Verdidebatt

Mediekampen for det ufødte barnet

Ingen ønsker å høre skrikene fra de mange tusen barn som aldri blir født. Det er for ubehagelig. Derfor blir det også bråk når noen taler deres sak.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I forrige uke laget BA en sak med et tilsynelatende sitat fra Emil André Erstad, leder i KrFU Hordaland, der han uttalte at «- Voldtatte bør ikke kunne abortere». NTB fulgte dette opp, slik at saken gikk i alle landets nettaviser, inkludert Dagen og Vårt Land.

Det er ikke rart at saken skaper reaksjoner. Med en slik overskrift blir Erstad fremstilt som hard og ufølsom for mennesker som har hatt svært vonde og traumatiske opplevelser. Men denne saken handler ikke om abort for voldtatte kvinner. Det var heller ikke Erstads agenda. Det prinsipielle spørsmålet, som KrFU-lederen tydelig fremhever om man ser bak den tabloide overskriften, er: Når starter livet? Når i svangerskapet skal samfunnet verne om barnet i mors liv? Og hvordan legge til rette for at både mor og barn blir ivaretatt, og ikke blir presset til å ta abort? Så lenge vi har en tilnærmet konsensus i landet om at fosteret ikke er et barn før det er 12 uker, er det ikke rart at det reageres når noen tar til orde for at abort er å ta livet av ufødte barn. Da hører man ikke lengre på saklige argumenter, drevet av omsorg for de svakeste i samfunnet, men anklager livsrettsforkjemperne for å pålegge andre skyld og skam for valget de har tatt.

Det er ikke overraskende at medie-Norge roper opp og går i samlet flokk mot Erstad. Men at ikke de kristne avisene Dagen og Vårt Land evner å se forbi de tabloide overskriftene og heller fokusere på hans kamp for barns rett til å bli født, er for dårlig. Jeg håper det er en glipp. Samtidig tar ikke sjefsredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk selvkritikk på Twitter, men sier at deres sak ikke inneholder feil. Jeg mener at dette ikke handler om saklige feil, men om en vinkling som angriper kampen for det ufødte barn. Det burde både Dagen og Vårt Land sett før de publiserte saken, i stedet for å bidra til å spre hatet mot KrFU-lederen.

Et ufødt barn er et liv, og det bør vi i det lengste kjempe for å beholde, sier Erstad. Han skal ha stor takk for sitt mot. Vi i Familie & Medier vil gjerne stå med i mediekampen for livsrett og menneskeverd.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt