Verdidebatt

Gud, tilhenger av abort?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I et tidligere innlegg spurte jeg hvordan en allmektig, allvitende entitet som ikke ønsker lidelse for sin skapelse, kunne skape en planet som kan forårsake så mye ødeleggelse og lidelse hos sine ”barn”.

Jeg vill stille de kristne det samme spørsmålet om abort.

Hvordan kan en elskverdig, kjærlig entitet som ikke ønsker lidelse og død for sine skapninger, godta spontanabort?

John Røst skriver dette i innlegget til Morten Magelssen:

”Dette er ikke riktig. Naturen, eller Gud om du vil, aborterer mellom 50 og 70% av alle "individer av rasjonell og menneskelig natur" før første trimester.”

Nå kan jeg ikke gå god for Røst sine tall her, men det er vel få, om noen, som bestrider at spontanabort forekommer hos kvinner?

Nå kan jeg ikke se at Magelssen har svart Røst på det siterte, men om Magelssen er ateist, så er han jo unnskyldt.

I sitt innlegg, ”Etterlysning: Klar tale om abort fra biskopene”,skriver Kathrine Tallaksen Skjerdal:

”Lukasevangeliets første kapittel, som det skal leses fra til søndag, er nemlig et sterkt vitnesbyrd om fosterets verdi. Først leser vi om Sakarja og Elisabeth og om hvordan deres sønn, Døperen Johannes, ble unnfanget på underfullt vis, og helt fra første stund er en del av Guds plan; "helt fra mors liv skal han være fylt av Den hellige ånd" står det i vers 15. Siden sparker den ennå ufødte Johannes av fryd når han hører stemmen til Maria, Jesu mor (vers 41-44) - en nydelig scene!”

Senere skriver hun:

”Abort-spørsmålet har mange sider. Selvsagt har det det. Men det viktigste spørsmålet er jo dette: Hva er et foster verdt? For hvis det er verdifullt og skapt av Gud, ja, da er det en forbrytelse å ta livet av det”

Dersom et foster er skapt av gud, og det er en forbrytelse å ta livet av det, burde man ikke da stille gud på tiltalebenken? Den hellige far er jo massemorder……

KanskjeKathrine Tallaksen Skjerdal kan komme med en oppklaring om hvordan et foster kan bli skapt av gud og være en del av hans hellige ”plan”, samtidig som han skal være unndratt ethvert ansvar for de uttallige spontanabortene som skjer i verden?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt