Bjarne Bjelland

76    51

Er løgnen fra Gaza sannheten for europeisk presse?

I dag fredag 16.mars holdes mange barn som bor i grenseområdene til Gaza hjemme fra skolen etter at flere raketter ble skutt inn mot Ashdod og Eshkol-området torsdag kveld. Heldigvis ble ingen mennesker skadd eller drept. Det blir skutt raketter til tross for en skjør våpenhvile fremforhandlet av Egypt for noen dager siden.

Publisert: 16. mar 2012 / 829 visninger.

Før den skjøre våpenhvilen ble fremforhandlet tvang altså angrepene en million israelere i tilfluktsrom i fire dager. Disse menneskene har altså levd under et forferdelig press og redsel ved stadig å måtte søke beskyttelse for angrep fra Gaza. Disse menneskene har fra femten minutter til ett minutt på å komme seg i sikkerhet i tilfluktsrommene.

Under de nøye taktiske angrepene fra luften som Israel måtte gjennomføre mot terrorister fra Gaza ble det fra palestinsk hold påstått at to barn ble drept under luftangrepene. Internasjonal media viderebragte opplysningene ut til den vestlige media som ikke ser ut til å ha erfart at ofte er opplysningene deres mer løgn enn sannhet. Nærmere undersøkelser viste at Israel ikke hadde noe ansvar for disse drapene på to unge mennesker. Men, det ser ikke ut til å være noen stor nyhet som får plass i media, selv om dette er grove løgner.

 http://www.miff.no/terrorkrigen-mot-israel/2012/03/158-aringpaGazableikkedreptiluftangrepmenavskuddihodetfrapalestinere.htm

 

 

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Knut Nygaard

488 innlegg  6956 kommentarer

Terror nødvendig for å holde media varm på

Publisert nesten 6 år siden

Så et innslag på Al-Jazzera der det fremkom at palestinaaraberne mislikte den nåværende spenning i Midt-Østen svært dårlig.

Deres "sak" opplevdes å bli mediamessig borte og underordnet saker som Israel - Iran  konflikten og spenningene som konsekvens av det som foregår i Syria.

Det kan følgelig virke som at rakettangrepene er det som skal til for å holde "saken" mediamessig varm - og da er det sikkert innberegnet at pressen ter seg som den bruker - neglisjerer den effekt som følger av den terror som følger med rakettangrep i tillegg til den faktiske skade som rakettene skaper med tap av liv, påført skade på mennesker og infrastruktur.

Det er mye som skal testes ut - det kan ha ankommet større og mer rammende raketter og de nye forbrødringer som konsekvens av den arabiske vår (les: vinter) skal utprøves og solidaritetstestes.

Svar
Kommentar #2

Arnt Thyve

17 innlegg  1330 kommentarer

Ensidig

Publisert nesten 6 år siden

Dekningen av konflikten Midt-Østen er ganske forutsigbar. Som regel når det smeller, er det araberne som sender raketter, eller utfører en terroraksjon mot Israel, og så svares det på angrepet fra Israelsk side. Det er ikke mange eksempler på at Israel er først ute. Men når vi leser avisene her til lands, er det alltid Israels svar på terror som står i overskriftene. For å vite hva som egentlig har skjedd, må man lese hele teksten. De som bare skummer over overskriftene i avisene blir da forledet til å tro at "de onde israelerne" har angrepet "de stakkars palestinerne" igjen. Dette skjer hele tiden. Norske aviser viser også lidelse fra bare én side av konflikten. Illustrasjonsbildene viser alltid palestinere som sørger, eller ødelagte palestinske bygninger. Når har de tenkt å vise israelere som sørger, eller israelske bygninger som er ødelagt av palestinske raketter? Jeg blir kvalm av denne ensidige dekningen. Hvorfor skal man støtte terroristene?

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tove S. J Magnussen kommenterte på
Familiære bånd og politisk makt
5 minutter siden / 1709 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
13 minutter siden / 1820 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
24 minutter siden / 1253 visninger
Trond Bollerud kommenterte på
Giske Rev vs Grandis - "Shetoo"
rundt 1 time siden / 63 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1820 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1253 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1253 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 1253 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 1253 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 2 timer siden / 1333 visninger
Jostein Sandsmark kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 2 timer siden / 757 visninger
Les flere