Verdidebatt

Paven i Mexico og på Cuba

I dag fredag lander pave Benedikt i Mexico, mandag på Cuba. Han møter land i krise - likevel fokuseres det på "konkurransen fra ulike pinsekirker". Er det en Kristi etterfølger verdig?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hver gang en pave reiser til Mellom- og Sør-Amerika, fokuseres det på at protestanter, evangeliske, "pinsekirker" har framgang. Dette oppfattes negativt - som et konkurransevridende element. Så også denne gang. På www.katolsk.no sies det om forholdene i MEXICO:

"De ulike pinsekirkene vokser spesielt blant unge i fattige utkantsstrøk"

Hva "pinsekirker" er, presiseres ikke - men man får inntrykk av at de oppfattes som en trussel. Men - at unge fattige mexicanere kommer til tro på Kristus er da utelukkende positivt?

Er det bedre at de blir med i narkokarteller eller sekulariseres?

Det er i MEXICO knyttet stor spenning til boken "The Will to Not Know" - den handler om den nå avdøde grunnleggeren av Kristi Legionærer, Marciel Degollado, som begikk overgrep mot egne seminarister: Er det ikke mer kristent å rydde opp i slike saker enn å advare mot andre kristnes evangelisering?

På CUBA er det ca 10 % "praktiserende" katolikker - forrige søndag ble 50 "kvinner i hvitt" - Damas de Blanco" - arrestert, de er koner til fengslede opposisjonelle - når det gjelder menneskerettigheter, ytringsfrihet etc er det mye å ta fatt i for en Kristi etterfølger...

Jeg har selv nær familie og venner i BRASIL - verdens såkalt største romersk-katolske land. Når pavene har besøkt Sør-Amerika har det ofte vært fokusert på at evangeliske, protestantiske, "pinsekirker" har framgang - det håper jeg det nå blir slutt på - for ærlig talt:

Fins det ikke viktigere motstandere for den romersk-katolske kirke enn andre kristne som oppriktig og ærlig brenner like mye for at mennesker skal komme til tro på Kristus og bli frelst?

Må Jesus Kristus i sin nåde forbarme seg over oss alle nå når vi snart går inn i Den stille, store og hellige uke og strålende Påskefest!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt