Verdidebatt

Samfunn med psykopatiske trekk?

Kvar er den norske solidariteten vi skryt av i det sosialdemokratiske, sokalla raudgrønt styrte landet vårt, når vi kastar ut uskuldige born som snakkar perfekt norsk og har budd heile livet i Norge?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Og det gjer vi medan den eine representanten for regjeringa etter den andre fråskriv seg ansvaret for den totalt empatilause handaminga av borna, og seier det er foreldra si skuld.

Då eg for to år sidan i eit innlegg i BT skulda den norske regjeringa for å bryte FN sin barnekonvensjon, hadde eg venta å få motstand mot den påstanden. Det var berre slike som Nina Karin Monsen som hadde skulda regjeringa for slikt før det. Eg fekk berre gode tilbakemeldingar for det innlegget, og ingen stilte spørsmål ved påstanden om at Norge bryt Barnekonvensjonen. No står fagperson etter fagperson frå ulike fagområder og etatar som har med barn å gjere fram i media og seier det same: Norge bryt Barnekonvensjonen og andre internasjonale konvensjonar i si handsaming av barn.

Den hjartelause og kalde måten norske styresmakter har godkjent som metode for å bryte ned menneskeverdet, sjølvbildet og sjølvkjensla til barn er svært likt psykopaten si bereknande, kalde og empatilause nedbryting av menneske dei ikkje likar, eller som berre tilfeldigvis står i vegen for at psykopaten skal oppnå det han ynskjer i sine egoistiske ambisjonar.

Uansett kva einskilde foreldre har gjort feil så har ikkje den norske stat rett til å handsame uskuldige barn på ein slik måte! Bortforklaringane og det å overføre skulda for brotsverka til andre er også typisk psykopaten, på same måten som det å setje seg over lovverk og reglar, i dette tilfelle Barnekonvensjonen, er typisk for psykopaten.

Psykopatar i skikkelse av einskildpersonar vert dømde for ugjerningar dei har gjort. Det hadde ikkje vore feil om ein slik praksis med psykiske overgrep mot barn gjort av ein stat vart straffa av eit internasjonalt regelverk. Og internasjonalt er det vel ikkje så lett å få gjort om ein diagnose til schizofren paranoid heller…

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt