Verdidebatt

Derfor melder jeg meg ut av Presteforeningen

Her er mine fem grunner til at jeg ikke vil være medlem av Presteforeningen etter vedtaket om å åpne for streik.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

1)Grunnen til at jeg melder meg ut allerede er at så lenge jeg er medlem risikerer jeg jo at Presteforeningen (PF) går ut i streik rett før for eksempel konfirmasjonene. Den usikkerheten ønsker jeg ikke og da er eneste utvei å melde seg ut. Jeg kan jo ikke melde meg ut etter at PF eventuelt har vedtatt streik. Da må du ut av kirken og på med gul vest! Derfor oppfordrer også andre prester til å følge mitt eksempel. Jeg kan også opplyse at teoLOgene ikke har samme standpunkt som PF. Så her har frustrerte prester et godt alternativ.

2) Enkelte har reagert på at jeg gjør prester ”spesielle”. Jeg vil understreke at vi prester ikke er noe mer spesiell enn alle andre, men vi har et spesielt yrke. Ja, så spesielt at de fleste kaller det en tjeneste eller et kall. For min del ville det vært vanskelig å være prest uten å føle et kall. Og jeg er kalt til å forkynne til Guds ære ikke til å streike!

3) At enkelte i PF sier at man ikke skal ramme en tredjepart er ganske utrolig. Som prester arbeider vi jo kun for menigheten og menneskene i den. Dermed vil en streik kun ramme dem. Ingen av våre tjenester skaper jo økte inntekter for våre arbeidsgivere som for eksempel arbeidere på en fabrikk.

4) I følge leder i PF skal ikke gravferder rammes og han er uklar med tanke på vielser . I tillegg skal ikke omsorg og sjelesorg for alvorlig syke rammes. Andre har sagt at man ikke vil ramme konfirmasjoner. Hva står da igjen? Hvem vil vel bry seg om noen høymesser på våren avlyses? Ikke arbeidsgiver i hvert fall. De vil jo bare gni seg i hendene over muligheten til å spare inn noen kroner på stramme budsjetter.

5) Dessverre er det bare prestene selv og menigheten man er satt til å betjene som vil tape på en streik. Kanskje vil også noen søndager uten gudstjeneste få frafallet på gudstjenestene til å eskalere noe som igjen vil undergrave arbeidet prestene ellers arbeider for. I tillegg vil omdømmet få en alvorlig knekk ved en streik.Dette kommer til å ende som da fotballspillerne i eliteserien prøvde å streike. En kort streik med stort omdømmetap!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt