Verdidebatt

Hvorfor læren om helvete både er gal og umoralsk

Helvete finnes ikke annet enn i stakkars menneskers fantasi, skinnhelliges fantasi, og i ondskapsfulle menneskers manipulering. Hvorfor er en slik illusjon så farlig? Hvorfor ikke la folk ha sin tro i fred?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er mange grunner til at helvete er et viktig tema for kristne. Helvete er en illusjon som trenger lys og luft. I kjærlighetens lys og debattens frisk luft kan både spøkelser, busetroll og djevler bli adsillig mer håndterlig. Til å med helvetes flammer kan dø ut.

Helvete er en farlig illusjon fordi

1) Redselen for helvete kan få folk til å gjøre ting de ellers ikke ville gjort. I en manipulativs leders hender er helvete det perfekte redskap.

2) Lidelsen helt vanlige folk kan sendes gjennom i redselen for helvetes straff for sine synder grenser til det utilgivelige. Angsten kan være ødeleggende. Jeg syns det er utrolig trist å vite at det finnes mennesker som tilbringer de siste årene av sitt liv til å tenke på alt det gale de har gjort som vil gjøre at de kommer til helvete. For det er jo ikke nok å tro, det er jo så mye annet man må klare også...

3) Helvetestroen skygger for budskapet om kjærlighet, hvem kan tro på at Gud er kjærlighet om Gud sender store deler av jordas befolkning til tortur og evig pine?

Gjør ikke Gud mindre ved å fremstille Gud som en hevngjerrig gammel mann som bare aksepterer total lydighet!

Helvetestroende burde ikke få ha sin tro i fred fordi de blir lykkeligere mennesker som er i stand til å blomstre om de slipper å slepe på slik elendighet for seg og sine.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt