Verdidebatt

Kristendom?

Jeg følger innimellom denne verdidebattsiden, og det er mye interessante innlegg. Samtidig er det ofte sjokkerende å lese hvordan all slags grums som finnes i mennesket, og ulike forvridde forestillinger presenteres som kristendom.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har også undret meg over om det fra redaksjonens side ikke er noen refleksjon rundt hva slags foresillinger og meninger som skal komme på trykk i Jesu navn. Nå sist den forestillingen om bortrykkelsen. Vi får håpe de som tror på det ikke formidler det til sine barn, og slik skaper en angst som kan ødelegge hele livsgleden. I forbindelse med tragedien på Haiti for en tid tilbake var det mye diskusjon om det var Guds dom, og hvorvidt de kristne var beskyttet. Noen av inleggene har vært over grensen for abnormalitet i psykiatrisk forstand. Det var noe rundt Norge som var beskyttet fra Gud fra et gitt år, og arbeiderpartiet som ødela Guds beskyttelse etc.

Jeg har inntrykk av at det er de mest ekstreme holdninger som har behov for utløp, og som får gulpe opp her. Med referanser til ulike "profeter" i USA, får folk ut det de har av fordommer, grums fra mørket i en selv, egne angster etc. Jeg visste ikke at det var så mye avlegs forestillinger i det som skal være kristendom i dagen Norge.

Redaktør: er det fritt frem for hva som helst?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt