Verdidebatt

Budskapet fra den tredje Pave, Klemens i år 96

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den tredje Pave, den helleige Klemens, er Peters tredje etterfølger etter Linus og Anakletus.

Han bevitner at han hadde sett apostlene og at han ennå hadde ders forkynnelse i ørene og deres tradisjoner foran sine øyne.

Han skrev et brev til Kirken i Korint rundt år 96.  Dateringen av brevet går tilbake til tiden like etter keiser Domitans død og forfølgelsen ende, det vil si like etter år 96.

Klemens brev tar opp i brevet sitt til Korint de samme temaer som var kjære for Paulus, som selv hadde skrevet to store brev til korinterne.

Dette gjelder særlig det teologiske forholdet mellom frelsen indikative (handling) og den moralske pliktens imperative (befalende) stil, noe som er evig aktuelt.

Først og fremst er det den glade forkynnelsen av frelsene nåde.  Herren kommer oss i forkjøpet og gir oss tilgivelse, gir oss sin kjærlighet, gir oss nåde til å være kristne, hans brødre og søstre.  det er en forkynnelse som fyller våre liv med glede, og som gir sikkerhet til våre handlinger.  Herren kommer oss alltid i forkjøpet med sin godhet, og Herrens godhet er alltid større enn alle våre synder.

Brevet gjengitt fra   Benedikt XV1- Kirkefedrene

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt