Arnstein Vada

27

Israels systematiske etniske rensning i Jordandalen.

I 1967 bodde det 300000 palestinere og 120 israelske jøder i Jordandalen. I dag er det 56000 palestinere igjen i dalen og hele 310000 israelske bosettere.

Publisert: 23. jan 2012

Israel smadret og ødela 500 hus, brønner og regnvannsbeholdere i fjor, i følge en rapport fra 20NGOER blant dem AMNESTY INTERNATIONAL OG OXAM-mer enn  dobbelt så mange som i 2010 og mest siden 2005. 24813 hus er revet av israelerne siden 1967.

EU har samlet inn sjokkerende dokumentasjon av Israels systematiske fordriving av paletinere fra den okkuperte Vestbrerdden i strid med Folkeretten, og de annekterte Øst-Jerusalem. 250000 palestinere er fordrevet fra Jordandalen på 45 år, mens 300000 israelske bosettere har rykket inn og har annektert den mest fruktbare jorda, noe som er del av Israels agroindustrielle planer.

 EU-rapporten baserer seg på EU`s diplomater i Israel og Palestina. Den er satt sammen på grunn av svenskenes initiativ. Rapporten ble lagt fram på EU`s utenriksministermøte i Brussel i dag.

Naturligvis(som de alltid har gjort) har drevet sin sedvanlige lobbyvirksomhet med trusler om at det vil skade forhandlinger som ikke en gang eksisterer.

   Netanyahu har aldri nektet for at Israel akter å annektere Jordandalen, noe som selvsagt underminerer Vestens plan om tilnærming til prinsippet om "bytte av land" mellom Palestina. Israel ønsker i virkeligheten ikke fred med palestinerne etter dette prinsippet, de vil heller bruke sin overmakt til å annektere fra de som er militært totalt underlegne selv om de har lov til å forsvare seg militært etter Folkeretten prinsipper om å slåss mot annektering av okkupert land.

FN-resolusjonene 242 og 338 om grensene fra 1967, inkludert Øst-Jeruslame ønsker ikke israelerne å forholde seg til, og hvordan er det mulig å  lage et godt forhandlingsklima mellom David og  Goliat på den måten?

Jordandalen inngår i Israels økonomiske planer med industrisoner, daddelplantasjer og annen virksomhet.

Israel ga i 2011 byggetillatelser til over 4000 bosetterboliger i det okkuperte Øst-Jerusalem de neste årene. Det er det høyeste tallet siden 2006, og  viser at Israels reelle forhandlingsvilje  er "spill for galleriet." Dette tallet kommer innenfra Israel selv fra den israelske organisasjonen "Fred nå."

EU har mange ganger  påtalt kolonoseringen av Vestbredden av Vestbredden og Øst-Jerusalem. Denne koloniseringen er en sabotasje av alle fredsforhandlinger som ikke en gang er påbegynt. 

Sist tirsdag ble også Storbritannias visestatsminister Nick Klegg skjelt ut av Israels viseutenriksminister fordi han på en helt riktig måte i samsvar med virkeligheten hadde kalt Israelse opptarpping av koloniseringen  for "overlagt vandalisme" med hensyn til de  grunnleggend premissene som forhandlingene har bygd på i årevis."

Israelernes arrogante og overlegne måte å behandle palstinere på og fordrive og drive etnisk rensning på Vestbredden og i Jordandalen, viser bare at "Goliat" Israel aldri har til hensikt å slutte fred med "David" Palestina. Israel vil tvert om annektere mest mulig av palestinsk jord for å fordrive ytterligere flere palestinere fra eget territorium slik at det skaper hat og bitterhet hos palestinerne. Dette hatet "har Israel bruk for," da kan de nemlig(selvoppfyllende faktum) vise hvor lite forhandlingsvillige palestinerne er, selv om det er de som er årsak til hatet fordi de  driver systematisk etnisk rensning i strid med Folkeretten. Etter Folkeretten skal Israel bygge på okkupert jord, men Israel synes å lite lært av at de selv har vært et undertrykket folk gjennom generasjoner. En  kunne kanskje ventet litt mer ydmykhet fra "Goliats side " overfor  lille "David" siden palestinerne intet har å forsvare seg med. Israel "skyter spurv" med kanoner, og venter at dette skal bli forstått.

Israel er sin egen "selvoppfyllende profeti" gjennom en arroganse som provoserer hele verden. I mens står   Bibeltro fundamentalister og "måler op land" de mener Israel skal.  De som har det dårligste menneskesynet blant dem kaller den dag dag i dag "filisttere." I mens fordrives  stadig flere palestinere fra Betlehem, sviktet av kristne i Vesten som i sin forblindede fundamentalisme holder med Israel som om palestinere, inkludert de kristne som har vært bosatt i  Betlehem siden Jesu tid, er annenrangs mennesker. Et slikt menneskesyn kan ingen tåle,  ikke en gang av det som kalles "Guds utvalgte folk." Det samme sa tyskerne : "Goot mit uns." Dersom israealerne virkelig vil leve opp til å være Guds utvalgte folk(noe de etter Skriften er), burde de forkaste arrogansen. Den er totalt i strid med Guds eget vesen og Guds vilje, om det er  noen fanatikere der ute som mener at de med  Mosebøkene og Toraen i handa kan oppføre seg mot palestinere akkurat så arrogant og nedlatende som de selv vil. De vet at "Vesten er papirtigre," de gjør ingenting i praksis likevel. I mens fordrives ytterligere flere palestine, mens Vesten står og ser på.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Per Einar Sønnesyn

352 innlegg  1671 kommentarer

Eit framifrå innlegg!

Publisert over 8 år siden

Slike innlegg er svært opplysande og viktige!

Stå på!

Kommentar #2

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Kommentar

Publisert over 8 år siden
Arnstein Vada. Gå til den siterte teksten.

I 1967 bodde det 300000 palestinere og 120 israelske jøder i Jordandalen. I dag er det 56000 palestinere igjen i dalen og hele 310000 israelske bosettere.

I rapporten fra EU står det at det i 1967 bodde mellom 200 000 og 320 000, bare for å være helt korrekt. Det står ingen ting om antall jøder i 1967. I Wikipedia står det at det bor ca. 20 000 jøder i Jordandalen i dag. Kanskje du har en annen kilde, men det var veldig stor forskjell. (Dette er ikke for å mistenkeliggjøre det du skriver, mer fordi det hadde vært interessant å lese de rapportene du har hentet tallene fra.)

Det kunne også vært interessant å vite hvor mange jøder som bodde i Jordandalen før 1948. De var jo ikke velkomne der i perioden 1948-1967. 

En del av husene er revet på grunn av at de er ulovlig oppført, noe det må tas høyde for.

Når man snakker om etnisk rensing bør man vel også ta med jødefrie Gaza, og den nye palestinske staten skal også bli jødefri. I tillegg er jødene presset ut av de fleste muslimske land. Vi må heller ikke glemme den etniske rensingen som palestinerne bedriver mot sine kristne innbyggere i Betlehem-distriktet. Dette forsvarer ikke det som Israel eventuelt måtte gjøre galt, men balanserer bildet en smule. 

Kommentar #3

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Dette er ei klar linje sidan Basel

Publisert over 8 år siden
Arnstein Vada. Gå til den siterte teksten.

Det er det høyeste tallet siden 2006, og

Målet er Eretz Israel med innbyggarar som tilhøyrar den mosaiske trua. Måla er klinkande klåre, og framdrifta har aldri stoppa opp. 1948 og 1967 var dei store spranga, no vert byttet fordøyd.

Israel har ikkje, og har aldri hatt, noko å gje for fred. Sionismen har lang veg att før dei er i mål.

Takk for eit flott innlegg til forsvar for eit undertrykt og forfylgd folkeferd. Sjølv Håkon Lie innsåg det til slutt,

Kommentar #4

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Dei var nødvendige for

Publisert over 8 år siden
Arnt Thyve. Gå til den siterte teksten.

I tillegg er jødene presset ut av de fleste muslimske land.

nasjonen Israel. Jewish Agency gjer alt dei kan for å få jødar til å emigrere til Israel. Slik er det også i dag.

Kommentar #5

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 8 år siden

@Vada; Mon du er litt upresis her. Jeg antar at det du ønsker å skrive om er Israels stahet om migrasjonen av jøder utover Vestbredden fra Jerusalem, hvor de siden 1967 har befolket området med ca en halv million bare ved hjelp av formering, og at det er en uttalt politikk at dette må fortsette. Senest sist sommer var det en representant her i Norge for å forklare hvor herlig denne politikken skal omtales. For USA og Obama har dette resultert i at man har innsett at dette ikke lenger kan gjøres om, og har uttalt at det må skje et bytte av land om det noen gang skal komme til seriøse forhandlinger med palestinerne, hvilket det må et nyvalg til hvor man kaster den sittende regjering som er i utakt med flertallet i sitt folk på dette punktet.

Vårt Land tok temaet opp siden det viste seg at dette er i strid med norsk utenrikspolitikk når våre representanter snakker med israelske ledere, og det er liten aksept i Norge for at fanatikere samler inn penger med skattefradrag her for å fremme denne politikken som altså er i strid med norske holdninger.

Rent foreløbig er det ingen utsikt til en bedring på dette feltet før dagens hauker er henvist til opposisjonsplass.

Kommentar #6

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Dette er ikke riktig

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

nasjonen Israel. Jewish Agency gjer alt dei kan for å få jødar til å emigrere til Israel. Slik er det også i dag.

Prøver du å påstå at det var Israel som fikk jøder i muslimske land til å forlate hus og verdier for å flytte til Israel? Den må du dra lengre ut på landet med! Jøder ble jaget ut av de fleste muslimske land i 1948, de mistet både eiendommer og andre verdier. Noen få jøder finner du fremdeles igjen i disse landene, men det spørs hvor mange som blir igjen etter den arabiske "våren". 

Når det gjelder jøder fra Sovjet og Etiopia, har nok Israel jobbet for å få dem dit, men i 1948 var det nok mest flyktninger som ikke hadde noe valg. Ikke så rart at jødene i Sovjet ville til Israel - de ble ikke bra behandlet der de var.

Her kan du lese litt om dette:

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_exodus_from_Arab_and_Muslim_countries

Justice for Jews: http://www.justiceforjews.com/

Historieforfalskning er en alvorlig sak. Det er best du holder deg unna det.

Kommentar #8

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Mange har reist heim

Publisert over 8 år siden
Arnt Thyve. Gå til den siterte teksten.

Ikke så rart at jødene i Sovjet ville til Israel - de ble ikke bra behandlet der de var.

eller til USA

Det er Israels og Jewish Agency sitt mål at alle jødar skal flytte til Palestina. Det same målet har Israels vener.

Som døme kan ein vise til at Israels vener og MIFF ikkje legg to pinnar i kors for å auke talet på jødar som emigrerer til Norge.

Etiopiske jødar er no på botnen av samfunnsstigen i Israel, noko som fører til demonstrasjonar. På 1970 talet var det marokanske jødar, saman med andre jødar frå muslimske land, som låg på botnen.

Det kan sjå ut som om det israelske samfunnet treng ein ny krig for ikkje å gå opp i liminga.

Kommentar #9

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Skal vi ikke heller si

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Som døme kan ein vise til at Israels vener og MIFF ikkje legg to pinnar i kors for å auke talet på jødar som emigrerer til Norge.

at Israels mange uvenner og andre antisemitter ikke legger to pinner i kors for at jøder ikke skal føle seg direkte uvel(komne) her i landet?

Og hvis det er noen som virkelig ønsker etnisk rensing i Midtøsten, så er det ingen andre enn Hamas og likesinnede som ikke kan vente med å fullføre det verket som Hitler påbegynte for 70 år siden, til akkompagnement av norske antisemitter av både det kristelige og det ikke fullt så kristelige slaget.... 

Kommentar #10

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Det eg oppdaga

Publisert over 8 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.

Israels mange uvenner og andre antisemitter ikke legger to pinner i kors for at jøder ikke skal føle seg direkte uvel(komne) her i landet?

ved å vitje norske superzionistar i Haifa, er at Israels vener og jødane sine verste uvener, er dei same menneska.

Israels vener har eit mål: få alle jødar attende til Palestina slik at det ein finn, eller trur ein finn i skirftene, skal gå i oppfylling. Etter at det jødiske folket har vore ramma av store katastrofer som fylgje av krigshandlingar, så kjem Jesus attende for å hente sil lille kvite flokk. Vantru og jødar vert sendt til Helvete og evig pine.

Og eg tenkte då og for all ettertid: Korleis kan religion gjere folk så forskrudde og fylt av vondskap?

Kommentar #11

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Stråmannsargumentasjon

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Israels vener har eit mål: få alle jødar attende til Palestina slik at det ein finn, eller trur ein finn i skirftene, skal gå i oppfylling. Etter at det jødiske folket har vore ramma av store katastrofer som fylgje av krigshandlingar, så kjem Jesus attende for å hente sil lille kvite flokk. Vantru og jødar vert sendt til Helvete og evig pine.

Og eg tenkte då og for all ettertid: Korleis kan religion gjere folk så forskrudde og fylt av vondskap?

å tillegge noen et vrengebilde av en oppfatning hvis vanvidd alle kan forstå, for så å angripe dem man feilaktig har tillagt meninger de ikke har.

Skivebom!

Tilbake til utgangspunktet:

Tror Per Elias Vågnes virkelig at det er folk fra MIFF som gjør at jøder forlater Norge?

Kommentar #12

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Jeg vet ikke helt

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Israels vener har eit mål: få alle jødar attende til Palestina slik at det ein finn, eller trur ein finn i skirftene, skal gå i oppfylling.

Jeg er nå en israelsvenn, men jeg synes at det er hyggelig at vi har jøder i Norge. Så lenge de kan føle seg trygge her, er det flott at de bor her. De fleste jøder i Norge regner seg fullt ut som norske, og har ingen spesielle grunner til å flytte til Israel, som er et land som er fremmed for dem. Også med tanke på historien er det fint at det bor jøder i Norge og andre land, slik at vi ikke glemmer fortiden.

Hvis Gud ønsker å hente alle jøder hjem til Israel, kommer det til å skje om vi vil eller ikke. Han er ikke avhengig av vår hjelp. Det er da litt voldsomt om det skulle stemme at det er derfor de hjelper jøder til å flytte til Israel. Jeg tror de har en litt annen grunngiving for det de gjør. Om du ser på nettsiden til "Hjelp jødene hjem", står det ingen ting om at alle jøder skal til Israel. Det står at de ønsker å hjelpe jøder fra tidligere Sovjetunionen, og andre som lider, med å komme seg til Israel. Det er noe helt annet.

Forøvrig finnes det "kristenzionister", som du kaller dem, som jeg også reagerer på. I tilfelle du lurte på det.

Kommentar #13

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Har Israels vener lagt to pinnar i kors

Publisert over 8 år siden
Arnt Thyve. Gå til den siterte teksten.

Jeg er nå en israelsvenn, men jeg synes at det er hyggelig at vi har jøder i Norge

for å få fleire jødar til å busetje seg i Norge? Hadde Israels vener lagt to pinnar i kors for å hindre at den siste jøden let seg kristne og dermed utrydde jødedomen frå jordas overflate?

I so fall tek eg hatten av for deg!

Alle dei Israels vener eg har møtt, meiner fullt og fast at den som tilhøyrer Den mosaiske trua skal vakne i Helvete. Jødane si oppgåve er å vere innsatsmiddel for å få visjonane om armageddon til å gå i oppfylling. Det var det eg oppdaga i Haifa. fundamentalistiske kristne er Israels vener, men jødane sine argaste fiender. Og om du les historia, så har det vore slik sidan Konstantin Kone- og sonedreparen.

Og mi oppdaging i Haifa, gav meg eit skikkeleg sjokk. Eg kom til Haifa som sionist og reiste der i frå som humanist. Og organisasjonen Israels vener har for all ettertid vore ei vederstyggelegheit tufta på kristenzionistisk egoisme.

Kommentar #14

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Jeg vet ikke helt hva slags organisasjon

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Og organisasjonen Israels vener har for all ettertid vore ei vederstyggelegheit tufta på kristenzionistisk egoisme.

det er Vågnes her sikter til.  Israels Venner er en gruppering av stortingsrepresentanter som støtter Israel.

Til å begynne med var det mange AP-folk med her, men det snudde etter hvert som den Arafat-vennlige Torbjørn Jagland/Bjørn Tore Godal- fløyen fra AUF vokste til og overtok partiet, godt styrt fra kulissene av russisk etterretning.


http://no.wikipedia.org/wiki/Israels_venner 


Israels venner er en gruppe med stortingsrepresentanter som støtter Israel i midtøsten-konflikten. Gruppen startet på 1960-tallet som en uformell gruppering på stortinget, med blant annet Haakon Lie som pådriver. Hovedarbeidet til gruppa er å holde foredrag og komme med uttalelser.

På 1970- og 1980-tallet var gruppen i flertall på Stortinget. I stortingsperioden 1973-1977 var 86 av 150 representanter medlemmer noe som var et flertall[1]. I perioden 1981-1985 var over 100 av 155 representanter medlemmer. I perioden 2001-2005 var 36 representanter medlemmer[2]. I perioden 2005-09 var 27 representanter medlemmer, hvorav Fremskrittspartiet hadde 16 medlemmer, Kristelig Folkeparti hadde 10, og Høyre én. I perioden 2009-13 har de 26 medlemmer. Tre fra Høyre, samtlige av KrFs ti stortingsrepresentanter er med og tretten fra Frp.[3] 

 

Kommentar #15

Hallvard Klingenberg

0 innlegg  173 kommentarer

Araberne har dessverre stått for den groveste etniske rensing i Midt-Östen

Publisert over 8 år siden

Den virkelige systematiske utrenskning i Midt-Östen, og i den arabiske verden, skjedde merkelig nok i årene rett etter opprettelsen av staten Israel.  Det var mere enn 500 000 jöder som som ble fratatt sine hjem og eiendeler i fra Marokko i vest til Iran i Öst.  Dette nevnes ikke i norske läreböker eller i norsk presse.  Jeg har fundert litt over om jödenes noe lite fleksible bosetningspolitikk på Vestbredden kan ha sitt utspring i den tidlige fase av Israels moderne historie. Aggressiviteten på arabisk hold overfor jöder var også enorm för 1948..

Kommentar #16

Hans Edvard Tyve

4 innlegg  651 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Hallvard Klingenberg. Gå til den siterte teksten.

Jeg har fundert litt over om jödenes noe lite fleksible bosetningspolitikk på Vestbredden kan ha sitt utspring i den tidlige fase av Israels moderne historie.

Du skal ikke se bort fra at slike aspekter ligger i bunnen for manges holdninger. Det har noe med å la den urett som har rammet dem selv, ramme andre å gjøre. Særlig hvis man med litt enkel terminologi kan si at de som blir ofre for en aggresiv bosetningspolitikk er "på samme lag" med de som i sin tid drev jødene ut fra en rekke arabiske land. Det blir nok lettere å rettferdiggjøre det med en slik tankegang.

Men vet ikke om dette faktisk er tilfellet eller ikke, og om noen har fakta knyttet til akkurat dette aspektet, hadde det vært interessant å se nærmere på det.. Ellers har vi alltids google..

 

Kommentar #17

Daniel Hisdal

58 innlegg  2194 kommentarer

Utgangspunkt

Publisert over 8 år siden

Alt har å gjøre med hvilket syn man har i utgangspunktet.

Er man kristen og tror på Bibelen som Guds ord, tror man at Gud har gitt dette landet til jødene.

Er man ikke kristen, ser man bort fra alt dette, i tillegg til at man får et helt annet syn på historien.

Sett at en far har to sønner. Han gir den ene av sønnene, la oss kalle han Isak, et lite område av tomten sin, mens den andre, la oss kalle han Ishmael, fritt kan bosette seg på resten av tomten. Den eneste regelen han gir Ishmael, er at han ikke må bosette seg på den lille delen som Isak har fått. Likevel gjør Ishmael. Senere sender Isak Ishmael bort fra sin eiendom, men blir møtt av naboene med negative ytringer som at Isak okkuperer eiendommen til Ishmael... ...ja, dere vet hvor jeg vil hen. Hvem er det egentlig som okkuperer?

Kommentar #18

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Isak

Publisert over 8 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.

Han gir den ene av sønnene, la oss kalle han Isak, et lite område av tomten sin, mens den andre, la oss kalle han Ishmael, fritt kan bosette seg på resten av tomten

kan busetje seg over alt? Ikkje den beste ligninga eg har sett, men det fortel kor forskrudd gangsynet vert når ein legg vett og forstand tilsides til fordel for orientalske eventyr.

Kommentar #19

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Vågnes: Hvem er det som ikke legger to pinner i kors

Publisert over 8 år siden

for at jøder i Norge skal føle seg trygge?

Er det det norske storsamfunnet, eller er det Israels Venner, her representert ved lederen Hans Olav Syversen?

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10076777  

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) reagerer kraftig på avslaget. I et brev til justisminister Grete Faremo ber han statsråden vurdere søknaden på nytt.

- Den foreløpige tilbakemeldingen fra departementet er sterkt provoserende. Alle vet at dette er et utsatt terrormål, men så langt har regjeringen vært overraskende passive. Det virker som departementet rett og slett ikke er på høyde med situasjonen. Jeg forventer nå at dette blir tatt på større alvor enn det er blitt til nå, sier Syversen.

KrF-representanten mener sikkerhetsbehovet rundt synagogen er veldokumentert.  

PS.
Registrerer forøvrig  at VG ikke nevner at Syversen er leder for Israels Venner på stortinget...

Kommentar #20

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Israels vener

Publisert over 8 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.

for at jøder i Norge skal føle seg trygge?

ikkje avgrensa til nokre stortingsrepresentantar, har som sitt fremste mål å samle alle jødar i Midtausten- Det er israel som er augesteinen, ikkje jødane som menneske.

Kva som skal til for å trgge synagogen i Oslo, har eg ikkje formeining om. Det overlet eg til politiet å vurdere.

Ein ting er sikkert, Palestinakonflikta har spreidd seg til Norge. Men hittil er drapet på Bouchiki er heldigvis det einaste livet konflikta har kosta til no.

Der er kulehol i fasaden til synagogen. Det viser at dei skrullingane som stod for dette, ikkje sikta på menneske.

Mossad, derimot, ofra så mange kuler at dei var meir enn sikre på resultatet. Dei var ikkje skrullingar, men profesjonelle drapsmenn.

Eg vil tru at det er brei semje i Norge om at alle innbyggarar skal tryggast. Det er heilt naturleg at Iran og andre statar/folkegrupper som er utsette for israelske valdshandlingar og snikmord, er ute etter hemn. Sjølvsagt er det norske styresmakter sitt ansvar å sikre jødar som bur i Norge mot valdshandlingar.

Eg tek avstand frå sionisme, men tilliks med alle som møter på Stortinget, er eg stemt for å sikre alle norske borgarar, uansett livssyn eller religion.

Men det er diverre slik at israelske brotsverk har ført til at det er mange som med god grunn nører hemntankar. Jødar bør lære av Thyve, han gjeng alltid nøytralt kledd når han vitjar Israel. Korset ber han under jakka.

Kommentar #21

Daniel Hisdal

58 innlegg  2194 kommentarer

Hva i all verden???

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

kan busetje seg over alt? Ikkje den beste ligninga eg har sett, men det fortel kor forskrudd gangsynet vert når ein legg vett og forstand tilsides til fordel for orientalske eventyr.

Hva er det du sier? Enten har du misforstått, eller så vil du misforstå! Det finnes altså to løsningsforslag, og helt frem til de siste tider vil det finnes to sannheter. Det er ikke mulig å forhandle seg frem til et kompromiss i møte med en slik problemstilling. Det er ikke mulig å framskynde elimineringen av ett av disse svarene. 

For det første har jeg sagt at det hele har med utgangspunkt å gjøre. Jeg har skissert, ulike utgangspunkt og basert min lignelse på ett av dem. Det sa seg jo selv. 

For det andre kan du ikke helt ha forstått det jeg skriver om du mener lignelsen er dårlig (igjen; husk at dette er argumentasjon med bakgrunn i det utgangspunktet jeg har - at jødene er Guds folk, og at Israel er deres land, fått fra Gud). Uansett om Ishmael tolkes som muslimene, eller som resten av all verdens folk, så er det jo slik at Gud har gitt sitt folk en veldig liten del av verden, mens de "ikke-utvalgte" har "fått" resten. 

Kommentar #22

Per Einar Sønnesyn

352 innlegg  1671 kommentarer

Kven er Guds folk?

Publisert over 8 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.

jødene er Guds folk, og at Israel er deres land, fått fra Gud

Det er vel ein del som likar ille at eg på nytt minner om at det Guds-folket Moses og profetane forkynner, er det lydige folket, som trur på Gud! "Det er to millionar sekulære jødar i landet, som ikkje trur på Gud,- men dei trur at Gud har gjeve dei landet!" sa ein israelar!

Og kva sa døyparen Johannes om å ha Abraham til far? Matt. 3.7-10!

Og jødefolket fekk ikkje landet vilkårslaust til odel og eiga!

Kvifor er det aldri tale om klausulane for å få ha landet,- 5. Mos. 30 &&.

Du skal ikkje misbruka Guds namn, og setja strek over Guds krav! 

Elles er det vel kompliserande at det bur vel bortimot like mange jødar i USA ,"God's Own Country", som i Israel. Kvifor vil ikkje dei "heimatt"? Og so er det visst ein del jødar som dreg dit dei kom frå--.

Kommentar #23

Torgeir Riska

6 innlegg  119 kommentarer

Skremmende tanker, Vågnes!

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Men det er diverre slik at israelske brotsverk har ført til at det er mange som med god grunn nører hemntankar. Jødar bør lære av Thyve, han gjeng alltid nøytralt kledd når han vitjar Israel. Korset ber han under jakka.

Det er skremmende tanker som Vågnes her kommer med. Mener virkelig Vågnes at jøder i Norge skal skjule sin identitet? Skal ikke jødiske menn i Oslo få lov til å gå med kippa? Vågnes viser med sine uttalelser at han ikke respekterer religionsfriheten, en av de mest grunnleggende menneskerettighetene.

Kan Vågnes svare på følgende: Er det bare jøder som ikke skal få vise hvilken tro de tilhører eller gjelder dette alle? Skal kristne slutte å gå med kors? Skal muslimske kvinner ta av seg hijaben? Skal ikke sikher få lov til å bære turbanen lenger?

 

Kommentar #24

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Alle må få lov å gå kledd som dei vil

Publisert over 8 år siden
Torgeir Riska. Gå til den siterte teksten.

Er det bare jøder som ikke skal få vise hvilken tro de tilhører eller gjelder dette alle?

også nakne om dei så vil. Og det er mitt ynskje at eit samfunn kan gi rom for det.

Men der det ikkje er slike samfunn, tek ein omsyn til det. Eg kan ikkje drøyme om å stelle meg opp tett inn til klagemuren med ein stor kross eller stort krusifiks. Tyhve fortalde at i Israel går han nøytralt kledd. Årsaka er sjølvsagt at han ikkje ynskjer å provosere.

Som sjømann tok eg også omsyn når eg valde kar eg skulle bevege eller opphalde meg. For amerikanarar i storbyane er det heilt sjølvsagt.

Vi har vi har fått importert konflikta som rår i Midtausten. Diverre er det slik at vi ikkje kan gjere noko med det. Då eg var marinegast opplevde eg at også det var ei utfordrande kledning, og måtte sjølvsagt ta omsyn til det.

Om eg ser ein person som vert mobba eller mishandla, vil eg gjere mitt beste for å kome vedkomande til hjelp, utan omsyn til etnisk eller kulturell tilhøyrigheit. Det meiner eg er mi plikt.

Kommentar #25

Solveig A. Wahl

21 innlegg  2668 kommentarer

Publisert over 8 år siden

@Elias Per Vågnes #13
Alle dei Israels vener eg har møtt, meiner fullt og fast at den som tilhøyrer Den mosaiske trua skal vakne i Helvete. Jødane si oppgåve er å vere innsatsmiddel for å få visjonane om armageddon til å gå i oppfylling. Det var det eg oppdaga i Haifa. fundamentalistiske kristne er Israels vener, men jødane sine argaste fiender.’

Takk Vågenes. Der bekreftet du noe som jeg bare hadde enset til nå. Ut fra diskusjoner med israelvenn om frelse/ Jesu tilbakekomst etc forsto jeg indirekte at vedkommende brydde seg døyten om jødene.

Kommentar #26

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Arnstein Vadas historieforvirring

Publisert over 8 år siden

Det er sjelden jeg har lest så mye usannheter samlet i et lite stykke som her. Det er rent forstemmende - det gjør rent vondt.

Enda mer forstemmende er at VD velger dette som redaksjonens lesetips. Hva slags kriterier har de fulgt her, mon tro? Det kan man virkelig undres over. Vårt Lands veier er i hvert fall tydeligvis komplett uransakelige.

Ellers dukker selvsagt en gammel kjenning opp hver gang det gis et sådant høve. Han presterer å si følgende:

"Det kan sjå ut som om det israelske samfunnet treng ein ny krig for ikkje å gå opp i liminga."

Dette er stygt - dette er så stygt at jeg kan knapt få uttrykt meg. Et er i alle fall sikkert: Hadde jeg nå skrevet det jeg føler for å skrive, hadde jeg blitt sensurert og kastet ut av dette forumet.

I særdeleshet grotesk blir det på bakgrunn av de tre videoene jeg linker til under:

http://thecnnfreedomproject.blogs.cnn.com/2011/11/08/death-in-the-desert/

 

Som CNN også gjør, advarer jeg mot sterke scener.

Helt først i del 3 sier reporteren at ifølge israelske myndigheter krysset hele 14 000 afrikanske flyktninger grensen til Israel bare i år 2010. De kom (hovedsakelig) fra Sudan, Etiopia og Eritrea, - og ble tatt imot alle sammen. Egypt skyter for å drepe dem, og som vi ser, om de havner hos beduinene går det dem i alle fall ikke bedre, for å si det sånn. Israel forbereder seg forøvrig også til å ta imot (enda flere) alawitter fra Syria hvis Assads regime faller. Fordi Israel er det eneste landet de da kan flykte til. 

I tillegg har han mage til å lire av seg det følgende:

"Etiopiske jødar er no på botnen av samfunnsstigen i Israel, noko som fører til demonstrasjonar. På 1970 talet var det marokanske jødar, saman med andre jødar frå muslimske land, som låg på botnen."

Hva han insinuerer og hinter her synes ganske klart. Stygge, fæle jøder, som ikke vips lager et perfekt himmelrike over natten for alle - ALLE sammen. Det er nesten så en kunne være fristet til å snu litt på de forsonende og gode ordene: "Tilgi dem fordi de vet ikke hva de gjør."

Men bare nesten.

Ikke å forakte en seriøs diskusjon med folk jeg er uenig med. Men noen ganger orker man ikke begynne på`n igjen. Der er en så massiv mur å stange i, - noen ganger minner det umiskjennelig om ond vilje. 

Man føler seg bare helt matt av alt det jødehatet som bobler fram.

Og med EU, Sverige, og Peace Now, som pålitelige kilder - ja, akkurat - jeg ler meg skakk. De førstnevnte som nå også har fratatt jødene eiendomsretten til deres gamle tempelruiner...

Det er verre enn i 30-årene sier man i Europa nå.

Det sier de som vet hva de snakker om.....

 

Kommentar #27

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

og du ser selvsagt

Publisert over 8 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.

Ikke å forakte en seriøs diskusjon med folk jeg er uenig med. Men noen ganger orker man ikke begynne på`n igjen. Der er en så massiv mur å stange i, - noen ganger minner det umiskjennelig om ond vilje

bjelken i din egen splint og fjerner den?for du elsker-som dalai lama-alle mennesker?

Kommentar #28

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Dalai Lama

Publisert over 8 år siden

Mr. Ommundsen - nå har jeg et spørsmål til deg:

Tror du virkelig Dalai Lama elsker absolutt alle mennesker? Meg også?

Nei, nå kom vi langt ut i tåkeheimen

 

Kommentar #29

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

ja

Publisert over 8 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.

ror du virkelig Dalai Lama elsker absolutt alle mennesker? Meg også?

er det plagsomt?

Kommentar #30
Kommentar #31

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Gangsynet til Vågnes

Publisert over 8 år siden

Først: Ja, det av deg siterte var et sitat fra din kommentar. Jeg skrev jo "- lire av seg følgende", med tegnet kolon etter.

De linkene du sender meg, bekrefter egentlig bare mitt poeng. Poenget om at Israel ikke er perfekt, og derfor i den store sammenhengen heller ikke fortjener noen kritikk. Ingen som helst. Du vet vel det, Vågnes, at nettopp dette er en av de klassiske måtene den tradisjonelle antisemittismen har vært fremført på?

Men Israel lar dem i alle fall berge livet. Du ser vel forskjellen mellom å bli skutt rett ned og drept, og det som verre er, - og det å leve i relativ fattigdom. Er du ikke i stand til å se det?

Dertil kommer at de antagelig ikke kommer fra noen spesielt luksuriøse forhold der de kom fra heller! Og jeg så da et par videoer for en tid tilbake (kanskje de ligger på YouTube?) der flyktninger fra Etiopia sto med plakater med teksten "I love Israel"......

Kommentar #32

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Demokratiet i Israel

Publisert over 8 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.

Poenget om at Israel ikke er perfekt,

er medium Iran. Båe landa har valgte parlament og i båe lande er det religion som avgjer om du er fullverdig borgar.

I Israel er det dei konservative religiøse kreftene som er i framgang. Der er bussruter der kvinnene må finne sin plass bakerst i bussen eller tole å verte kalla horer. Der er byar/distrikt der mannfolk og kvinnfollk må halde seg på kvar si side av gata. Jenungar som ikkje er "sømeleg" kledd, vert spytta på.

Saudi-Arabia light.

Kommentar #33

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Vågnes - uten utpreget sans for proporsjoner

Publisert over 8 år siden

Jeg må si du har ikke den helt store sansen for proporsjoner. I Israel er disse kreftene svært lite utbredt.

Den store og langt på vei avgjørende forskjellen er kanskje at tendenser til en slik utvikling i Israel har myndighetenes og den langt største andelen av folkets (sterke) misbilligelse. Dette blir aktivt motarbeidet.

I Iran og Saudi-Arabia - ja, behøver jeg egentlig å si mer?

Men, det kommer jo an på øynene som ser......

Kommentar #34

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Israelske kommentatorar

Publisert over 8 år siden
Øystein Hansen. Gå til den siterte teksten.

I Israel er disse kreftene svært lite utbredt.

er ikkje av den formeining. Ortodokse jødar aukar sin inflytelse, også i IDF. Sekulære jødar rømer landet meir og meir.

50% av jødiske born går i dag i ortodoksreligiøse skular. Det er ein kraftig nedgang for nøytral opplæring. Meiningsmålingar syner at 80% av israelske stasborgarar tilhøyrende den jødiske kulturen, hevder at dei trur at jødar er guds utvalde folk, ein status som gjev gudgjevne føremun og rettar framfor ikkje-jødar. Dette er tal ein før kunne finne hjå boarane i Sør-Afrika.

Apartheidpolitikken i Israel når stendig nye høgder, og kristenzionistar som hevdar at dei fylgjer Jesus si ånd og lære, lovprisar denne utviklinga.

Korleis hadde ein reagert om kvinner vart tvinga bakerst i bussen, vart spytta på, kalla horerfordi dei menga seg med menn på fortauet eller at religiøs ekstremistar kasta stein på bilar som køyrde på heilagdagar?

Ja, eg berre spør?

Kommentar #35

Hans Edvard Tyve

4 innlegg  651 kommentarer

nuvell..

Publisert over 8 år siden

Tror enkelte kanskje burde besinne sine retoriske virkemiddel.

Ved å benytte samme virkemiddel og misbruk av kilder som enkelte her gjør, kan jo vi på verdidebatt konkludere med at pensjonerte navigatører stort sett er antisemitter som bruker hverdagen til å poste sin misnøye med alt Israel gjør og ikke gjør. De fleste antar jeg forstår at dette neppe er tilfellet..

Selv om du altså er inne på utviklingstrender i det israelske samfunnet som ikke trenger å være positive, maler du med så bred pensel at resultatet blir ubrukelig, og få gidder å gå inn på debatten, selv om den er viktig. Skulle en malt brureferda i Hardanger med din pensel, hadde vi med andre ord kunne fått et fint motiv, men lerrettet hadde dekket månen, og da blir på en måte proporsjonene feil for min del uansett..

Eirik Sebastian Holthe reiser i kommentar #7 viktige spørsmål som angår en annen side av saken, nemlig hvordan palestinerne behandler sine egne. Dette er det få av palestinasympatisørene som har tatt tak i, og det er i grunnen ganske symptomatisk. For det krever nemlig at de må utvise den samme evnen de krever av de som "holder med" Israel. Nemlig å være selvkritisk overfor sine "egne". Det synes å være en glemt kunst i denne tråden.

Kommentar #36

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

"Palestinasympatisør" er i praksis stort sett en eufemisme for antisemittisme

Publisert over 8 år siden
Hans Edvard Tyve. Gå til den siterte teksten.

Dette er det få av palestinasympatisørene som har tatt tak i, og det er i grunnen ganske symptomatisk. For det krever nemlig at de må utvise den samme evnen de krever av de som "holder med" Israel. Nemlig å være selvkritisk overfor sine "egne". Det synes å være en glemt kunst i denne tråden.

Denne karen setter i grunnen disse tingene nokså ettertrykkelig på plass:

Dersom araberne legger ned sine våpen, vil det bli fred i Midtøsten. Dersom israel legger ned sine våpen, vil det bli en uhyggelig massakre...

http://www.youtube.com/watch?v=LeGYAfh9A1k&feature=youtu.be  

 

Kommentar #37

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Dette

Publisert over 8 år siden
Hans Edvard Tyve. Gå til den siterte teksten.

Ved å benytte samme virkemiddel og misbruk av kilder som enkelte her gjør, kan jo vi på verdidebatt konkludere med at pensjonerte navigatører stort sett er antisemitter som bruker hverdagen til å poste sin misnøye med alt Israel gjør og ikke gjør

er svært vektige argument for å kvitvaske Israel sin handlemåte overfor sine naboar og palestinarar, samt godkjenning av klasseskilja i staten Israel.

Kommentar #38

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Drapstala

Publisert over 8 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.

Dersom araberne legger ned sine våpen, vil det bli fred i Midtøsten. Dersom israel legger ned sine våpen, vil det bli en uhyggelig massakre...

i Palestinakonflikta, både israelske og palestinske kjelder, fortel tydeleg kven som er dei dyktigaste drapsmennen, og dei mest omsynslause.

Sionistane vil ha frie hender til alle partar har atomvåpen. Voner at Israel har vett og forstand til å slutte fred med sine naoar før den tid, men diverre ser det ikkje slik ut.

Kommentar #39

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Når det gjelder krig og fred og sånn

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Voner at Israel har vett og forstand til å slutte fred med sine naoar før den tid, men diverre ser det ikkje slik ut.

gjelder ikke vanlig, enke, lineær SV-logikk.

Krigens logikk er paradoksal. All historisk erfaring tilsier at en regjering som ensidig legger ned våpnene sine, utsetter landets innbyggere for den største fare. 

Derfor er det slik at den som ønsker fred, til enhver tid må være forberedt på krig. Dette gjelder spesielt i et agressivt nabolag som Midtøsten. Skal man overleve i slike omgivelser, er man simpelthen nødt for å forstå strategi. Siden Norges sevstendighet i 1905 har vi knapt hatt en eneste politisk leder som har forstått dette skikkelig.

Derfor er det offisielle Norges råd og holdninger til Midtøstenkonflikten fullstendig irrelevant, noe israelske politikere etterhvert har forstått. Selv om Ola antisemitt ikke har forstått det selv ennå, men det er også irrelevant... 

Kommentar #40

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Det landet som ikkje sluttar fred

Publisert over 8 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.

Krigens logikk er paradoksal. All historisk erfaring tilsier at en regjering som ensidig legger ned våpnene sine, utsetter landets innbyggere for den største fare.

medan det har overtaket, manglar den klokskap som må til for å sikre borgarane sine.

Og kven som har overtaket, viser drapstala.

Kommentar #41

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Å telle lik er simpel, lineær SV-logikk

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Og kven som har overtaket, viser drapstala.

Den som slutter fred med sine fiender når han har overtaket, uten å forsikre seg om at han beholder overtaket etter fredsslutningen, er ufattelig naiv. Krig og fred og sånn er ikke noen fotballkamp!

Men dette forteller ikke engang halve historien. Israelerne gjør alt for å beskytte sine egne sivile, mens de palestina-arbiske lederne har vist mer enn en gang at de gjerne ofrer sine egne barn for om mulig å sette israelerne i et dårlig lys. Dette lykkes de ofte med også, ikke minst takket være enøyde, venstrevridde journalister i vestlige media.

Hamas' manglende respekt for andres og egne innbyggeres liv gjenspeiles i følgende slagord:

"Vi skal vise verden at vi elsker døden høyere enn Israel elsker livet."
Derfor hadde Golda Meir helt rett:
Det blir ikke fred i Midtøsten før våre fiender elsker sine egne barn høyere enn de hater våre barn.

Det er denne virkeligheten naive skandinaviske Palestinavenner synes fullstendig uvillige til å ta innover seg, og derfor rammes de også av Pat DCondells treffende kritikk:

Nyttige idioter for Palestina

 

http://www.youtube.com/watch?v=LeGYAfh9A1k&feature=youtu.be 

Kommentar #42

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

kva les du

Publisert over 8 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.

Nyttige idioter for Palestina

av drapstala?

Kommentar #43

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Ja

Publisert over 8 år siden
Gunnar Søyland. Gå til den siterte teksten.

Den som slutter fred med sine fiender når han har overtaket, uten å forsikre seg om at han beholder overtaket etter fredsslutningen, er ufattelig naiv

i dette var Hiler enig med deg

Kommentar #44

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Hitler-sammenligninger er veldig ofte et symptom på

Publisert over 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

i dette var Hiler enig med deg

at man har gått tom for argumenter.

:-)

  Og hva jeg leser av drapstallene har jeg allerede redegjort for i det innlegget du reagerte på med å skyte fra hoften...

Kommentar #45

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

GS

Publisert over 8 år siden
"Selv om Ola antisemitt ikke har forstått det selv ennå, men det er også irrelevant...

Det var vel her einkvann gjekk tom for argument og difor slo vrak på rimeleg folkeskikk.

Ellers er drapstala eit argument som aldri vert oppbrukt, fordi det er realitetar. Og tapstala er eit argument eg vil bruke omatt, og omatt, og omatt, for dei fortel sitt tydlege språk.

Israel står no på spranget til å starte ein krig som vil setje heile området i brand. Det er ikkje fyrste gongen, og får Israel høve til det, så vert det heller ikkje den siste.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere