Gunnar Opheim

142

Kald kjærlighet

Publisert: 14. feb 2012

2 Tim 3,2a For menneskene skal da være egenkjærlige, .. .

 

egenkjærlige her i grunntekstens ordbok sier:

 

G5367

φίλαυτος

philautos

fil'-ow-to

From G5384 and G846; fond of self, that is, selfish:

 

- lover of own self.     

 

 

Hva er det som gjør at en stat utsetter medmennesker for tvang, det imot sin overbevisning grunnlagt på empati og nestekjærlighet? Underveis kan vi også se at en slik tvang antagelig grunnlegges fordi noen egosenterertes stolthet er såret. Skal egoistisk selvsenterert selviskhet vinne over etikk, empati og nestekjærlighet?

Den ene saken vi nå ser er å tvinge leger til å gjøre urett og da er ikke bare leger forulempet men de kommende konsekvensene blir utsatt for skjebner imot/ på tvers av naturens natur. Foruten det er moralske empatiske mennesker vitner til dette statelige overgrep man selv lever og ånder i, skal man stilltiende akseptere denne voldtekt av samfunnets borgere? Når det er sagt så er det også sagt at voldtatte skal få ta abort. Vel, er det barnets feil at det ble til? Jeg mener at den som bør tas i så fall er voldtektspersonen, jeg mener ikke at voldsutøveren bør avlives men en kasterering hadde vært bedre enn avslutning av ett uskyldig liv. Man bør se på menneskeverdet, og respektere Skaperen, inklusive dens fantastiske kreative, positive natur.

Egoisme, sentimentalitet, selviskhet og stolthet som mur imot selvinnsikt og erkjennelser er en tragedie men har stor makt blant følelsesmennesker uten dyp innsikt og kunnskap.  Når føleri styrer er det fordi man mangler visdom, kanskje det kommer av manglende Gudsfrykt?

Statsledere av dette land er litt for rike i seg selv til å se realiteter her?

 

Noen vers til:

2 Tim 3,4-5 svikefulle, fremfusende, opblåste, slike som elsker sine lyster høiere enn Gud, 5 som har gudfryktighets skinn, men fornekter dens kraft - og disse skal du vende dig fra.

men også dette gode formulerte vers fra KJV AV 1611:

Php 3:19 whose end is destruction, whose God is their belly, and whose glory is in their shame, who mind earthly things.)

Hva kan vi gjøre? Å si at vi må stemme alt annet enn AP blir for enkelt og ansvarsløst, vi må selv ta ansvar for vårt vli og vår neste.

Hvilket praktisk ansvar har den kristne i forhold til vår neste og den fremtid vi går inn i?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
24 dager siden / 1498 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
4 dager siden / 1193 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
14 dager siden / 1087 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
11 dager siden / 988 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 817 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 471 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
20 dager siden / 452 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere