Verdidebatt

Bakvendtlandet Norge

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det virker unektelig noe bakvendt når Norge trolig ikke sender flere soldater til Afghanistan (våre politikere ønsker såvidt å ha de soldatene vi har der), og vi på samme tid støtter koranskoler i Pakistan.

Hvorfor?

Jo fordi Afghanistan sårt trenger flere millitære styrker for å lykkes, og fordi koranskolene vi støtter lærer ekstremisme og nekter å gå med på våre mål med pengestøtten.

Snakk om bomskudd.

Den naive AP-gjengen og UD har prist pengestøtten til koranskolene opp i skyene, med begrunnelsen om at skolene nok vil bli mer åpne for sekulære bøker, og at de vil være skjermet fra religiøs ekstremisme.

Men hva er realiteten?

"I forrige uke avslørte TV2 at fire av syv norskstøttede koranskoler i Swat-dalen var blitt stengt av pakistanske myndigheter fordi de var treningssentre for Taliban. UD hevder likevel at prosjektet er vellykket, og stanset heller ikke den økonomiske støtten til de religiøse skolene i Swat-dalen da Taliban etter en fredsavtale med den pakistanske regjeringen tok kontroll over- og innførte sharialover i området tidligere i år."

For ikke å snakke om at koranskolene nekter å ta inn sekulære bøker. De rødgrønne tror de kan stole blindt på at Pakistan sørger for fravær av islamsk ekstremisme. Selv setter de ingen krav i det hele tatt, de bare sender våre skattepenger og håper på det beste.  Man legger ansvaret fullstendig over på Pakistan. Det er faktisk helt fullstendig spinnvilt.

Tre ganger statsråd i Pakistan og tidligere ambassadør i USA, Syeda Abida Hussain, sier rett ut at pengestøtten burde stanses. Det er så trist at det bare er Frps nettsider som frontermotstanden mot dette. Grunnleggende fornuft burde være på langt flere partilepper.

Og så har du Afghanistan da.

Afghanistan-ambassadør, Manizha Bakhtary, sier til VG Nett at: "Selvsagt trenger vi også deres militære hjelp. Vi vil gjerne at dere øker antallet soldater og tropper, det vil være til hjelp for Afghanistan og kampen mot terrorisme"

Med en regjering bestående av SV, som nå har medlemmer som er mektig lei kamelsvelging, og et Ap som synes dagens nivå med millitærstyrker er ok, blir det nok neppe flere. Faktisk virker det mest trolig at Norge med de rødgrønne, vil trekke tilbake en del styrker så fort andre land gjør det samme.

Som det heter i den gæmle sangen: "I bakvendtland – der kan alt gå an". Det er de rødgrønne et levende bevis på.

Skuffende..

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt