Verdidebatt

Smått, men godt??

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Einar Gelius skriver en kronikk i VG i forbindelse med påsken.

Det er mye bra i det Einar Gelius skriver i sin kronikk. Men det blir for smått som forkynnelse av kristen tro. Han skriver blant annet:  «Jesus var en revolusjonær skikkelse som lagde uro i de eksisterende ordninger.»

Men hvis Jesus bare var en revolusjonær og et godt moralsk forbilde, så stiller han på lik linje med svært mange andre flotte mennesker som ruver i historien. Til inspirasjon og utfordring. Men den Jesus som vant over synd, ondskap og død gjennom å gi seg selv, blir borte. Den sårbare og lidende - og seirende - Gud, blir borte.

Fjorårets sommer ga oss sterke opplevelser av hva som bor i oss mennesker, på godt og vondt. Verden og vi rommer ufattelig mye skjønnhet og godhet - og like ufattelig mye ondskap, lidelse og urett. Det gjelder å ha mot til å se begge deler. Kristen teologi sier at vi mennesker både er skapt I Guds bilde, lite ringere enn Gud selv, og at vi er syndere som trenger frelse. Troen må tåle det spennet. Det handler ikke om en maktsyk kirke som vil holde folk nede (selv om historien har mørke eksempler på det). Det handler om å ta tilværelsens krefter på alvor og rope ut en frigjøring, en nåde og et håp som er langt mer omfattende enn det et revolusjonært menneske kan bidra til. Ellers blir det veldig smått. God påske!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt