Verdidebatt

Grønne vinter-Oslo

Kvitt fordommer etter Snowboard VM

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som tilreisende fra en landsdel med dårlig utbygd kollektivtilbud, merket vi at arrangørene av Snowboard-VM mente alvor med "ingen P-muligheter". Rundt 100% av tilskuerne ble fraktet med buss fra Oslo sentrum. Vi gjemte skamfulle bilen inne i Sørkedalen, og tok rutebussen tilbake til Wyller. Her fikk vi oppleve et VM proppfult av spektakulær idrettsbragd krydret med grønne forbilder og gjentatte fine påminnelser fra speaker og storskjerm om å ta vare på hverandre og på miljøet.

Oslo skisenter i Tryvann ble også avlagt en visitt. Som langveisfarende fra det som må være Norges vakreste og reneste bygd, langt oppe fra fjellregionen i Hedmark, ventet vi oss et skue mot en overfylt by med et giftlokk over, slitte løyper gjennom godt brukt skog, kanskje krydret med litt søppel. MC Donald's eller Coca Cola hadde sikkert erobret toppen.

Men det var tåke den dagen, så vi så lite annet enn Tryvann. Her var det imidlertid et gigantisk miljøfyrtårn (Tryvann og Wyller drives av Tryvann Skisenter AS), som må være et av Norges viktigste sådanne. Det var ingen Burger King som holdt til på toppen, men Godt Brød, med supre lokalproduserte rundstykker og himmelsk økologisk, Norsk juice fra Vestlandet. Bakkene var rene, skogen rimelig vill og skiheisene sikkert drevet av garantert fornybar energi. Og om det selges sjokolade der, er det vel bare Rettferdig Handel som gjelder, slik det var under VM i Wyller.  Slikt blir man glad av.

Det går rykter om at det er Oslo som vil få De Grønne på Stortinget. Det er åpenbart at alt godt og grønt er mulig der. Stå på Oslo, og la fyrtårnet lyse over hele Oslo, og fra hovedstaden ut over resten av landet!

God, grønn kortreist vinterferie!

Bilde fra kampanjen Keep It Green WSC 2012

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt