Verdidebatt

Likebehandling og finjuss

Som de fleste har fått med seg, endret jeg (i likhet med noen andre) fornavnet til initial for å unngå å bli fanget opp av søkemotorene.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Idag har jeg mottatt fra debattredaksjonen en email som har følgende innhold:

"Viser til tidegare epostveksling. Sidan du framleis brukar berre førebokstav i namnet må vi visa til rettleiinga då du registrerte deg:

«Brukere som registrerer seg uten fullt navn kan bli slettet, eller navnet kan bli endret til fullt navn, uten varsel.»

Vi har difor skrive inn fullt førenamn på deg igjen."

Som de fleste har fått med seg, endret jeg (i likhet med noen andre) fornavnet til initial for å unngå å bli fanget opp av søkemotorene. Ønsket om denne muligheten har vært debattert tidligere på flere tråder, men med det samme svar fra redaksjonen: Øredøvende taushet.

Å bli slettet som bruker har vi tidligere fått beskjed om ikke er mulig (selv om det vitterlig har skjedd).

Men redaksjonen krever iflg. mailen "fullt navn". Spørsmålet blir da: Blir alle likebehandlet? Vil f.eks. vår svært oppegående meddebattant "Arne D. Danielsen" bli rettet av redaksjonen? For han har jo heller ikke oppgitt fullt navn. Eller er det ennå en gang forskjellsbehandling av brukere vi skal bivåne? Og nei, dette er ikke flisespikkeri. Jeg er faktisk ganske fortvilet, og mest over min egen dumhet som en gang litt for ukritisk godtok VDs betingelser.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt