Verdidebatt

Vitenskapen finner Gud. Vitenskapen om Gud og under.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Gud griper ikke inn i våre liv med mirakuløse helbredelser eller natur undere har vitenskapen hevdet i over 100 år.

Det anerkjente nyhetsmagasinet Newsweek har et hovedoppslag med tittelen:

”Vitenskapen finner Gud”

Selv om vitenskapen muligens snart sier noe annet, de vitenskapelige sannheter varer ikke så lenge, er det interessant når det i artikkelen fremgår følgende:

"At Gud kan handle i denne verden mener vitenskapen at kvantefysikken gir grunnlag for å mene er korrekt."

Og de sier at Gud kan gjøre inngrep uten å bryte naturlovene.

Ja, selv Jesus som sann Gud og sant menneske mener vitenskapen gir en parallell som har vært kjent siden årsskiftet 1800/1900. Nemlig at lys er både bølge og partikkel. Å finne en slik parallell fører til at folk kan si at Han er både sann Gud og sant menneske. Det er ikke bare en vill kristen ide.

Det er også verd å merke seg det Nathan Aviezer, professor i fysikk ved Bar-loalen Universet i Israel, sier om Bibelens skapelsesberetning. En slik omfavnelse fra vitenskapen er overraskende:

"Hundrevis av år med intens forskning av noen av de fremste tenkere som har levd, gav oss til slutt et bilde av universets opprinnelse som stemmer slående med de enkle ord i begynnelsen av 1. Mosebok.  Han mener betegnelsen "skapelse", helt klart har  forlatt bibelforskernes privates sfære, og er blitt tatt opp i vitenskapelige leksika. Man kan faktisk ikke lenger føre noen meningsfull faglig diskusjon uten at skapelse spiller en sentral rolle."

 Han siterer også professorene A.H. Guth og P. J. Steinhardt:  "Fra et historisk synspunkt er sannsynligvis det mest revolusjonerende aspekt ved den moderne kosmologi påstanden om at stoff og energi faktisk ble skapt, noe som står i skarp kontrast til århundrers vitenskapelige tradisjon, der man trodde at intet kunne komme ut av intet."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt