Liv Aalen

3

Kristendom?

Jeg følger innimellom denne verdidebattsiden, og det er mye interessante innlegg. Samtidig er det ofte sjokkerende å lese hvordan all slags grums som finnes i mennesket, og ulike forvridde forestillinger presenteres som kristendom.

Publisert: 11. jan 2012

Jeg har også undret meg over om det fra redaksjonens side ikke er noen refleksjon rundt hva slags foresillinger og meninger som skal komme på trykk i Jesu navn. Nå sist den forestillingen om bortrykkelsen. Vi får håpe de som tror på det ikke formidler det til sine barn, og slik skaper en angst som kan ødelegge hele livsgleden. I forbindelse med tragedien på Haiti for en tid tilbake var det mye diskusjon om det var Guds dom, og hvorvidt de kristne var beskyttet. Noen av inleggene har vært over grensen for abnormalitet i psykiatrisk forstand. Det var noe rundt Norge som var beskyttet fra Gud fra et gitt år, og arbeiderpartiet som ødela Guds beskyttelse etc.

Jeg har inntrykk av at det er de mest ekstreme holdninger som har behov for utløp, og som får gulpe opp her. Med referanser til ulike "profeter" i USA, får folk ut det de har av fordommer, grums fra mørket i en selv, egne angster etc. Jeg visste ikke at det var så mye avlegs forestillinger i det som skal være kristendom i dagen Norge.

Redaktør: er det fritt frem for hva som helst?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Refleksjoner

Publisert over 8 år siden
Liv Aalen. Gå til den siterte teksten.

Jeg har også undret meg over om det fra redaksjonens side ikke er noen refleksjon rundt hva slags foresillinger og meninger som skal komme på trykk i Jesu navn.

At VDs redaksjon gjør seg visse refleksjoner om forestillinger og meninger hos debattantene er vel et overflødig spørsmål. Men det ville være forumets sikre vei til Untergang dersom de skulle begynne som meningspoliti.

Kommentar #2

Johannes Morken

442 innlegg  937 kommentarer

Fritt fram?

Publisert over 8 år siden
Liv Aalen. Gå til den siterte teksten.

Redaktør: er det fritt frem for hva som helst?

Det er ikkje fritt fram for kva som helst. Men samtidig kan som redaksjon ikkje slette alt vi er uenige i, då blir det ikkje debatt, vi skal ikkje vere meiningspoliti, vi skal røkte ein respektfull debatt. Eg viser til retningslinene. Dei som meiner retningslinene blir brotne, får varsle med å bruke knappen Upassende. Og så får folk ta til motmæle mot dei dei er meir eller mindre djupt usamde i, også i synet på Gud og straff.

Kommentar #3

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Liv Aalen. Gå til den siterte teksten.

Jeg har også undret meg over om det fra redaksjonens side ikke er noen refleksjon rundt hva slags foresillinger og meninger som skal komme på trykk i Jesu navn. Nå sist den forestillingen om bortrykkelsen. Vi får håpe de som tror på det ikke formidler det til sine barn, og slik skaper en angst som kan ødelegge hele livsgleden.

Hva er det som er problemet? Er det slik at du ikke kan gripe dette med endetiden og bortrykkelse? Var det ikke bedre at du satt deg skikkelig inn i stoffet før du angriper alle og en hver? Hadde det ikke vært på sitt rette at du spurte de som kanskje ikke deler dine synspunkter om bortrykkelsen om hvor i skriften de tar det i fra? Selv om vi ikke griper det nå, så kan det gå et lys opp for en når skriftstedene kommer. Vi må tåle litt diskusjon rundt dette, for det sies veldig mye om temaet som står rundt om i bibelen. Det er som et pusslespill. Vi må sette det sammen og si som Rema 1000 sier: Det er sluttsummen som teller. Jeg skal være enig med deg at det finnes grå soner i dette temaet, men som sagt er det fritt opp til hver enkel og mene hva han vil, men da må mann også være flink til å finne mottrekk når du ikke er enig. Ved å sette sin lit til presteskapet i dette temaet vil du fort gå feil. De klarer ikke å skille bortrykkelsen og Jesu synlig komme. Ja faktisk forkynner de ikke bortrykkelsen. Det er det som er så tragisk og alvorlig. Paulus taler jo om dette i 1.tess.4,16

Kommentar #4

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Det religiøse ordenspolitiet

Publisert over 8 år siden

Det beste må vel være å møte argumenter om disse tingene med sine egne argumenter. Jeg hører med glede andre tolkninger av skriften, rett som det er har jeg sett ting i et annet lys, og har dermed måtte korrigere mitt eget bibelsyn. Så være åpen for å lære. Det er bare statuer som ikke forandrer seg.

Kommentar #5

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

lite reflektert

Publisert over 8 år siden
Liv Aalen. Gå til den siterte teksten.

Jeg følger innimellom denne verdidebattsiden, og det er mye interessante innlegg. Samtidig er det ofte sjokkerende å lese hvordan all slags grums som finnes i mennesket, og ulike forvridde forestillinger presenteres som kristendom.

Her syntes jeg du viser lite evne/vilje til refleksjons selv.

Nå kjenner ikke jeg til hva slag livssyn du har, men det undrer meg at du lar det sjokkere. VD holder jevn over et greit nivå, mange tråder er svært interessante og faktisk også lærerike. Ettersom du er leser innimellom, er det jo en grei sak å mene noe om både det ene og andre innlegg, og det er fritt ord til å kommentere det du måte ønske. For oss som har skrevet på VD siden starten er det vel etter hvert blitt sånn at vi "kjenner" hverandre. I alle fall er det sånn for meg at dersom jeg ser kommentar eller innlegg skrevet av noen jeg vet som regel leverer reflekterte og gode innlegg, så leser jeg dem først,dersom jeg syntes de er verd en kommentar eller motsynspunkt så skriver jeg det jeg mener. Dersom moderator skulle legge seg på det nivået du antyder ville det ikke være særlig spennende å skrive. Det er jo også sånn at jeg ikke i første omgang leser de innlegg som jeg allerede tenker ikke har så mye å gi meg. 

Angående bortrykkelsen er  den de facto et bibelsk tema, og så kan man jo drøfte den, ettersom den helt klart er beskrevet slik TJ nevner, utfra de overbevisninger man måtte ha om den. 

Forøvrig kunne det vært spennende om du kunne definere nærmere hva "grums i mennesket" er, slik du ser det, og hva som er sjokkerende kristendom? 

Kommentar #6

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

at vi må svovles

Publisert over 8 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.

Det er sluttsummen som teller

og betale mens blodet drypper liflig ned fra alle sauene i taket?

Kommentar #7

7 innlegg  815 kommentarer

Mye av dette er nok fra meg

Publisert over 8 år siden

"Vi får håpe de som tror på det ikke formidler det til sine barn, og slik skaper en angst som kan ødelegge hele livsgleden. I forbindelse med tragedien på Haiti for en tid tilbake var det mye diskusjon om det var Guds dom, og hvorvidt de kristne var beskyttet. Noen av inleggene har vært over grensen for abnormalitet i psykiatrisk forstand. Det var noe rundt Norge som var beskyttet fra Gud fra et gitt år, og arbeiderpartiet som ødela Guds beskyttelse etc."

Om du leser litt i Biblen og setter deg inn i ting, blir det kanskje en viss form for mening å diskutere, men alt jeg har lagt ut her er ut fra logos og rehma, dvs bibelen og tiltaler til ulike, gjerne profeter, om gitte temaer.

"Grums" kommer rett og slett ut fra din uvitenhet om tema. Alt profetisk er ikke riktig, all bibelutlegning er ikke riktig, men i en ny-apostolisk tidsalder hvor profeten og apostelen er et tospann, har jeg noen ganger opplevd å få en oppringning av en profet som får beskjed at Gud om at "har jeg virkelig sagt dette til deg". Dette har ikke skjedd med noe av det jeg har lagt ut her, tvert imot får jeg en klapp på skulderen fra Gud. ( Til ateisters, ulike kristne og bl redaksjon/moderators forundring og avvisning) 

Hva som er rett og galt i Guds rike overlater vi til Gud, ikke til hedninger. Og Han underviser den han kaller til en gitt sak, og han underviser i hht Bibelen, og DHÅ er ikke demokratisk, som kristne i Norge mener seg å tro og leve etter.

Gud er klar på at man har valget mellom forbannelsen og velsignelsen, Norge er i ferd med å velge forbannelsen og river ned det festningsverket Gud har skapt gjennom 150 år med vekkelse. Gud har de siste 10 år sent profeter på profeter fra andre land for å advare, men "who cares". En lunken kristenhet velger forbannelsen, noe historien stadig viser oss, og man får seg en stjernesmell og kryper tilbake til korset etter å ha betalt prisen for ulydighet mot ånden og ordet. En stjernesmell kan være haiti, og det kan være 22/7, det finnes bibelske belegg for begge varianter.

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 1465 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
27 dager siden / 1285 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
7 dager siden / 966 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
3 dager siden / 888 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 792 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
26 dager siden / 575 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere