Verdidebatt

Hvor ble det av Livets Tre?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I begynnelsen leser vi i Moses bok følgende:
"Så plantet Gud Herren en hage i Eden, i Østen. Der satte Han mennesket som Han hadde formet. Og Gud Herren lot alle slags trær vokse opp av jorden prektige å se på og gode å ete av, også livets tre midt i hagen, og treet til kunnskap om godt og ondt.Og Gud Herren satte ham i Edens hage til å dyrke og vokte den. Og Gud Herren bød mennesket: Av hvert tre i hagen kan du fritt ete, men treet til kunnskap om godt og vondt, må du ikke ete av, for den dag du eter av det, skal du visselig dø. Sitat slutt. Senere står det: "Og Gud Herren sa: Se, mennesket er blitt som en av oss til å kjenne godt og ondt. Bare han nå ikke strekker" ut sin hånd og tar også av livets tre, og eter og lever evig. Så viste Gud Herren ham ut av Edens hage og satte ham til å dyrke jorden, som han var tatt av. Han drev mennesket ut, og øst for Edens hage satte Han kjerubene og det luende sverd som svingte hit og dit for å vokte veien til livets tre." Sitat slutt. I Johannes Åpenbarings siste kapittel står det:"Salige er de som tvetter sine kjortler, så de må få rett til livets tre, og til å gå gjennom portene inn i staden. Og dersom noen tar noe bort fra ordene i denne profetiske bok, da skal Gud ta bort hans del fra livets tre og fra den hellige stad, som det er skrevet om i denne bok."

Som jeg startet med, er spørsmålet framdeles, hvor er livets tre idag? Vi leser om Edens hage, men den ble jo ødelagt i den store vannflommen, eller syndefloden som vi pleier å kalle det. Men så dukker livets tre opp igjen i siste kapittel i bibelen. Treet står da enten i Himmelen eller i Det Nye Jerusalem. Da kan menneskene igjen ete av treet, for å slippe å dø noengang. Vi kan vel spørre, hvor lenge skal vi spise av dette treet for å leve evig? Er det under tusenårsriket tro? Senere skal vi vel bli som englene i himmelen og vi trenger vel ingen frukt da for å holde oss i live?
Dette var noen "enkle" spørsmål som nok verken en dåre eller en vismann helt sikkert kan svare helt riktig på, men du kan jo forsøke?

www.evangeliekirken-arendal.no

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt