Verdidebatt

Hele verden er forsonet med Gud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Skrev følgende tekst som en kommentar i en annen tråd, men tenkte at den kan fungere som et innlegg:

Hvis man leser Apg 10 i sin helhet, og spesielt dette verset, får du min tolkning av hvordan Gud ser på mennesker i dag: "For andre gang talte stemmen til ham: «Det som Gud har sagt er rent, må ikke du kalle urent.»" Peter får klar beskjed om å ikke kalle hedninger - de som ikke er jøder - for urene. Av hendelsen med duken som daler ned, forstår man at Gud har renset alle mennesker. Du er altså i Guds øyne et rent menneske fordi Jesus renset og tilga deg på korset.

Skjer dette først etter at et menneske blir en kristen? Jeg, og flere med meg, tror ikke det. Vi mener at Gud allerede har forsonet menneskeheten med seg selv og stiftet fred. Han holder ikke noen feil opp mot noe menneske, av den grunn at alle feil har blitt visket bort allerede. Tillat meg å sitere 2 Kor 5,19-20: "For det var Gud som i Kristus forsonte verden med seg selv, slik at han ikke tilregner dem deres misgjerninger, og han betrodde budskapet om forsoningen til oss. Så er vi da utsendinger for Kristus, og det er Gud selv som formaner gjennom oss. Vi ber dere på Kristi vegne: La dere forsone med Gud! Han som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet."

Her står det at Gud forsonte hele verden - alle mennesker - med seg selv ved korset. Jeg tolker dette som at alle mennesker allerede før de tror, har fred med Gud. De er forsonet med Gud. De er rene. Har mottatt Guds rettferdighet. Slik tror jeg Gud ser på jordens mennesker. Feilfrie fordi han allerede har tilgitt alt sammen i Jesus. Ja, jeg tror at det gjenstår å tro. Ja, jeg tror på en fortapelse (uten at jeg vil prøve meg på en utredelse av hva den består i). Men jeg tror du skjønner hvor jeg vil hen; ønsket å gi deg en positiv hilsen fra Bibelen, slik jeg forstår den. Og for ikke å glemme at vi alle ifølge boka er skapt i Guds bilde. Det kan jo ikke være dårlige saker. :)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt