Verdidebatt

Jeg elsker å bli elsket og selv å elske

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjærligheten er det viktigste i livet.  Uten kjærlighet er livet mørkt, grått og uten lys.  Jesus er kjærligheten.  Frikjenneren.  Det er godt å være elsket av Gud og av Jesus

Lukas 2, 29 -32:

Simeons lovsang


    29 «Herre, nå lar du din tjener fare herfra i fred,
          slik som du har lovet.
          
    30 For mine øyne har sett din frelse,
          
    31 som du har gjort i stand like for ansiktet på alle folk,
          
    32 et lys til åpenbaring for hedningene
          og ditt folk Israel til ære.

Kjærligheten og håpet, troen på det evige liv - troen på det gode og onde.  At Jesus Kristus ved sin død på korset og at Han stod opp fra de døde, viser oss kjærlighetens og nådens seier.

Mennesket trenger å elske og å bli elsket.  Av mennesker og å elske den treene Gud.  Den treene Gud elsker oss mennesker.  De som elsker Han og tror på Han.

Livet har to utganger.  Det evige livet i herlighet hos Gud - og den andre utgangen for de som ikke tror.  Gud dømmer mennesket - Jesus frikjenner for som tror på Han og til et evig liv i himmelen.

De som ikke tror på Jesus, blir ikke frikjent.  Hans seier over døden følger de som tror.

For de som ikke tror sier Hebr 10, 26b-28a

Fortsetter vi å synde med vitende og vilje etter at vi har lært sannheten å kjenne, da finnes det ikke lenger noe offer for synder. 27 Forferdelig er det vi da har i vente: Dommen og Guds brennende iver skal fortære dem som står ham imot. 28 Den som forkaster Moseloven, møter ingen barmhjertighet

Hvorfor skal vi tro på Gud?:

Joh 3, 16-20

16 For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn. 19 Og dette er dommen: Lyset er kommet til verden, men menneskene elsket mørket høyere enn lyset fordi deres gjerninger var onde. 20 For den som gjør det onde, hater lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gjerninger ikke skal bli avslørt. 21 Men den som følger sannheten, kommer til lyset, så det skal bli klart at hans gjerninger er gjort i Gud.»

Den som tror på Jesus blir frelst av troen. De som ikke tror blir dømt.

2. Tim, 3-5

3 For det skal komme en tid da folk ikke lenger tåler den sunne lære, men skaffer seg den ene læreren etter den andre, slik de selv finner for godt. For de vil ha det som klør i øret.  4 De skal vende øret fra sannheten og holde seg til myter.  5 Men du må være edruelig i alt du gjør. Bær lidelsene, gjør din gjerning som evangelist og fullfør din tjeneste

Påsken viser oss kjærligheten, den nye pakten, og den onde virkelighet.  Jesus døde for å gi oss mennesker den nye pakt.  Den nye pakt i den kristne dåpen.  Jødiske gutter blir omskjært, et tegn på inngåelse av pakten med Gud.  Jesus var omskjært - derfor behøver ikke Jesus troende omskjæring.  Ved den kristne dåpen inngår den døpte samme pakt med Gud og den døpte får også Ånden, Den Hellige Ånd.  Johannes dåpen var annerledes enn den kristne dåpen da den var fra den gamle pakt.  Jesus kom med den nye pakt og forklarte oss loven med nåde - barmhjertighet - kjærlighet - frelse - og det gode evige liv i himmelen for den som tror.

Bibelen beskriver flere ganger livets to utganger.  Intet menneske dømmer i det hinsidige.  Gud dømmer - Jesus gir nåde og frelse til de som tror.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt