Verdidebatt

Paven bør arresteres

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er bare en ting å si om dagens pave og det er at han er en forbryter. Hadde Paven vært leder for en kjede barnevernsinstitusjoner så hadde han sittet i fengsel på evig tid, men siden han leder en av verdens mektigste kirkesamfunn så får han gå fri.

Jeg syntes det er direkte pinlig at etter alle skandalene som har funnet sted i den katolske kirke de seneste årene så er det ingen stasleder som har krevd dette. Paven var allerede før han fikk jobben som sjefs klovn allerede med å skjule de grusomme forbrytelsene det katolske presteskapet har begått. Hans egen stat Vatikanstaten har i årevis vært en tilfluktssted for pedo prester på rømmen.

Skandalene er ikke av ny art heller og det viser seg at den strekker seg til en rekkeland over hele verden. At Paven ikke har vist om dette eller gjort noe med det før viser desperat han er etter å skjule kirkens forbrytelser.

Dette er ikke et angrep på alle katolikker og når det meldes om mobbing av katolske barn bør enn også reagere. Men saken er den at her på den katolske kirke ta et kraftig oppgjør med seg selv og slutte å opptre som en stat i staten.

La oss gjøre det som bør gjøres og ikke bare arreste overgriperne, men paven og alle de andre i kirke som har skjult disse forbrytelsene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt