Verdidebatt

Konstruer din egen familie helt fra grunnen av!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Oppfordring!

Likekjønnet ekteskapslov og planlagte farløse ble innført 1.1.09. Morløse og foreldreløse barn - de to siste kategoriene barn er ennå ikke innført i Norge av den rød-grønne regjeringen, men de kommer nok.

Partnerskapsloven og den gamle ekteskapsloven var to identiske like lover. De er opphørt. Vi er/kan nå bare bli likekjønnet gift - same-sex marriage. Partnere kan overføres automatisk via internett, de trenger ikke vitner for å bli gift. Det viser vel likheten mellom de to gamle lovene?

FNs menneskerettighetskonvensjonene, ikke minst barnekonvensjonen, bygget på den biologiske familie. Derfor har familiegjenforening til nå vært viktig når det gjelder flyktninger og alle innvandrere. Vi hører daglig om at voksnes menneskerettigheter krenkes.

Det blir verre. Ingen av disse konvensjonene gjelder nå i Norge etter at den nye homofile familielovgivningen ble innført 1.1.09. Familiebegrepet ble utradert i lovgivningen, spesielt i barneloven, det må lages helt nye konvensjoner for alle voksne som har rettigheter til samvær / ansvar for barn, og som ikke er i slekt med dem. Barn må kunne kreve å ha samvær med "medmor". Vil de det?

Alle barn er nå revet løs fra far, snart også mor - og i fremtiden vil steforeldre av alle slag kunne kreve foreldrerett til barn de har levd med i noen år. Når mor også er borte står både mor og far svakere ved samlivsbrudd. Fosterforeldre vil også få flere rettigheter. Man kan ikke svekke den biologiske familien, uten at det får følger for alle på mange samfunnsområder. Besteforeldre kan miste samvær med egne barnebarn som får nye "foreldre" som ikke vil ha dem som besteforeldre. Men idag kan besteforeldre få andre barn i stedet.

Alle som ønsker det kan la et barn konstruere - også besteforeldrene. Fødemødre, eggmødre, mitokondriemødre, sædfar, villig helsepersonell verden over - markedet ligger der. Ingen behøver å gå omveien om 1) finne den store kjærligheten, 1) være et modent og selvstendig person, som har funnet en modig og selvstendig person av motsatt kjønn, som vil stifte familie, 3) de to kan sammen forsørge et barn og gi det en god fysisk, psykisk, sosial og åndelig tilfredstillende oppvekst. Nå har den rødgrønne regjeringen sørget for at det holder om man har 1) lyst på barn og er fylt 18 år, er par, single, ung  eller gammel. Kan dette foreløpig ikke gjøres i Norge, kan gynekologer og en viss gruppe bioteknologer hjelpe til med henvisninger og papirer til utlandet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt