Verdidebatt

Julehykleri?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har, i likhet med flere av mine venner, latt meg provosere av følgende artikkel på Side2:

http://www.side2.no/musikk/article2759650.ece

Her forteller to artister om at de elsker å holde konserter i kirka, men at de slettes ikke vil vedkjenne seg en kristen tro. Den ene kommer med følgende uttalelse: "Jeg personlig har ikke fått så mye hjelp av kristendommen, og konsentrerer meg mer om det som finnes her på jorden." I intervjuet forteller de også at de ikke liker at kirka stenger folk ute, og de gjør rede for hva julen er for dem.

Mitt innlegg handler ikke spesifikt om de to artistene. Det handler heller ikke om kvaliteten på konserter o.l. Jeg er sikker på at dette er stemningsfullt som bare det, og jeg skjønner at de tradisjonelle julesangene (med kristne tekster) er nostalgisk for alle, kristne eller ei.

Det jeg ikke kan forholde meg til, er at disse artistene omtrent krever å få stå i Guds hus og synge sanger om en frelser og et evangelium de ikke tror på. De utnytter kristendommen, og gjør Gudshuset om til et sted der de kan tjene penger på de kristnes tro. Jesus selv var heller ikke så begeistret for at man brukte tempelet/kirka til annet enn bønn og gudstjeneste. Så hvorfor skal vi nå akseptere alt?

Jeg er veldig for ei åpen og inkluderende kirke, og vil jo at alle skal føle seg hjemme der. Men kirka er tross alt ikke primært et konsertsted, så det må da kunne gå an å ha et lite skille? Tror neppe at det å holde masse konserter i en moské, for så klage til avisene om at islam ikke fungerer hadde blitt så populært.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt