Verdidebatt

Avhengig av Gud?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Noen vil nok mene at jeg "oser" av vantro. Og det stemmer nok sikkert :-) Jeg tror ikke på alt som står i bibelen, noe som sikkert er ille, ettersom jeg tror på noe av det. Men så ærlig kan man vel være? At det man ikke forstår, kan man heller ikke tro på.

Det er lett å lese om Peter, Paulus og Johannes og hvordan de fikk troslivet til å fungere, man siterer skriftsteder i ulike sammenhenger for så å skulle relatere det til eget (og ofte andres) liv. Når de ba for syke, ble de syke friske. Når de forkynte evangeliet, gikk det "rett hjem" og tusener ble lagt til menigheten. Ja, det står mye i Boka om hvordan vi skal leve livene våre som troende, og noe av det får vi nok til også. Så lenge det ikke er "overnaturlig"?

Spørsmålet er: Kan man relatere til det som står i bibelen, annet enn selve frelsen? Altså at "hver den som tror, skal bli frelst"? Mange ber for syke, fordi det står at det skal man. Men det snakkes nesten aldri om at bønn for syke sjelden gir (varige) resultat. Og så står det "forkynn evangeliet", noe som det mange ganger ser ut til at det har gått sport i. Ikke at det er feil å forkynne evangeliet, men det er så mange versjoner av det, og alle er selvsagt riktige.

Min konkusjon er: Gud hjelper oss med å hjelpe oss selv. Når vi er syke, går vi til lege, når vi trenger noen å prate med, har vi våre nære og kjære. Vår "avhengighet" og "kjærlighet" til Gud kan ikke sammenlignes med den som bibelen pålegger oss. Så, da jeg fikk spørsmålet her om dagen "Hvorfor er du kristen?" kunne jeg ikke svare annet enn at jeg vet ikke. Jeg tror på Guds Sønn. Hva som skjer etter dette livet, vet jeg ikke, og jeg tror ikke det er rett å late som man vet heller. Her og nå har jeg de samme utfordringer, gleder og sorger som alle andre, også de som er "uten Gud".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt