Tell David Evensen

3    1

Bibelens dåp

En Herre, en tro, og en dåp.

Publisert: 18. jan 2012 / 934 visninger.

Bibelens dåp

Den som TROR og blir døpt, skal bli frelst, det er ikke frelse i dåpen, men dåp i frelsen.

Vi må likt som Israels folk ut av Egypten og gjennom vannet, mot vårt løftesland.

Noah ble frelst over vann den gang vannflommen kom og det er det som nå frelser oss i 

sitt MOTBILDE (altså under vann).   Det er blod vann, og ånd.

Dåpen er ikke en avleggelse av kjødets urenhet, men en god samvittighetspakt 

med Gud. (Peters 1. brev), og hvem vil vel ikke ha det?

Altså ingenting å stride om, men tenk hvor enkelt Han har gjort det for oss.

Så skal Han fylle oss med sin ånd, (oppstandelseskraften) så vi er rede til å møte 

vår brudgom når skyen brister, halleluja!

Han gir sin ånd til den som lyder Ham, Amen.

Hele veien har han lovet være med.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2784 kommentarer

Veldig bra

Publisert rundt 6 år siden
Tell David Evensen. Gå til den siterte teksten.

Den som TROR og blir døpt, skal bli frelst, det er ikke frelse i dåpen, men dåp i frelsen.

konklusjon, Tell Evensen.  Slik er det bare, dette er bibelens dåp.  Jeg skjønner ikke at vettuge kristne mennesker ikke vil la seg døpe! De fleste lutherske prestene skjønner det hvertfall, men jobb og god pensjon senere hindrer dem i å døpe seg.  Istedet narrer de den intetanende norske befolkning ut på den brede vei!  At de tør!...

www.evangeliekirken-arendal.no 

Svar
Kommentar #2

Tell David Evensen

3 innlegg  1 kommentarer

Det er godt

Publisert rundt 6 år siden

Det er godt å si noen ord om Jesus, for vi har mye å takke ham for.                                        Min bønn til Gud, er å se Herrens arm utstrakt i den siste tid, så mennesker kan se hvilken frelse vi eier. Det er nåde over nåde, og nåden satte Han på intet. "Kom i hu vi bare er støv",  men vi er sterke i Ham som gjør oss sterk.

La oss rope til den levende Gud: "fyll oss atter Herre, la ditt folk igjen gå ut i dansen med de glade, så ditt ord får framgang å makt, de bundne blir løst og salveoljen flyter iblant oss. pris skje Gud. FØR DITT FOLK UT I FRIHETEN, I DE GRØNNE ENGER. AMEN."

Svar
Kommentar #3

Kjellrun Marie Sonefeldt

177 innlegg  1377 kommentarer

Urkirken..

Publisert rundt 6 år siden

Tell David Evensen.      Den som tror og blir døpt skal bli frelst lød det fra apostlenes og urkirkens predikanter,og slik lød det i århundrer fremover etter hvert som Kirken vokste og etablerte seg som nasjoners religion.     Altså voksendåp med hel neddykkelse når voksne kom til tro,men disses spedbarn ble tidlig i historien innviet til kristendommen gjennom barnedåp,også den med hel neddykkelse.   Mulig det har sin modell i  omskjærelsen av spedguttebarn i  Den gamle pakt? Jeg har tidligere her på vd. vist til dåpskar beregnet på barnedåp med hel neddykkelse i gamle stenkirker her til lands også,bla. i Domkirken i Trondheim .     Det regnes med at det kalde klimaet førte til barnedåp med overøsing;det kunne bli lungebetennelser i kjølvannet av dåp med hel neddykkelse i kalde stenkirker.   Her hvor jeg bor ligger det et pent utsmykket messingfat over det opprinnelige dåpskaret for hel neddykkelse i den kanskje 900 år gamle stenkirken.

Svar
Kommentar #4

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Tell David Evensen. Gå til den siterte teksten.

Det er nåde over nåde, og nåden satte Han på intet.

Det står at Guds nåde er så stor som øst er fra vest!

Når Gud kan vise nåde for et helt liv til en som tar i mot Jesus på sitt dødsleie 2 min før han dør.Så gir han sin nåde utover de som har levd et liv på jorden i troen på hans sønn og trodd på Guds løsning  for mennesket som er JESUS KRISTUS og tatt i mot Han.

Hans nåde er uendelig stor! ingen menneske kan forstå!Dessvære er det for mange av dem som vil legge nåden under en seng og spotte nåden som om den ikke er eksisterende og det er stygt veldig stygt. Og de  trenger å få veldig mye av Guds nåde!

Svar
Kommentar #5

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden

Og Gud ser til menneksets HJERTE! Det handler ikke om å synde på nåden slik mange trekker  frem med engang en snakker om Guds store enorme nåde!

Svar
Kommentar #6

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Tell David Evensen. Gå til den siterte teksten.

Bibelens dåp

Den som TROR og blir døpt, skal bli frelst, det er ikke frelse i dåpen, men dåp i frelsen.

Werry good Jesus love you!

Svar
Kommentar #7

Kjell Haugen

6 innlegg  1319 kommentarer

Flere dåper..

Publisert rundt 6 år siden
Tell David Evensen. Gå til den siterte teksten.

En Herre, en tro, og en dåp.

Bibelen beskriver mange dåper..avhengig av brillene du bruker.

Den mest interesante som vi vet minst om er den dåp Jesus ble døpt med.

En omvendelses dåp - fra noe til noe.. Hva var det fra og hva ble Jesus omvendt til ?

Vi vet av andre historiske kilder enn bibelen at (Josephus) at Johannes begynte sitt arbeid i ca år 27 e.kr.  og at han ble halshugget tidligst i år 36.  Ser vi på historien i Matteus 14 om halshuggingen av Johannes skjedde dette først etter Jesu død ( år 33) siden broren til Herodes døde i år 34.  Herodias ble Herodeses sin 10. hustru etter dette.  Så den dialogen mellom Jesus og Johannes i fengselet må ha skjedd i perioden 34-36 e.kr.  Så her må man føye til noe tro i en eller annen retning.

Vanndåpen ?   Ser vi på tidlige skrifter som Didatche ( De tolv apostlers lære ) finner vi en utgave av en tidlig dåpspraksis.  Denne var et resultat av en opplæringsprosess som gjennomgikk de viktigste tingen i datidens lære før dåpen var et invielsesrituale hvor man bekreftet at man begravde sitt gamle liv og stod opp igjen i det nye livet.  Opplæringens innhold kan sammenlignes med dagen konfirmasjon eller AlfaKurs.

Ilddåpen.  Jesus sendte ut den hellige ånd til sine disipler.  Dette var da en separat hendelse i livet hvor man ble utrustet til tjeneste for Gud og fikk nådegaver til tjeneste for Gud.  Det var her at man kunne gjennom gjentagende åndsdåper få flere nådegaver fra Gud og dermed også flere oppgaver i menigheten. Åndsdåp var da en egen liturgisk hendelse ( salvet til en tjenese)

Vi vet også at samtidlig med denne utviklingen var det i andre kulter/religioner vanlig å beskytte barna sine med overøsing av regnvann.  Praksisen var f.eks å overøse barna med regnvann for at "regnguden" skulle velsigne barna på samme måte som regnet velsigner jorda og grøden.  Denne dåpspraksis var utbredt i Roma på den tiden den katolske kirke ble dannet. Mange hevder at DKK virdreførte denne liturgien inn i barnedåpen.

Alle disse 4 dåpene har vi idag.   Johannes dåp (Johannes disipler - jødisk sekt) , Vanndåpen i levende vann,  Ilddåpen i DHÅ , og Vanndåpen i regnvann.   Vanndåpen i levende vanne / regnvann blir begge kalt den kristne dåp.   Mange vanndåpsritualer inkluderer også ilddåpen.   Johannes displer venter forsatt på sin mesias og døper forsatt omvendelses dåp.   De forskjellige liturgier rundt vanndåpene og ilddåpene har blitt forenklet med tiden.

Men uansett dåpsform man velger å bruke er det en samvittighetspakt mellom den enkelte og Gud som kun ditt hjerte stadfester.  Det er troen som frelser , dåpen bekrefter din tro på veien mot løfteslandet - uansett liturgi du velger å bruke.

Svar
Kommentar #8

Kjellrun Marie Sonefeldt

177 innlegg  1377 kommentarer

Dåpen enda engang.

Publisert rundt 6 år siden

Jeg ble døpt som 16åring med hel neddykkelse;er også barnedøpt.    Argumentet for å bli gjendøpt var noe sånt som(oppfattet i meg) ,at det er jo bibelsk ,og du kan ikke bli frelst hvis du ikke er lydig mot Guds ord.    Javel,så ble jeg vel skremt til å døpe meg  da,men jeg var ikke åndelig født på daværende tidspunkt.    Senere lærte jeg jo å å se i historisk sammenheng,at tilfellene med voksendåp som sto i NT handlet om voksne som ble frelst,og da måtte det jo bli voksendåp .     Historien om Ananias og Saffira viser også hvor viktig det er å se i historisk sammenheng.     Ingen av oss selger alt vi eier og lever i økonomisk fellessakp som de første kristne gjorde.

 

Svar
Kommentar #9

Kjell Haugen

6 innlegg  1319 kommentarer

Din tro

Publisert rundt 6 år siden

Du uttrykker at du er døpt - dåp er en troshandling. Uansett liturgi og mengde vann tror du at du er døpt- det burde holde.  Mer vanskelig er det ikke.

Svar
Kommentar #10

Kjell Bjarne Sandvik

19 innlegg  667 kommentarer

Svar til Tell David Evensen !Svar til Tell David Evense!

Publisert nesten 6 år siden

Vi må likt som Israels folk ut av Egypten og gjennom vannet, mot vårt løftesland.

Blei herlig døpt i 1980 og ikke lenge etter begynte Gud å undervise meg om dåp, tok meg trinn for trinn, fra Noah til Moses, igjennom Rødehavet, over Jordan og igjennom den troende dåp med full neddykkelse for deretter bli oppreist med KRISTUS TIL ET NYTT LIV MED HAM. Etter Rødehavet inngikk Gud en Pakt med Jødene (Israel), hvis dere holder mine ord osv-, med oss en svmvittighets pakt. Mår to inngår en pakt ned hverandre formoder jeg også at i vår pakt med Gud inneholder den noe kongkret, hva blir aldri skrevet, hva legger denne samvittighets pakten lokk over? 

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Lukas F. Olsnes-Lea kommenterte på
Å filme eit nasjonalt traume
8 minutter siden / 417 visninger
Robin Tande kommenterte på
Å filme eit nasjonalt traume
rundt 1 time siden / 417 visninger
Torunn Arntsen Sajjad kommenterte på
Politikk og søskenbarnekteskap
rundt 1 time siden / 80 visninger
Erlend Torp kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 3577 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Mirakler som skjer i dag. De skal forkynnes
rundt 2 timer siden / 83 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 3577 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 2 timer siden / 492 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 2 timer siden / 492 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 3577 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 2 timer siden / 492 visninger
Bjørn Blokhus kommenterte på
Glimt fra den sosialetiske vekkelsen
rundt 3 timer siden / 141 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Glad i seg selv som lesbisk, på kristen folkehøgskole
rundt 3 timer siden / 392 visninger
Les flere