Verdidebatt

Litt om den udødelige sjel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Litt om den udødelige sjel.

Det som er viktig i denne sak om den evig pine er om det står så klart om det i Guds eget ord Bibelen, som vi har fått forkynt fra vår barnelærdom av, og da særlig ut fra den rike mann og Lasarus.

Dette var jeg 100 % sikker på at mennesket var udødelig og da gikk rett til helvetes ild ved sin jordiske død, de som ikke var en kristen, inntil bare for noe få år tilbake av mitt 43 åreige kristenliv.

Men så er det også kjørt en envegs kjøring når det gjelder forkynnelsen av dette som har med den udødelige sjel.

Dette med den udødelige sjel har oppgjennom kirkehistorien vært kirkens bekjennelse, at menneske hadde en udødelig sjel, og dermed måtte pines i all evighet om de ikke var en kristen.

Jeg har tatt fram mange skrifts steder, der det er like sannsynlig at menneske har en dødelig sjel, som om de var skapt med en udødelig sjel.

Det er vel også slik at det er Gud Fader som må gi oss denne udødelighet.

1 Tim 6,16 Han alene har udødelighet og bor i et lys ikke noen kan nærme seg, Han som ikke noe menneske har sett eller kan se, Ham være ære og evig makt! Amen.

1 Kor 15,53-54 For dette forgjengelige må bli ikledd uforgjengelighet, og dette dødelige må bli ikledd udødelighet.

54 Når så dette forgjengelige er blitt ikledd uforgjengelighet og dette dødelige er blitt ikledd udødelighet, da skal det gå i oppfyllelse, det ord som er skrevet:

<* Jes 25, 8>

Hvis vi var udødelige så måtte vi jo vært fra evighet til evighet eller så må vår sjel være uskapt, dette gjelder da alle mennesker kristne som ugudelig.

Her ser vi litt av den problemstiling som da dukker opp, når en tar dette opp til å se på hva det innebære med å påstår og forkynne med 100% sikkerhet, at mennesket er skapt udødelig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt