Jon Magne Lund

Kommentar–<br></br>redaktør <br></br>i Vårt Land
396    75

Presisering av retningslinjene

Verdidebatt.no er et debattforum eid av Vårt Land og drevet etter Redaktørplakaten. Vi tydeliggjør noen av formuleringene i retningslinjene.

Publisert: 28. feb 2012 / 1572 visninger.

En redegjørelse fra debattredaktør Jon Magne Lund og debattleder Johannes Morken

Vårt Land driver forumet verdidebatt.no som et forum for respektfull debatt under fullt navn. Verdidebatt.no er et debattforum eid av Vårt Land og drevet etter Redaktørplakaten. Det innebærer at avisen har redaksjonelt ansvar for det som skrives - og også et ansvar for å arkivere historien.

LES RETNINGSLINJENE

Vi har lært mye underveis i de årene vi har drevet verdidebatt.no. Blant annet har vi forstått at noen av de formuleringene vi møter brukerne med, har skapt misforståelser om hva slags debattforum dette er. Derfor har vi nå justert teksten som brukerne får opp når de registrerer seg, samt den teksten som står under «Hjelp» på forsiden. Vi presiserer også noen punkter i retningslinjene. Dette er ikke noen endring av prinsippene vi har fulgt, men en presisering og tydeliggjøring av det vi hele tiden har stått for.

Et bidrag til misforståelser er at vi har brukt ordene «blogg» og «profil» delvis om hverandre. I den teksten som debattantene har fått opp ved registrering, har det så stått: «Verdidebatt.no er en kombinert blogg- og debattside.» Dette har kunnet gi inntrykk av at debattantene har kunnet styre sine blogger - slette og endre tekster. Men det er en rett de ikke har hatt – ut over 30 minutter til redigering etter publisering. For i retningslinjenes punkt 3 har det hele tiden vært slått fast at «Jeg er klar over at teksten jeg skriver blir stående i forumet».

Vi erstatter nå hele veien ordet «blogg» med ordet «profil». Samtidig understreker vi enda tydeligere at dette er Vårt Lands nettbaserte debattforum under avisens redaksjonelle ansvar.

Vi har likevel unntaksvis slettet profiler eller debattråder eller endret publisert materiale når det har vært svært gode grunner til å gjøre det. Dette unntaket skriver vi nå inn i retningslinjene (punkt 5). Vi presiserer blant annet at brukerne kan be om sletting av deres profil eller tekster de har lagt inn dersom innholdet er av en svært personlig art som ikke er av interesse for allmennheten, og som kan være til ubehag for den det gjelder dersom det ikke slettes.

At vi kan slette når innhold bryter med retningslinjene, har allerede stått i innledningen av retningslinjene.

De ferske og aktuelle debatter har i øyeblikket definitivt størst verdi. Men det bør på den andre siden ikke være slik at profilerte debattanter med et tastetrykk kan slette sine spor og meninger fra en markant og sentral offentlig diskusjon.

Dette er altså ikke noen ny praksis. Vi har bare tydeliggjort det i retningslinjene. De som likevel mener de har registrert seg på andre premisser, får ta kontakt med redaksjonen direkte (debatt@vl.no).

Vi har også presisert retningslinjene på enkelte andre punkter. Siden det bærende kravet til opptreden på verdidebatt.no er bruk av fullt navn, har vi også gjort klart at dette ikke kan omgås ved å klippe inn eller lenke opp synspunkter til anonyme debattanter.

Vi oppfordrer alle deltakere på verdidebatt.no til å sette seg inn i retningslinjene – både de presiserte punkter og de øvrige, og ikke minst de punktene som setter opp regler for diskusjonsformene på forumet. Reglene for hvordan diskusjoner skal foregå i en respektfull tone, er ikke endret. Disse håndheves, også etter innspill fra debattanter som bruker knappen «Upassende» ved brudd på retningslinjene.

Kjørt fortsatt verdidebatt.

(En teknisk saksopplysning til sist: Vi har teknisk fått endret siden slik at vi kan vise noen flere Siste innlegg.)

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Gunnar Lund

0 innlegg  6281 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Jon Magne Lund. Gå til den siterte teksten.

(En teknisk saksopplysning til sist: Vi har teknisk fått endret siden slik at vi kan vise noen flere Siste innlegg.)

Å forlenge kommentarfeltet litt hadde heller ikke vært så dumt, 10 kommentarer burde det være plass til.

Svar
Kommentar #2

Johannes Morken

403 innlegg  906 kommentarer

Fleire kommentarar

Publisert over 5 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Å forlenge kommentarfeltet litt hadde heller ikke vært så dumt, 10 kommentarer burde det være plass til.

Takk for innspel. Dette ønsket er no etterfølgd. Kor mange vi kan ha i denne og dei andre boksane avheng litt av den samla designen på sida dersom boksane blir forrrykka seg imellom på grunn av lengda. Vi må prøva oss litt fram.

Svar
Kommentar #3

Kristian Kahrs

109 innlegg  2168 kommentarer

Epost når Lund skriver

Publisert over 5 år siden

Takk til redaktørene for presiering. Imidlertid er det et teknisk problem. Jeg har fulgt Jon Magne Lund nesten fra begynnelsen av VD, men jeg har aldri mottatt noen epost når han har skrevet et innlegg eller kommentar. Er det noen andre av Lunds 18 følgere som har samme problem? Kan de tekniske fikse dette?

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Njål Kristiansen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 5 timer siden / 1174 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 5 timer siden / 156 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 6 timer siden / 1174 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 6 timer siden / 156 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Er Gud urettferdig - tier Gud i dag - skjuler Gud seg?
rundt 6 timer siden / 183 visninger
Knut Nygaard kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 7 timer siden / 156 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Polariseringens pris
rundt 7 timer siden / 156 visninger
Asbjørn E. Lund kommenterte på
Intelligent Design kontra darwinisme
rundt 7 timer siden / 6189 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 7 timer siden / 1174 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 8 timer siden / 1174 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
Forsone seg med 22. juli
rundt 8 timer siden / 1174 visninger
Les flere