!

Det er vel helst litt upresist!

Elles er det skilnad på å vera imot Israel,

og å vera imot alt det vonde Israel har gjort og gjer mot palestinarane !

Du skal hata synd, om du elskar syndaren!

Svar
Kommentar #8

Sten André Fagermo

59 innlegg  1339 kommentarer

Godt skrevet

Publisert nesten 6 år siden

Enig med Sønnesyn her. Som tilhørende på høyresiden kan jeg si at det ikke er bare marxister som støtter palestinerne, det gjør nemlig jeg også. Den våte drømmen Harmageddon til kristenzionistene er det vel bare de som tror på, og den synes å stå sterkest blant pinsevenner og liknende protestanter. Men dem om det. Så man kan godt være for jøder, men mot staten Israel. La meg bare minne på om at sosialismen stod ganske sterkt i Israel både ved grunnleggelsen i '48 ( for å si det mildt) og Arbeiderpartiet HaAvoda er ikke akkurat noe miniparti idag. Så virkeligheten er ikke SÅ sort-hvitt...

Svar

Siste innlegg

Modige politikere, fins de?
av
Roald Øye
rundt 13 timer siden / 93 visninger
0 kommentarer
Her inne
av
Lise Knudsen
rundt 14 timer siden / 162 visninger
0 kommentarer
Tilbake til skolebenken
av
Hilde Mjøs
1 dag siden / 1759 visninger
0 kommentarer
Fornuftig mobilbruk
av
Vårt Land
2 dager siden / 105 visninger
0 kommentarer
Forglem meg ei
av
Håvard Nyhus
2 dager siden / 711 visninger
2 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 5 timer siden / 223 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 6 timer siden / 223 visninger
Stefan Hallman kommenterte på
Hit, men ikke lengre
rundt 6 timer siden / 868 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Jostein Sandsmark kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 6 timer siden / 1614 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Kirken, menneskerettigheter og dogmer
rundt 7 timer siden / 3351 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 7 timer siden / 1583 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 7 timer siden / 2135 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 7 timer siden / 1614 visninger
Les flere