Verdidebatt

Om du tror

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

, vil du da tenke over dette Paulus her sier om de kvinner som tror Jesus er Kristus?

1 Kor 11,7-12 For en mann skal ikke tildekke sitt hode, eftersom han er Guds billede og ære; men kvinnen er mannens ære. For mannen er ikke av kvinnen, men kvinnen er av mannen; mannen blev jo heller ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens skyld. Derfor bør kvinnen ha et undergivenhets-tegn på sitt hode for englenes skyld. Dog, i Herren er hverken kvinnen noget fremfor mannen eller mannen noget fremfor kvinnen; for likesom kvinnen er av mannen, så er også mannen ved kvinnen, og alt er av Gud.

Om mannen ikke har noen ære (kvinne) lenger, det fordi kvinnen er mest opptatt av å ære seg selv? Hva og hvor vil det da bli av med mennesket? Hvilke verdier ligger til grunn?

Ville ikke det sekulære Norge og vesten da vri seg i smerte om kristne kvinner bar sjal. Merk at sjal her omtales av Paulus når man taler i Guds navn, ikke til hverdags. Altså, det dreier seg ikke om meg (mann eller kvinne) men hva som er rett å gjøre. Pass også på at ett presteskap står over kvinnen og en må passe seg for uniformer og andre ting som binder kvinner opp til en makt eller mellommenn imellom dem og Gud. Alt slikt må forkastes som trelldom og brennes på bålet som rett er.

Merk også at Paulus ber om at vi ikke må trette, vel noen gjør det uansett om Deres/ Jegets posisjon og verdier er truet.

Poengene er vel som følger for kvinner i tjeneste for Skaperen?

  1. Respekter Skaperen og Hans orden.
  2. Respekter englene.
  3. Respekter din neste.
  4. Respekter din mann.
  5. Respekter deg selv.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt