Verdidebatt

Hvem har rett og ei rein lære?

Når du møter en som mener han har patent på den reine læra og til og med mener han kan peke på hele Kristi Legeme under samme tak (organisasjon), er en falsk profet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er jo alltid endel forsamlinger som mener de er de rette, og at ALLE som kommer til "lys" som de kaller det, vil samles hos dem. 

Ja, jeg har også en gang i tiden uttalt noe slikt, men jeg tror faktisk ikke jeg mente det innerst inne. I så fall må jeg ha vært enda lenger ut på jordet enn jeg faktisk vet, og det kan jo godt hende. 

Jesu ord om disse tingene er enkelt. Når to eller tre samles i hans navn, DA er jeg midt i blant dere. Så der to og tre samles i Jesu navn, der er Kristi Legeme. Ikke der de står å proklamerer at de er de eneste og at alle de andre som samles i Jesu navn ikke tilhører ham. 

Paulus sier det også veldig enkelt: "Men de som hører Kristus Jesus til, har korsfestet kjødet med dets lyster og begjæringer." Gal. 5:24

Det er dette som er å samles i Jesu navn. I det navnet kan vi ikke samles uten at kjødet med dets lyster og begjæringer er på korset. Men da dukker han opp og velsigner og setter den ene til apostel, den andre til profet og den tredje til lærer osv. Kristi Legeme oppstår og hans liv åpenbarer seg atter på jorden. 

Alt dette tullet de forskjellige forsamlingene driver med når de forteller at folk må komme til dem, fordi det er de som er Kristi Legeme, er ene og alene løgn, fanteri og forfalskning av Guds eget ord.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt