Verdidebatt

Rettsak og avslutning

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Før en dom faller har rettsaken vært, advokat og anklager har gjort sin jobb.

Dommeren (Jesus) avgir dommen og det som er det fine for Guds barn det er at deres advokat (Jesus) er også Dommeren.

Anklageren (Satan og Antikrist) og hans likemenn/ tilhengere er de som anklager Gud og Hans barn for å være urettferdige. Satan sier at fordi vi er skapt som frie vesener og kan derfor ikke kan lastes våre gjerninger i og med at da er loven, den moralske da blir urett etter deres mening. En måte å stå uvitende på Satans side er å alltid peke på andre for sin egen tilstand når det går en imot. En annen måte er å si at vi er syndere og kan ikke noe for det fordi vi er født syndere, uvitende støtter de Satan og er med det egentlig satanister. Anklageren mener derfor at han bør styre istedenfor Gud og bør derfor entre Hans Trone slik at det kan styres mere rettferdig i henhold til hans fundamentale tanker og følelser. Satans grunnleggende tanker og følelser bygger altså rent på stolthet og egoisme og det er han som er denne verdens hersker pr. dags dato. Det er hans åpenbare metodikk for overlevelse som tilbys oss her i denne verden, vi som tror Gud har fått servert ett alternativ som ikke har de grunnleggende tanker og følelser denne metodikk må ha for å overleve. Alle uten unntak kan tilbys og tilbys dette.

Gud er anklaget, det er Gud som skal dømmes enten skyldig eller uskyldig (Adam var det første menneske som anklaget/ pekte på Gud men det ved først å skylde på Eva. Eva pekte på Satan men Satan pekte på Gud). Er Han uskyldig vil syndebukken trer automatisk frem. Er Han uskyldig så faller anklagerens beskyldninger og anklageren må stå for sine gjerninger.
Når Jesus snart kommer i himmelens skyer for andre gang er alles skjebne avgjort, dommen har falt. Derfor er det viktig å være seg selv ansvars bevisst.

Det har altså vært, eller det er en rettssak i dag og vår skjebne blir avgjort mens vi lever.

Etter Hans andre komme følger 1000 år i himmelen og da er juryen på plass, Guds barn er juryen. Vi skal da dømme Guds rettferd og granske nødvendige saker omkring dette.

Åp 20:4
Jeg så troner, og de satte seg på dem, og det ble gitt dem makt til å holde dom. Og jeg så deres sjeler som var blitt halshogd for Jesu vitnesbyrds skyld og for Guds ords skyld, og de som ikke hadde tilbedt dyret eller dets bilde, og som ikke hadde tatt merket på sin panne eller hånd. Og de ble levende og hersket sammen med Kristus i tusen år.
Åp 20:6 Salig og hellig er den som har del i den første oppstandelse. Over dem har den annen død ingen makt. De skal være Guds og Kristi prester, og regjere med ham i tusen år.

Deretter, altså de 1000 år blir dommen fullbyrdet. Vi ser at utvelgelsen (se over) ut ifra hva og hvem vi velger i vårt trosliv skjer før Jesu andre komme. No second chance og ingen djevelsk skjærsild. De er nå det gjelder, det er nå vi lever.

Åp 20:7
Og når de tusen år er til ende, skal Satan løses fra sitt fengsel.
Åp 20:10
Og djevelen som forførte dem, ble kastet i sjøen med ild og svovel, hvor også dyret og den falske profet var. Og de skal pines dag og natt i all evighet.
Åp 20:12-14
Og jeg så de døde, små og store, stå for Gud, og bøker ble åpnet. Og en annen bok ble åpnet, som er livets bok. De døde ble dømt etter det som var skrevet i bøkene, etter sine gjerninger.
Havet gav tilbake de døde som var i det, og døden og dødsriket gav fra seg de døde som var i dem. Og de ble dømt, hver etter sine gjerninger.
Og døden og dødsriket ble kastet i ildsjøen. Dette er den annen død: ildsjøen.

 
Vi ser at Guds folk blir gitt innsikt i dommen som er klar før Guds folk får innsikten. Altså en undersøkende jury i etterkant.

Disse versene bekrefter at det er en dom som granskes og er ryddig:

1Pet 4:17
For tiden er kommet da dommen skal begynne med Guds hus. Men begynner den med oss, hvordan skal det da ende med dem som ikke vil tro Guds evangelium?
Apg 17:31
For han har fastsatt en dag da han skal dømme verden med rettferdighet. Dette skal skje ved den mann som han har utvalgt til det, etter at han har gitt fullgodt bevis for alle ved å oppreise ham fra de døde.



Guds Trone er nådens trone den som er over Paktens ark som inneholder Guds skrevne ti bud. Det er derfra dommen blir forkynt og utført, det er dit vi skal foran Hans trone. Har vi da stått imot Hans rike i forherdelse, selvmedlidenhet og av stolthet ligger man tynt an.

For bare de med rent hjerte i tro vil kunne stå foran Han der. Veien inn dit er igjennom forgården (Korset og troens dåp) og det hellige (Daglige liv i Jesu blod), kun slik vil vi bli lutret og renset slik at vi tåler å se herligheten.

Det er svært interessant å se i Hebreerbrevet at Jesus er i Den Himmelske Helligdom nå i dag og at når Han forlater helligdommen har vi ingen mellommann mere.
Det betyr i realiteten at vi ikke har en mellommann eller ett system lengre som er imellom oss og Gud. Derfor står det også slik i Åpenbaringens bok:

Åp 22:11
La den som gjør urett, fortsatt gjøre urett, og la den urene fortsatt bli uren! Og la den rettferdige fortsatt gjøre rettferdighet, og la den hellige fortsatt bli helliggjort!

Dan 12:10
Mange skal bli renset og tvettet og prøvet. Men de ugudelige skal bli ved å være ugudelige. Og ingen ugudelig skal forstå det. Men de forstandige skal forstå det.

Når Jesus kommer er vår skjebne avgjort og slik vi da er slik blir vi. Husk at det er Ham som frelser/ redder enhver som roper på Ham, ingen frelser seg selv fra synden. Han gjør underverket i enhver som vil og ber om underverket. Hilser derfor med disse vers, det sammen med tro, håp og kjærlighet.

Hebr 3,7-8 Derfor, som den Hellige Ånd sier: Idag, om I hører hans røst, 8 da forherd ikke eders hjerter som ved forbitrelsen, på fristelsesdagen i ørkenen,

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt