Verdidebatt

Frelse

I en annen tråd - som jeg også har gitt mitt bidrag til her på forumet - har begrepet frelse blitt knyttet til fortid, nåtid og fremtid.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kan man si om frelse - i forbindelse med forventningen rundt Jesu gjenkomst (for mange sikkert noe frem i tid) – at begrepet bør kunne knyttes til noe som har karakter av sammenhengende forståelse. Jeg tenker på om det kan være at det er en kontinuitet i begrepsforståelsen til stadig mer berikelse over tid - siden all forståelse frem i tid på en måte har i seg all oppfyllelse av frelse bak i tid. Dette bør man vel kunne formode om det er en profetisk sammenheng og progresjon i frelsesbegrepet over tid.

Dersom frelse kan knyttes til Jesu første komme, så bør også frelse kunne knyttes til hans gjenkomst på et omfavnende, oppfyllende og utfyllende vis. Dette blir i så fall avgjørende for hvordan forventningene av profetier tilnærmes i forkant. For ikke å si forståelsen av oppfyllelsen i etterkant.

Eksempelvis blir det et kontinuitetsbrudd i forståelsen av frelse, etter mitt skjønn, om gjenkomsten skulle kunne skje ved at Jesus kom fysisk på en sky, hvor til også de sanne troende skulle bli løftet opp til han, dersom noe lignende for frelse ikke kan sies å være tilkjennegitt ved hans første komme, eller at frelse på dette vis kan sies å tilkjennegi noe av berikende åndelig verdi også for hans første komme.

Med vennlig hilsen Svein-Ole

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt