Martin Drange

126

Bakvendtlandet Norge

Publisert: 12. nov 2009

Det virker unektelig noe bakvendt når Norge trolig ikke sender flere soldater til Afghanistan (våre politikere ønsker såvidt å ha de soldatene vi har der), og vi på samme tid støtter koranskoler i Pakistan.

Hvorfor?

Jo fordi Afghanistan sårt trenger flere millitære styrker for å lykkes, og fordi koranskolene vi støtter lærer ekstremisme og nekter å gå med på våre mål med pengestøtten.

Snakk om bomskudd.

Den naive AP-gjengen og UD har prist pengestøtten til koranskolene opp i skyene, med begrunnelsen om at skolene nok vil bli mer åpne for sekulære bøker, og at de vil være skjermet fra religiøs ekstremisme.

Men hva er realiteten?

“I forrige uke avslørte TV2 at fire av syv norskstøttede koranskoler i Swat-dalen var blitt stengt av pakistanske myndigheter fordi de var treningssentre for Taliban. UD hevder likevel at prosjektet er vellykket, og stanset heller ikke den økonomiske støtten til de religiøse skolene i Swat-dalen da Taliban etter en fredsavtale med den pakistanske regjeringen tok kontroll over- og innførte sharialover i området tidligere i år.”

For ikke å snakke om at koranskolene nekter å ta inn sekulære bøker. De rødgrønne tror de kan stole blindt på at Pakistan sørger for fravær av islamsk ekstremisme. Selv setter de ingen krav i det hele tatt, de bare sender våre skattepenger og håper på det beste.  Man legger ansvaret fullstendig over på Pakistan. Det er faktisk helt fullstendig spinnvilt.

Tre ganger statsråd i Pakistan og tidligere ambassadør i USA, Syeda Abida Hussain, sier rett ut at pengestøtten burde stanses. Det er så trist at det bare er Frps nettsider som frontermotstanden mot dette. Grunnleggende fornuft burde være på langt flere partilepper.

Og så har du Afghanistan da.

Afghanistan-ambassadør, Manizha Bakhtary, sier til VG Nett at: “Selvsagt trenger vi også deres militære hjelp. Vi vil gjerne at dere øker antallet soldater og tropper, det vil være til hjelp for Afghanistan og kampen mot terrorisme

Med en regjering bestående av SV, som nå har medlemmer som er mektig lei kamelsvelging, og et Ap som synes dagens nivå med millitærstyrker er ok, blir det nok neppe flere. Faktisk virker det mest trolig at Norge med de rødgrønne, vil trekke tilbake en del styrker så fort andre land gjør det samme.

Som det heter i den gæmle sangen: “I bakvendtland – der kan alt gå an”. Det er de rødgrønne et levende bevis på.

Skuffende..

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Peter Eide Walseth

38 innlegg  252 kommentarer

Enig

Publisert rundt 11 år siden

Jeg er helt enig med deg, og har selv skrevet om det på bloggen min:

http://pjattogpolitikk.wordpress.com/2009/11/12/pa-tide-a-st%c3%b8tte-troppene/

Kommentar #2

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

historie

Publisert rundt 11 år siden

Jeg vil vel si at med Afghanistans historie de siste 100 år så er det mer enn naivt og tro at noen flere styrker vil utgjøre noen stor forskjell. Ikke missforstå en manglende vilje til å utføre en meningsløs oppgave for snillisme eller naivitet. Det er beinhard realpolitikk.

Kommentar #3

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

..

Publisert rundt 11 år siden

Til Peter: Godt å høre! 

Til Morten: Ja du har visst rett. Vi får bare trekke oss ut og overlate landet til Taliban og den gjengen der. Bare gi opp.

Kommentar #4

Anders Tronstad

36 innlegg  389 kommentarer

------------------

Publisert rundt 11 år siden

Jeg er for så vidt enig i å kutte støtten til koranskoler i pakistan. Når det gjelder militærstøtten i afganistan kan de godt kutte den også. Det er naivt å tro at man kan tvinge folk med militærmakt til å bli demokratisk innstilt. Det har ikke skjedd i Irak og kommer ikke til å skje i Afganistan. Demokrati er noe som må få vokse frem naturlig.

Når det store flertallet av Afganistans befolkning ønsker et fundamentalistisk islamsk styresett kan man ikke tro at vi fra vesten skal kunne "dressere" lokalbefolkningen til å bli demokratiske. Men denne lærdommen vil vel heller ikke kunne oppnås når man ikke prøver, så ingenting er vel så ille at det ikke er godt for noe.

Det eneste man oppnår med å gå inn i disse områdene militært er å hisse opp lokalbefolkningen og store deler av den muslimske verden. På toppen av dette har vi et X antall ustabile Taliban- høvdinger som ikke vil nøle med å sprenge noen atombomber ( om de skulle klare å få fatt i noen). Så her av vi oppskriften til en potensiell global atomkrig.

Kommentar #5

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

...

Publisert rundt 11 år siden

Det er der du tar feil, Anders. Det har skjedd i Irak. Du skulle ha lest aftenposten INNSIKT nr.7 09, side 33:

“Alle som har fulgt med på Iraks utvikling siden 2003 og opplevd situasjonen i landet på nært hold, inkludert den helvetesaktive vinteren i 2006/2007, og som nå kjører gjennom Bagdad sammen med Brinkley og blir med ham på reiser rundt om i landet (noen gang i helikopter eller pansret kjøretøy, men stadig oftere i bil), alle som drar til Karbala, Hilla eller Iskandariyah eller besøker Kurstidan, kan bare komme frem til èn konklusjon: Krigen er over.

(…)

I begynnelsen av 2008 registrerte tellinger fra det amerikanske millitæret i noen tilfeller opp til 190-200 fiendtlige handlinger og angrep hver dag. Nå, bare ett år senere, er det drept fire amerikanske soldater, det laveste månedlige dødstaller siden invasjonen for seks år siden. I den samme måneden døde 278 irakere, derav 229 sivile som følger av voldelige handlinger. Disse tallene er selvsagt forferdelige, det høres ut som krig. Likevel, i et land, som Irak, hvor det for lenge siden døde 10 ganger så mange sivile hver måned som følge av voldshandlingene, føles det som fred.”

Det går rette veien der.

Når det gjelder Taliban, kan du jo bare spørre afghanerne om de fleste ønsker oss der eller Taliban om igjen? Da vil nok de fleste si oss.

Kommentar #6

Philip Reppen

12 innlegg  164 kommentarer

Komponenter

Publisert rundt 11 år siden

Jeg tror det er ganske riktig å si at en strategi for Afghanistan må både ha en militær og en sivil komponent. Med andre ord er det naivt å skulle snakke om den sivile, humanitære komponenten uten en militær komponent til å forsvare den første. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere